• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.02.2023

12:05

SRPSKI SINOVI U DRUGIM REPREZENTACIJAMA! Krkić kao primer SVIMA! Austrija nam "UKRALA" najviše! Pamti se slučaj - KERKEZ!

Reuter Carl Recine, Hannah Mckay/AP Darko Bandić/Inasider Peđa Milosavljević, Srđan Stevanović/Prinscreen

Fudbal

SRPSKI SINOVI U DRUGIM REPREZENTACIJAMA! Krkić kao primer SVIMA! Austrija nam "UKRALA" najviše! Pamti se slučaj - KERKEZ!

Podeli vest

Veliki broj srpskih fudbalera nastupa za reprezentacije drugih zemalja, ali se praksa poslednjih godina promenila.

Velike vesti saopštio je Fudbalski savez Srbije - LAzar Samardžić odlučio je da igra za našu reprezentaciju i biće na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija već tokom martovskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija je krenula u realizaciju još jednog projekta - Stefan Bajčetić, a ukoliko bi i vezista Liverpula izabrao Orlove pre nego Španiju bila bi to ogromna pobeda za naš Fudbalski savez. 

Imajući u vidu da u prošlosti Srbija nije imala mnogo sreće sa vraćanjem "dece" u naš nacionalni tim. Bojan Krkić, Marko Arnautović, Aleksandar Dragović, Milan Borjan, Rade Krunić, Miloš Degenek, Saša Kalajdžić, Marko Marin i najsvežiji primer Miloš Kerkez samo su neki od igrača koji su ispred srpske reprezentacije izabrali neku drugu. 

Razloga za to je mnogo, nažalost, dosta toga je i do interesovanja našeg Fudbalskog saveza u prošlosti, ali su se stvari nedavno promenile. 

Slučaj Bojana Krkića najbolje oslikava propast velikog talenta. Najmlađi debitant u istoriji Barselone pred kojim je bila svetla budućnost prihvatio je poziv selektora Španije čime je sebi zatvorio vrata  naše reprezentacije. Ipak, nikada kasnije nije ponovo bio u nacionalnom timu Furije...

Foto: USA Today

Sa druge strane, Marko Arnautović, Aleksandar Dragović i Saša Kalajdžić pronašli su svoju sreću u Austriji gde već dugi niz godina sa mnogo uspeha brane boje reprezentacije. 

Marko Marin izabrao je Nemačku budući da je poziv Pancera stigao mnogo ranije, ali se ni on nije naigrao tokom mandata Joakima Leva. Milan Borjan je kao izbeglica otišao u Kanadu, a u znak zahvalnosti odlučio je da igra za njihov nacionalni tim, slična situacija je i sa Milošem Degenekom. 

Ipak, najviše pažnje privukao je nedavno Miloš Kerkez. Momak iz Vrbasa prošao je sve mlađe selekcije Srbije, a onda se odlučio da obuče dres seniorske reprezentacije Mađarske. Reč je o jednom od najtalentovanijih levih bekova sveta, trenutno nastupa za AZ Alkmar, a za njegove usluge poslednjih dana se interesuju Benfika i Milan. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

vidim Krkic igra za spaniju al malo prekosutra ,lose odluke za svakog ko igra za druge zemlje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija