• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2023

23:10

SVAKA MU ČAST, NAS IZ FUDBALA TREBA DA BUDE SRAMOTA! Legenda Reala o češkom igraču koji je PRIZNAO DA JE GEJ!

Printscreen You Tube

Fudbal

SVAKA MU ČAST, NAS IZ FUDBALA TREBA DA BUDE SRAMOTA! Legenda Reala o češkom igraču koji je PRIZNAO DA JE GEJ!

Podeli vest

Češki fudbaler Jakub Jankto (27) i dalje je tema dana u svetu sporta zbog činjenice da se otvoreno deklarisao kao homoseksualac

To je obelodanio svetu u poruci koju je u ponedeljak postavio na svom Instagramu.

Od tada dobija bezrezervnu podršku brojnih portista širom sveta, fudbalera, klubova, navijača koji su ga ohrabrili i podržali u njegovoj odluci.

Podržao ga je i nekadašnji veliki fudbaler madridskog Reala Horhe Valdano koji sada radi kao fudbalski analitičar za španski kanal "El Tercer Tiempo".

Foto: printscreen

- Skidam kapu tom momku zbog toga što se usudio da objavi i ujedno se i stidim sveta fudbala. Ovo je možda prva situacija zbog koje bi fudbal trebalo da se stidi - bez dlake na jeziku je Argentinac, koji je dres Reala nosio od 1984-1987. godine i na 84 utakmice dao 40 golova.

Pohvalio je Valdano ženski fudbal kao primer kako se poštuju ljudske vrednosti i opredeljenja pojedinaca mimo terena.

- Žene su nam očitale pravu lekciju. One dolaze na utakmice sa manje predrasuda nego mi i od prvog dana koriste svoju slobodu. To što je uradio Jankto, u današnje vreme, je hrabar čin i za mene je to poniženje za fudbal i za sve nas koji smo u fudbalu - rekao je Valdano, prenose španski mediji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija