• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

26.02.2023

07:44

DMITROVIĆ NOKAUTIRAO NAVIJAČA, PA SE NAŠAO U DRUŠTVU KANTONE I ZAHAVIJA! Slučaj srpskog golmana čest u svetu fudbala!  (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

DMITROVIĆ NOKAUTIRAO NAVIJAČA, PA SE NAŠAO U DRUŠTVU KANTONE I ZAHAVIJA! Slučaj srpskog golmana čest u svetu fudbala! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Marko Dmitrović u četvrtak uveče nokautirao navijača PSV-a koji ga je napao na terenu, a pre njega to su radili Erik Kantona, Eran Zahavi, kao i bivši srpski fudbaler Novak Martinović

Srpski golman Marko Dmitrović (31) u četvrtak uveče nokautirao je navijača PSV Ajndhovena i ušao u društvo Erika Kantone (56), Erana Zahavija (35), Patrisa Evre (41), Novaka Martinovića (38) i mnogih drugih fudbalera koji su takođe imali blizak susret sa huliganima!

Neverovatan skandal dogodio se u 92. minutu utakmice PSV-Sevilja u okviru Lige Evrope, kada je navijač domaće ekipe uleteo na teren i udario pesnicom čuvara mreže španskog kluba.

Bio besan

Sprema se kazna

Ako me neko napadne, naravno da ću se braniti. Nadam se da će PSV kazniti huligana
Marko Dmitrović

Dmitrović mu nije ostao dužan, pošto ga je savladao, bacio na zemlju i zadržao ga dok nije došlo obezbeđenje. Prosto je neverovatno da su pojedini fudbaleri holandskog kluba, poput Ćavija Simonsa, pokušali da spreče Srbina da izudara pomahnitalog huligana.

Dmitrović je nakon meča priznao da je malo falilo da pošteno izudara izgrednika.

- Bio sam besan i istina je da sam hteo da ga udarim. Gurnuo me otpozadi i malo mi je očešao nos. Ako me neko napadne, naravno da ću se braniti. PSV je veliki klub, nadam se da će ga kazniti - izjavio je Dmitrović.

Foto: Tanjug/AP

Marko Dmitrović nije ostao dužan huliganu



Ovaj slučaj podsetio je na brojne sukobe fudbalera sa navijačima. Svakako je najpoznatiji onaj iz 1995. godine, kada je čuveni Erik Kantona, tada fudbaler Mančester junajteda, kung-fu udarcem nogom u grudi nokautirao navijača Kristal palasa Metjua Simonsa. Godinama kasnije legendarni francuski napadač pričao je da se nijednog momenta nije pokajao zbog toga.

 

 


- Najbolji trenutak moje karijere? Imam ih mnogo, ali najdraži mi je onaj kada sam udario huligana. Samo što to nisam učinio dovoljno jako, trebalo je da ga udarim jače - pričao je svojevremeno Kantona.

 

 

Ron Artest i najveća
tuča u istoriji košarke

 

Najveći sukob košarkaša i navijača u istoriji košarke dogodio se 2004. godine na meču Detroit-Indijana u Mičigenu. Tada je kontroverzni košarkaš Ron Artest utrčao na tribine i sukobio se sa nekoliko navijača Pistonsa. U opštoj tuči učestvovali su i Ben Valas i Džermejn O'Nil, a američki mediji čitav događaj nazvali su "najozloglašenijom tučom u istoriji NBA".


Sukob sa navijačem imao je i poznati izraelski fudbaler Eran Zahavi, u derbiju Tel Aviva između Makabija i Hapoela 2014. godine. Tada je navijač Hapoela utrčao da udari napadača Makabija, koji se odbranio ni manje ni više nego - nogama. Tu je i slučaj Patrisa Evre iz 2017. godine, kada je nogom u glavu udario navijača, i to svog tadašnjeg kluba Marseja. Sve se desilo pred meč sa Vitorijom Gimaraeš, a Evra je dobio crveni karton pre nego što je duel počeo.

Foto: Tanjug/AP

 

Pesnica u glavu

Pre Dmitrovića, najpoznatiji slučaj srpskog fudbalera koji je nokautirao navijača bio je Novak Martinović dok je nosio dres Steaue. Incident se dogodio na meču protiv Petrolula, kada je jedan huligan utrčao je na teren i udario pesnicom u glavu igrača Steaue Georga Galamaza. Srpski fudbaler, iznerviran tim potezom, dočekao je navijača i rvačkim zahvatom nogama oko vrata na zemlju je bacio izgrednika.

Tu je i kostarikanski golman Esteban Alvarado, bivši član AZ Alkmara, koji je isprebijao i išutirao navijača koji ga je napao usred utakmice. Navijače na tribinama jurio je i Erik Dajer iz Totenhema, Dimitri Paje je gađao publiku flašom, a ozloglašeni Danac Stig Tefting jednog huligana jurio je preko čitavog terena - da mu uleti klizeći.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nije ga nokautirao

pre 1 godinu

Nije ga čak ni udario. Prilepio ga je za zemlju, kao što je i trebao. Ne pravite ulicara od njega

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija