• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2023

11:59

CIRKUS! Sada je definitivno! Evo kada se igra VEČITI DERBI

Starsportphoto

Fudbal

CIRKUS! Sada je definitivno! Evo kada se igra VEČITI DERBI

Podeli vest

Posle mnogo peripetija, poznato kada će se odigrati 169. "večiti derbi" između Crvene zvezde i Partizana! Duel ljutih rivala je u petak!

Konačno, 169. večiti derbi igraće se u petak 3. marta sa početkom u 19 časova. 

Zabuna je nastala pošto su crveno-beli, koji su domaćini, počeli prodaju karata za meč 1. marta, što je izazvalo reakciju iz suprotnog tabora, jer je prvobitno najavljeno da će se utakmica igrati dan kasnije.

Bilo kako bilo, nesvakidašnja situacija u srpskom fudbalu je dobila epilog!

Foto: Starsportphoto

 

Duel ljutih rivala je u petak! Dakle, dogovora nema, ali novog termina večitog derbija ima! Crvena zvezda insistira da se igra u sredu 1. marta, Partizan se drži da je meč zakazan za dan kasnije, a Zajednica Superligaša je danas presekla!

Dakle, 169. večiti derbi igraće se u petak 3. marta sa početkom u 19 časova.Najbitniji kriterijumi prilikom određivanja navedenog termina bili su:

Obezbeđivanje najravnopravnijih uslova za igrače oba tima u smislu dovoljnog broja dana za pripremu utakmice, što se posebno odnosi na igrače FK Partizan koji učestvuju u UEFA takmičenju, čime se u najvećoj meri štiti opšti interes srpskog fudbala:

Posebno isticanje derbi utakmice koja će se jedina igrati u ovom danu kao najvažnije u domaćem šampionatu, u odnosu na ostale utakmice koje se igraju u ovom kolu;

Mogućnost da svi gledaoci mogu nesmetano da prisustvuju utakmici, što se odnosi i na veliki broj gledaoca koji dolaze iz inostranstva; 

Foto: Starsportphoto

 

Saradnja sa TV Arena sport kao zvaničnim emiterom utakmica Mozzart Bet Super lige Srbije u cilju povećanja obima sadržaja i kvalitetnije produkcije same utakmice;

Bezbednosni aspekt, zbog najmanjeg broja sportskih i drugih događaja u Beogradu tog dana u odnosu na prethodne dane“, stoji u saopštenju Zajednice Superlige.

Takođe, kako se nezvanično može čuti, ukoliko Partizan prođe Šerif sutra veče, njegov prvenstveni meč sa Kolubarom, koji je po programu u vikendu posle derbija, najverovatnije će biti odložen, da se omogući crno-belima, za dobrobit srpskog fudbala, koji dan odmora više od evropskih izazova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

to je isto kao i u kosarci drzava im to dozvoljava da se tako bahato i Terzic ponasa kao u kosarci Covic ,oni diktiraju kosarkasku ligu Srbije kao i fudbalsku ligu Srbije. dva kriminalca rade sta hoce jel im to drzava dozvoljava da se tako ponasaju ,ljbomora sto partizan igra evropu isto kao sto je ljubomora sto je Partizan bolje rangiran u Evroligi . pojesec se ova dvojca od zlobe,lazova oba ,jedan koji je bezao u Crnu goru ,drugi laze Evroligu

AS

pre 1 godinu

ZAŠTO SE KOMPLIKUJE KADA U ZVANIČNOM KALENDARU FSS STOJI 1. KAO DATUM ODIGRAVANJA 24.KOLA SUPERLIGE.

Milan

pre 1 godinu

Samo bih postavio pitanje, ko je izazvao cirkus ? Odgovor, Terza & co. Tako će biti i sa izborom u FSS, opet Terza & co .

Hobit Govno Vučičević

pre 1 godinu

Objavi Matićevo pismo, nakazo, slino,, jednoćelijski organizmu, vrećo govana. Objavi NULO!

Deksa

pre 1 godinu

Ovo je sramota, ocigledno je i providno sta se radi da bi klub iz humske imao vise vremena za odmor i pripremu utakmce. Kakva lopovska skupina

Realno

pre 1 godinu

Ljudi iz Zvezde ne bi trebali da prihvate ovo. Ako je derbi zakazan za 1.mart kad je objavljen raspored pre pocetka prvenstva tad treba da se igra.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan
Društvo

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će, prema obećanju izvođača, 15. oktobra biti završeno iskopavanje desne cevi u tunelu “Munjino brdo” na poslednjoj deonici autoputa između Pakovraća i Požege, a 23. novembra na levoj cevi čime će taj tunel kompletno biti prokopan.

01.09.2024

13:21

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija