• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.02.2023

20:00 >> 22:57

LIVERPUL DOŽIVEO NEZAPAMĆENU BLAMAŽU! Real DOMOLIRAO Redse nasred Enfilda! Napoli se POIGRAO sa Ajntrahtom! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

LIVERPUL DOŽIVEO NEZAPAMĆENU BLAMAŽU! Real DOMOLIRAO Redse nasred Enfilda! Napoli se POIGRAO sa Ajntrahtom! (VIDEO)

Podeli vest

Real Madrid posle preokreta demolirao Liverpul na Enfildu sa 2:5 (2:2), Napoli siguran na gostovanju u Frankfurtu!

Ostaje nam da žalimo... Liverpul ili Real Madrid će za dve nedelje završiti takmičenje u Ligi šampiona! Žreb je odlučio da se prošlogodišnji finalisti sretnu već na prvom koraku u nokaut fazi, a večerašnji duel na Enfildu pokazao je zbog čega je ovaj duel okarakterisan kao derbi kola - 2:5 (2:2). 

Izveo je Jirgen Klop očekivanu postavu na teren, Redsi su nošeni neverovatnom energijom sa tribima furiozno otvorili meč. Već posle četiri minuta Darvin Nunjez iskoristio je sjajnu asistenciju Mohameda Salaha i "štiklom" matirao Tiba Kurtou. 

 

 

Nisu se Blankosi pošteno oporavili od prvog "šamara" , a već je stigao drugi... Nespretno je reagovao najbolji golman današnjice, nije znao Kurtoa da li da dribla ili ispuca loptu. U razmišljanju mu se prikrao Salah i samo "bocnuo" loptu u mrežu Reala za delirijum na Enfildu. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, pokazao je Real prošle godine da ima devet života, a čini se da su večeras u Liverpulu ispucali jedan. Ponovo su Blankosi uspeli da se trgnu posle šokantnog meča, baš kao i pre godinu dana protiv Mančester sitija. Već do poluvremena je četa Karla Ančelotija uspela da poravna rezultat - dvostruki strelac Vinisijus Žunior! 

Uspostavio je Real kontrolu na sredini terena, delovalo je da se Liverpul dobro brani, a onda - šok! Vinisiju je dobio minimalni prostor što je bilo dovoljno da pogodi malu mrežu Alisona i iskoristi lošu reakciju Džoa Gomeza za 1:2. 15 minuta kasnije na Enfildu je usledio muk! Alison je želeo da ispuca loptu, ona je na putu ka Van Dajku pogodila Žeuzua i završila u mrežu engleskog velikana.

Foto: Tanjug/AP

Do poluvremena mreže su mirovale, ali je svima bilo jasno da nas očekuje spektakl u nastavku meča. To smo i dobili. Real Madrid je već u 48. minutu prvim golom Edera Militaoa u Ligi šampiona došao do preokreta, a onda je još jednom tragično reagovao Džo Gomez i bez potrebe dirao loptu... Ona je promenila pravac nakon šuta Karima Benzeme, prevarila Alisona i potpuno dotukla nemoćne Redse...

 

 

Bio je Liverpul potpuno pogubljen nakon gola Benzema, a drugi je ubrzo stigao... Pobegao je Francuz odbrani Redsa, izašao sam pred Alisona, potom obišao i brazilskog golmana, a onda rutinski pogodio mražu mrežu za istorijskih 2:5 na Enfildu. Čitav preokret trajao je samo 45 minuta...

LIVERPUL - REAL MADRID  2:5 (2:2)

Strelci: Nunjez 4, Salah 15 - Vinisijus 21, 36, Militao 48, Benzema 54, 67
Enfild, Liverpul   Sudija: Ištvan Kovač, Rumunija

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Bajčetić, Fabinjo, Henderson - Salah, Nunjez, Gakpo

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Militao, Ridiger, Alaba - Kamavinga, Modrić, Valverde - Rodrigo, Vinisijus, Benzema

A šta tek reći za moćni Napoli! Četa Lučana Spaletija kao furija melje rivale u Italiji, a večeras su još jednu spektakularnu utakmicu pružili i u Ligi šampiona. Napolitanci su na krcatom Dojče Bank Stadionu u Frankfurtu deklasirali Frankfurt i došli na korak od plasmana u četvrtfinale - 0:2 (0:1). 

Mučio se Napoli pola sata u Franfkurtu, ali i kao takav bio je bolji rival. Imao je Ajntraht večeras strahovitu podršku sa tribina koja je u 36. minutu pomogla Kevinu Trapu da odbrani udarac Hviče Kvarachelije iz penala. 

 

 

Ipak, Nemcu nije bilo spasa pet minuta kasnije! Loptu je na sredini terena izgubio Mario Gece, ona kontru je povukao Hirving Lozano koji je kao na tacni poslužio Viktora Osimena. Nigerijac iz peterca ne greši, pa tako nije ni večeras. 

Ostao je Frankfurt na startu drugog poluvremena i bez najboljeg igrača! Randal Kolo Muani izgubio je loptu na ivici kaznenog prostora, a onda nespretno nagazio Zamba Angisu što je glavni arbitar Artur Soareš Diaz okarakterisao crvenim kartonom. 

Foto: Tanjug/AP

Frankfurt se teško borio i u odnosu snaga 11 na 11, a onda je postalo jasno da će Napoli pod Vezuve odneti pobedu. Ponovo je Hviča bio "arhitekta", ostavio je Gruzin petom loptu za kapitena Di Lorenca koji sa ivice kaznenog prostora pogađa drugi gol u Ligi ove sezone i postavlja konačan rezultat. 

AJNTRAHT - NAPOLI  0:2 (0:1)

Strelaci: Osimen 40, Di Lorenco 65
Dojče Bank Stadion, Frankfurt   Sudija: Artur Soareš Diaz, Portugal

Ajntraht: Trap - Tuta, Jakić, Buta - Ndika, Kamada, Sou, Maks - Lindstrom, Gece - Kolo Muani

Napoli: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Kim, Olivera - Angisa, Lobotka, Zjelinski - Lozano, Osimen, Kvarachelija

UŽIVO:

Drugo poluvreme: 

KRAJ!

90. minut - Utakmica u Frankfurtu je zavšrena! Napoli će na stadionu Dijega Armanda Maradone braniti prednost od 2:0!

85. minut - Izašao je Stefan Bajčetić, a na terenu je Harvi Eliot! 

80. minut - Mogao je Ajntraht da ublaži poraz u finišu meča, ali je izvrsno reagovao Aleks Meret! 

76. minut - Potpuno je opao ritam utakmice na Enfildu! Real želi da sačuva ogromnu prednost koju je stekao u gostima, a Liverpul ne uspeva da se trgne nakon šokantnog preokreta Blankosa...

72. minut - Nikada niko u nokaut fazi Lige šampiona nije dao pet golova na Enfildu. Do drugog pogotka Benzeme večeras!

67. minut - GOOOOOOOOOOL! Petarda Real Madrida na Enfildu... Ponovo je Karin Benzema pobegao odbrani Liverpula, obišao i Alisona, a potom lagano pogodio praznu mrežu - 2:5!

Foto: Tanjug/AP

66. minut - Pokušaj Stefana Bajčetića posle kornera, ipak, lopta je otišla malo pored gola, ostaje 2:4!

65. minut - GOOOOOOOOOOL! Napoli je na korak od četvrtfinala Lige šampiona, sjajno je Hviča Kvarachelija proigrao Di Lorenca, a kapiten Napolitanaca sa ivice kaznenog prostora pogađa gol Kevina Trapa - 0:2!

62. minut - Pokušaj Antonija Rudigera sa velike udaljenosti, Liverpul deluje slomljeno, a Real želi da prelomi rezultat i reši pitanje pobednika na Enfildu! 

Foto: Tanjug/AP

58. minut - CRVENI KARTON! Kolo Muani je izgubio loptu pred kaznenim prostorom Napolija, a onda žestoko nagazio Angisu i dobio direktan crveni karton u 57. minutu, Težak posao čeka Ajntraht do kraja meča

54. minut - GOOOOOOOOOOL! Od 2:0 Real Madrid stiže na 2:4! Nestvaran preokret, sada je sreća bila na strani Blankosa, nespretno je reagovao Džo Gomez, zakačio loptu koju je ka golu poslao Karim Benzema i tako prevario Alisona - 2:4!

52. minut - Lako je mogao sada Ištvan Kovač da dosudi penal Liverpulu nakon što je Naćo sa leđa oborio Nunjeza, ipak Rumun je samo odmahnuo glavom, a ni VAR soba se nije oglasila. 

48. minut - GOOOOOOOOOOL! Šok na Enfildu! Real Madrid stiže do kompletnog preokreta golom Edera Militaa. Brazilac se najbolje snašao posle centaršuta Luke Modrića! Loše je reagovao Aleksander Arnold...

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Frankfurtu! 

Prvo poluvreme: 

Gotovo je prvo poluveme i na Enfidlu! Vreme je za kratak predah nakon spektakularnih 45 minuta na dva meča, a onda nastavak vrlo brzo...

45. minut - Poluvreme u Franfkurtu! Na Enfildu je ostalo da se igra još nekoliko minuta, a Liverpul će imati šansu iz slobodnog udarca nakon što je Luka Modrić rukom presekao dodavanje Stefana Bajčetića! 

43. minut - Nakon nekoliko paklenih minuta na oba stadiona došlo je vreme za zatijše pred kraj prvog poluvremena! 

41. minut - Trideset sekundi trebalo je Napoliju da ponovo pogodi mrežu Ajntrahta, ali je Osimen bio u ofsajdu...

40. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Nastavlja se teror Viktora Osimena! Veliku grešku napravio je Mario Gece na sredini terena, lopta je stigla do Hirvinga Lozana koji je proigrao Nigerijca koji zicere ne promašuje - 0:1!

 

 

36. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Nerešeno je na Enfildu! Uzvratio je Alison uslugu Realu i napravio ogroman kiks! Golman Liverpula je poklonio loptu Vinisijusu koji pogađa Brazilca, a lopta se nesrećno odbija u gol - 2:2!

 

 

36. minut - TRAAAAAAAP! Brani golman Ajntrahta penal Hviči Kvaracheliji! Neverovatnu buku napravili su navijači Frankfurta što je omelo Gruzina, još uvek miruju mreže na Dojče Bank Stadionu! 

35. minut - Neoprezan start Aurelija Bute koji je pokupio Viktora Osimena, Nigerijac je pao, a glavni sudija iz Portugala odmah pokazao na belu tačku! 

33. minut - Ponovo preti Ajntraht i ponovo je u centru pažnje Randal Kolo Muani! Igra Francuz u neverovatnoj formi, ali je sada Napoli uspeo da se odbrani, ostaje 0:0!

Foto: Tanjug/AP

30. minut - Nova opasnost pred golom Alisona, ali se u svoj kazneni prostor vratio Darvin Nunjez i izbio loptu u korner. Imaće sada Modrić šansu da udarcem iz ugla ugrozi domaćina! 

26. minut - Moraće Karlo Anćeloti da napravi prinudnu promenu, umesto Davida Alabe na terenu je Naćo Fernandez... Veliki hendikep za Real Madrid!

25. minut - Au kakva utakmica na Enfildu! Imao je Liverpul sada stopostotnu šansu pred golom Tiba Kurtoe, ali Salah i Nunjez nisu uspeli da "uguraju" loptu u mrežu! Uspeo je sve da raščisti Eder Militao nakon promašaja Egipćanina i Urugvajca! 

21. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vraća se Real Madrid! Dobio je Vinisijus Žunior malo prostora u šesnaestercu, namestio se i pogodio malu mrežu. Nikakvu šansu nije imao Alison da zaustavi njegov šut - 2:1!

 

 

20. minut - Povukao se Liverpul nakon drugog gola, totalna opsada Real Madrida. Grčevito se brane domaći u ovim momentima! 

18. minut - Dobar pokušaj Rodriga koji je poslao povratnu loptu u srce kaznenog prostora, ali je Karim Benzema prerano utrčao u prazan prostor. Uspešno se Redsi brane na startu meča. 

15. minut - GOOOOOOOOOOL! Velika greška Tiba Kurtoe... Izgubio je loptu golman Real Madrida u petercu, praktično je dodao do Mohameda Salaha koji je lagano pogodio praznu mrežu. Liverpul ima ogromno prednost - 2:0!

 

 

14. minut - Novo uzbuđenje pred golom Napolija! Oslobodio se Ajntraht uvodnog pritiska, Randal Kolo Muani bio je u dobroj šansi, Francuz je pokušao da izbori penal. Ipak, sudija Artur Soareš Diaz nije mislio tako. 

13. minut - SALAH! Malo je falilo da Liverpul ekspresno duplira prednost, nakon što je Van Dajk sprečio nalet Rodriga, Redsi su otvorili kontru preko Gakpa. Lopta je stigla do Mohameda Salaha, Egipćanin je promešao odbranu Reala, ali je njegov udarac završio pored gola, ostaje 1:0!

12. minut - Velika šansa za Real na Enfildu, ispratio je Rodrigo akciju Blankosa, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je uspeo da ga izblokira Virdžil Van Dajk. 

11. minut - Beležimo i prvi nalet Ajntrahta protiv Napolija! Pobegao je Buta svojim čuvarima, ušao u šesnaesterac, ali se nije najbollje snašao. 

7. minut - Novi strahovit nalet Liverpula, sada je Fabinjo povukao loptu kroz sredinu, nespretno ga je srušio Eduardo Kamavinga, ali je glavni arbitar Ištvan Kovač samo odmahnuo rukom. Ništa od penala za domaćina, ostaje 1:0!

Foto: Tanjug/AP

5. minut - Evo ga i prvo uzbuđenje u Frankfurtu, Hviča Kvarachelija pobegao je svojim čuvarima, poslao sjajan centaršut u srce kaznenog prostora, ali je Kevin Trap presekao njegovo dodavanje - 0:0!

4. minut - GOOOOOOOOL! Liverpul vodi posle samo 200 sekundi igre! Sjajno je Mohamed Salag proigrao Davrina Nunjeza, a Urugvajac je "štiklom" matirao Tiba Kurtou! Spektakularan pogodak - 1:0!

 

 

3. minut - Od starta Liverpul pritiska poslednju liniju Reala. Sada je veliku grešku napravio Eduardo Kamavinga, lopta je stigla do Kodija Gakpa, ali se napadač Redsa sapleo i izgubio posed. Mnogo sreće za Blankose na početku meča...

1. minut - Utakmice su počele! 

20:35 - Stefan Bajčetić je sa 18 godina i 122 dana najmlađi starter Liverpula ikada u mečevima Lige šampiona.

20:03 - Trener Liverpula Jirgen Klop odlučio je da srpski vezista Stefan Bajčetić bude u startnoj postavi za večerašnji okršaj protiv Real Madrida!

 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos mečeva osmine finala Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida, odnosno Ajntrahta i Napolija. Sve detalje sa ovih utakmica možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Naši veliki "stručnjaci" napraviše od Bajčetića igrača svetskog kalibra. Neka tebe dete u Španiji, nisi ti za Srbiju. Neko tebe debelo gura. Tako je isto bilo i sa Bojanom Krkićem. I da li je neko rekao: izvinite ljudi, pogrešili smo?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15