• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2023

12:46

Predsednik Vučić posthumno odlikovao Sinišu Mihajlovića!

Tanjug

Fudbal

Predsednik Vučić posthumno odlikovao Sinišu Mihajlovića!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić postuhno je odlikovao Siniši Mihajlovića

Predsednik Srbije je na Sretenje - državni praznik Dana državnosti Srbije uručio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije.

Posthumno je odlikovana legenda srpskog, evropskog i jugoslovenskog fudbala,  pokojni fudbaler Siniša Mihajlović. Orden je primio Mihin sin Dušan Mihajlović.

Siniša Mihajlović preminuo je kraj prošle godine posle velike borbe sa leukemijom. Sa leukemijom se  borio od 2019. godine. On je tada početkom leta došao na pripreme Bolonje  osetio slabost, za koju je isprva pomislio da je grip, groznica... Nažalost, situacija je bila mnogo teža. Lekar je rekao da su videli anomalije u koštanoj srži i posle detaljnih testova shvatili su da je u pitanju leukemija. Prošao je kroz tri ciklusa hemioterapija, a odrađena mu je i transplantacija koštane srži. 

Foto: Starsportphoto

Legenda - Siniša Mihajlović, posthumno odlikovan

Tokom epidemije korone na Apeninima 2020. preležao je i opaki virus, a ubrzo se potpuno vratio treninzima i obavezama u Bolonji. U međuvremenu je postao i deda, pošto je njegova ćerka Virdžinija dobila devojčicu Violante sa fudbalerom Alesandrom Voglaćiom. Nažalost, krajem februara ove godine, iskusni stručnjak je ponovo osetio simptome bolesti. Miha je posle nekoliko dana potvrdio da mu se leukemija vratila. Usledilo je novi ciklus lečenja, Miha je napustio bolnici tokom leta i delovalo je da se oporavlja. Posle raskida saradnje sa Bolonjom situacija se pogoršala, a opaka bolest je bila jača.

Foto: ATAIMAGES

 

Igračku karijeru počeo je u Borovu, da bi nakon toga 1988. godine stigao u Vojvodinu, a dve godine kasnije u Crvenu zvezdu sa kojom je ispisiva stranice bogate istorije srpskog kluba! Nakon fenomenalnih igara na "Marakani" preselio se u Romu 1992. godine, potom u Sampdoriju, odakle je prešao u Lacio posle četiri godine! Nebesko plavi dres je nosio do 2004. godine, kada je prešao u Inter i zaokružio veličanstvenu karijeru! 

Sedeo je na klupi Bolonje, Katanije, Fiorentine, reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina, potpisao je i za Sporting, a poslednji klub koji je vodio bila je Bolonja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija