• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2023

11:36

UPALJEN ALARM U ŠPANIJI! Srbija im krade Bajčetića, podigli uzbunu!

printscreen

Fudbal

UPALJEN ALARM U ŠPANIJI! Srbija im krade Bajčetića, podigli uzbunu!

Podeli vest

Jirgen Klop pre nekoliko dana je za Stefana Bajčetića rekao da je kombinacija Srbije i Španije sjajna za igrača, pa je upaljen alar na Pirinejima

Stefan Bajčetić briljira ove sezone u redovima Liverpula, a već mesecima se spekuliše da li će izabrati reprezentaciju Srbije ili Španije.

Priča se da je navodno njegov prvi pik Španija, ali ni Fudbalski savez Srbije ne odustaje od toga da privoli sjajnog Stefana da obuče dres Orlova. Poslednja reakcija sa Pirinejima je prva dokaz.  

Španija mora da spreči da Bajčetić uradi kao Niko Pas, Alvaro i Garnaćo - piše AS.

Foto: printscreen

Stefanu sjajno stoji dres Srbije (fotomontaža)

Niko Pas je velika nada Reala, a  izabrao je da igra za Argentinu, odakle mu je otac Pablo. Ista situacija je sa njegovim saigračem Alvarom Rodrigesom koji će nositi dres Urugvaja, takođe domovinu svog oca, iako je rođen u Španiji. Alehandro Garnaćo je budućnost Argentine.

Foto: Reuters

Stefan Bajčetić mora da odluči - Srbija ili Španija

Španci navode da je Bajčetić nezamenjiv kod Jirgena Klopa otkako se povredio Tijago Alkandara, te da je privukao  pažnju selektora Luisa de la Fuentea, koji će ga gledati na "Enfildu". To nije dobra vest za Srbiju!

- Ali njegov otac Srđan se nada da još ima nade da njegov sin izabere Srbiju - piše AS, koji ističe da je apsolutni prioritet De la Fuentea da već naredni put u reprezentaciju pozove Bajčetića.

Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom

Teško je očekivati da Stefana Bajčetića vidimo u dresu Srbije, posebno nakon poslednje izjave njegovog oca Srđana.

Stefan je u Španiji rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali ta odluka nije doneta iz interesa - rekao je za madridsku "Marku" Srđan Bajčetić, bivši defanzivac Vojvodine, Crvene zvezde, Selte i Brage, pre nekoliko nedelja.

- Za Fudbalski savez Španije Bajčetić je prioritet. Sportski direktori, prvo Molina, a sada Albert Luke već su videli kako tri igrača velikih očekivanja biraju zemlje u kojima nisu rođeni umesto rodne Španije. Ova tri slučaja dovode u pitanje nastavak rada koji je uložen u njih u mlađim selekcijama.

Bajčetić je sa 18 godina drugi najmlađi Španac koji je postigao gol u Premijer ligi, posle Seska Fabregasa. Treći je najmlađi u istoriji Liverpula, iza dve legende Majkla Ovena i Rahima Sterlinga. Ima sjajnu sezonu i sa 18 godina bi mogao da bude starter protiv Reala u Ligi šampiona.

Bajčetić je sin bivšeg fudbalera Vojvodine i Crvene zvezde Srđana, ali je rođen u Španiji odakle mu je i majka. Ponikao je u Selti iz rodnog Viga, a od 2021. je član U18 reprezentacije Španije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuk07

pre 1 godinu

Stefan B. Podiže cenu samom sebi . Ako me nece slepac hoceme corac. Ako je stvarno dobar Spanjolci ga nece ispustiti iz svojih ruku. Ukoliko ga Spanci odbace ostaje mu Srbija meže se tu proslaviti. Razumese to Nego da ga Spanci ne izigraju kao sto su uradili sa Bojanom Krkicem.

Zoran

pre 1 godinu

Kako mi ovo lici na pricu sa Krkicem. Odigra par utakmica za Spaniju pa dovidjenja. Posle je gotovo sa igranjem za Srbiju.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija