• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2023

20:00 >> 23:02

ZOMER, KOMAN I VAR SRUŠILI PSŽ NA PARKU PRINČEVA! Milan nosi MINIMALNU prednost na OSTRVO! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

ZOMER, KOMAN I VAR SRUŠILI PSŽ NA PARKU PRINČEVA! Milan nosi MINIMALNU prednost na OSTRVO! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Bajern Minhena savladali su Pari Sen Žermen sa 0:1, dok je Milan bio bolji od Totenhema istim rezultatom u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona

Posle nekoliko meseci pauze Liga šampiona vratila se na male ekrane, a već danas na programu bio je veliki derbi elitnog takmičenja. Pari Sen Žermen je na svom Parku Prinčeva ugostio Bajern Minhena, ali Sveci neće po dobrom pamtiti duel sa Bavarcima budući da je nemački velikan slavio golom Kingslija Komana. 

Dugo Pari Sen Žermen nije bi razbijen kao u prvom poluvremenu utakmice protiv Bajerna. Četa Juliana Nagelsmana od starta meča bila je agresivnija i ofanzivnija, ali nije to uspevala da materijalizuje. Osetio se izostanak Tomasa Milera i Sadio Manea na sreću Svetaca koji su jedva preživeli 45 minuta na Parku Prinčeva.

Foto: Tanjug/AP

Ipak, ono što nisu uspeli tokom celog prvog poluvremena uspeli su za samo deset minuta u drugom. Alfonso Dejvis dobio je šansu odmah posle pauze, a poverenje Nagelsmanu vratio je na ravi način budući da je teledirigovanim pasom pronašao Kingslija Komana u srcu kaznenog prostora, a Francuzu nije bilo teško da pogodi mrežu Điđija Donarume. 

Morao je odmah Kristof Galtije da menja, na teren je poslao rovitog Kilijana Mbapea. Odmah je to dalo rezultata budući da su se Sveci razigrali, a preko Francuza već u 72. minutu došli i do gola. Ipak, nakon reakcije VAR sobe njegov pogodak je poništen zbog ofsajda. Najveći krivac za to bio je Jan Zomer koji je skinuo Mbapeu zicer, a potom na sličan način zaustavio šut Nejmara. 

Foto: Tanjug/AP

Nekoliko trenutaka kasnije ponovo je Mbape pogodio mrežu Bavaraca, ali je ponovo VAR umešao svoje prste! Svemu je prethodio dobar prodor Nuna Mendeša, ipak, video analiza je pokalaza da je Portugalac bio u ofsajdu. 

Mendeš je bio najbolji u sastavu Pari Sen Žermena večeras, a u 86. minutu malo je falilo da asistencijom donese izjednačenje Svecima. Portugalac je još jednom probio po levoj strani, kao na tacni poslužio Lionela Mesija, ali je sjajno reagovao Dajo Upamekano. Bila je to ujedno poslednja prilika za domaće večeras te će Bajern u Minhen nositi gol prednosti uoči revanša. 

PARI SEN ŽERMEN - BAJERN MINHEN 0:1 (0:0)

Strelac: Koman 54
Park Prinčeva, Pariz     Sudija: Majkl Oliver, Engleska

Pari Sen Žermen: Donaruma - Mendeš, Markinjos, Ramos, Hakimi - Soler, Verati, Pereira, Emeri - Nejmar, Mesi

Bajern Minhen: Zomer - Pavar, De Liht, Upamekano, Kanselo - Kimih, Gorecka - Sane, Musiala, Koman - Čupo Moting

U drugom meču današnjeg programa Milan je bio bolji od Totenhema sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Braim Dijaz! 

Imao je Totenhem inicijativu tokom prvih pet minuta na San Siru, ali je posle sjajnog prodora Tea Ernandeza Milan bio jedini tim na terenu. Francuski reprezentativac je u duelu oduvao Romera, izašao sam pred Frejzera Forstera, ipak, golman Pevaca uspeo je da zaustavi njegov udarac. Na sreću domaćih navijača lopta je stigla do Braima Dijaza koji iz drugog udarca uspeva da donese prednost Milanu. 

 

 

Nastavio je Teo Ernandez da "maltretira" defanzivce Totenhema sjajnim prodorima, a najbolju šansu da duplira prednost domaćina imao je Sandro Tonali. Ipak, reprezentativac Italije šutirao je slabo iz izgledne situacije te se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Rosonera. 

Odnos se značajno promenio u drugom poluvremenu. Totenhem je morao da zaigra otvorenije, Milan se grčevito branio kako bi sačuvao gol prednosti pred revanp, ali je to otvorilo prostora za kontre ofanzivcima Rosonera. 

MILAN - TOTENHEM   1:0 (1:0)

Strelac: Diaz 7
San Siro, Milan   Sudija: Sandro Šerer, Švajcarska

Milan: Tatarušanu - Ernandez, Kjaer, Kalulu, Tiao - Tonali, Krunić, Salemakers - Leao, Žiru, Diaz

Totenhem: Forster - Emerson, Romero, Dajer, Lengle - Skip, Sar - Kuluševski, Perišić, Son - Kejn

UŽIVO:

Drugo poluvreme: 

95. minut - KRAJ! Gotove su utakmice na Parku Prinčeva i San Siru! 

90. minut - CRVENI KARTON! Banžaman Pavar dobio je drugi žuti karton i ovaj susret je za njega završen. Srušio je Francuz Lionela Mesija koji se kao brzi voz sjurio po desnoj strani, Sveci će imati dobru priliku za centaršut!

85. minut - Nova šansa, ponovo je Mendeš prošao po strani, ovoga puta je bilo sve čisto. Uposlio je Portugalac kao na tacni Lionela Mesija, ali se sjajno postavio Dajo Upamekano! 

83. minut - Ništa od gola! Džaba su se navijači na Parku Prinčeva radovali, Nuno Mendeš je bio ofsajdu zbog čega je pogodak Kilijana Mbapea poništen! 

Foto: Tanjug/AP

82. minut - MBAPE! Francuz je ušao i promenio dešavanja na terenu, sjajno je prošao Nuno Mendeš po boku, uposlio napadača koji lagano pogađa pored Jana Zomera. 

73. minut - VAR je reagovao i poništio gol Kilijana Mbapea! Imao je Francuz sjajnu situaciju da matira Jana Zomera, ali je Švajcarac glavom uspeo da odbrani njegov šut. Lopta se odbila do Nejmara koji je pokušao, Zomer je ponovo sjajno odreagovao nakon čega je Mbape postigao gol, ali se aktivirao iz nedozvoljene pozicije, ostaje 0:1!

66. minut - Nova prilika za Bajern, ponovo je Donaruma sjajno reagovao. 

63. minut - Son je pokušao iz prekida da poravna rezultat na San Siru, ali je odbrana Milana dobro reagovala. Prethodno je Hari Kejn fauliran - 1:0!

59. minut - Dvostruka izmena na Parku Prinčeva. Nema šta Galtije da čeka i na teren je poslao rovitog Kilijana Mbapea, a tu je i Fabian Ruiz! 

55. minut - GOOOOOOOL! Uspeva Bajern napokon da slomi otpor pred golom Điđija Donarume i vodi sa 0:1! Dobio je Alfonso Dejvis previše prostora da pođalje centaršut u srce kaznenog prostora gde je spreman čekao Kingsli Koman i lagano pogodio mrežu Svetaca - 0:1!

 

 

49. minut - Tek što je počelo drugo poluvreme odmah šansa za Svece, pokušao je Nejmar sa distance, ali je njegov udarac bio lak posao za Jana Zomera!

Prvo poluvreme: 

Gotovo je prvo poluvreme!

44. minut -  Ramos je glavom izbio loptu poslatu sa boka, ali je na nju natrčao Koman i sa 20 metara uputio vrlo dobar šut. Oprezan je međutim bio Donaruma i zaustavio pokušaj Bajerna.

Foto: Tanjug/AP

40. minut - Bori se Pari Sen Žermen za goli život tokom većeg dela prvog poluvremena. Saterani su Sveci na svoju polovinu, ali Bajern ne uspeva da probije bedem pred golom Donarume. 

34. minut - Nastavlja Teo Ernandez da baca na muke kompletnu odbranu Totenhema, sada je sjajno uposlio Sandra Tonalija, ali je vezista Milana slabo šutirao. 

30. minut - Izuzetan pokušaj Jozue Kimiha koji je šutirao iz slobodnog udarca, ali je Danilo Pereira uspeo da izbije loptu u korner. Imaće Bavarci novi udarac iz ugla i u ovom momentu su bliži golu. 

27. minut -  Pavar je pokušao da uposli Musijalu, ali je loptu izbio u korner Ramos. Posle prekida je Kingsli Koman oprobao šut i sa oko 20 metara gađao visoko preko gola.

19. minut - Potpuna inicijativa Milana uprkos vođstvu, Rosoneri žele i drugi gol, ali se Totenhem za sada dobro brani. 

Foto: Tanjug/AP

15. minut - Nova opasnost pred golom Jana Zomera, sada je u centru pažnje bio Nejmar, ali je Benžamen Pavar uspeo da ga zaustavi i otvori kontru za Bajern preko Žoaa Kansela. Ipak, na drugoj strani dobro reaguje Markinjos. 

12. minut - Uspeo je Bajern da odbije prvi nalet Svetaca preko Lionela Mesija i Emerija koji su pokušali da probiju po desnoj strani, ostaje 0:0!

7. minut - GOOOOOOOOOOL! Milan vodi protiv Totenhema golom Brahima Diaza. Sjajno je Španac ispratio prodor Tea Ernandeza koji je ukrao loptu Romeru. Ipak, Forster je zaustavio njegov udarac, lopta je stigla do Diaza, a njemu nije bilo teško da donese prednost Rosonerima - 1:0!

 

 

6. minut - Imao je Milan početnu inicijativu na San Siru, ali je prvu šansu na meču imao Totenhem preko Dejana Kuluševskog. Ipak, švedski reprezentativac bio je u ofsajdu. 

3. minut - Odmah pritisak Bajerna, veliku šansu imao je Erik Maksim Čupo Moting koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola. 

1. minut - Utakmice su počele! 

20:30 - Stefano Pioli izabrao je najjači mogući sastav za večerašnji duel sa Totenhemom. 

 

 

20:03 - Nema Mbapea! Kao što je ranije bilo poznato francuski reprezentativac zbog povrede neće nastupati protiv Bajern Minhena, ali su tu Nejmar i Lionel Mesi!

 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmica osmine finala Lige šampiona. Sve detalje sa mečeva Milana i Totenhema, odnosno Pari Sen Žermena i Bajern Minhena možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija