• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.03.2023

16:14 >> 21:11

BAKLJADE, INCIDENTI I POBEDA ZVEZDE U "VEČITOM DERBIJU"! Crveno-beli dodatno povećali PREDNOST NAD PARTIZANOM, "DELIJE" SLAVE VIGA I BORJANA!

Starsportphoto

Fudbal

BAKLJADE, INCIDENTI I POBEDA ZVEZDE U "VEČITOM DERBIJU"! Crveno-beli dodatno povećali PREDNOST NAD PARTIZANOM, "DELIJE" SLAVE VIGA I BORJANA!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 1:0 na stadionu "Rajko Mitić" u 169. večitom derbiju u meču 24. kola Superlige.

U burnom "večitom" derbiju koji je trajao više od dva sata, Zvezda je praktično pobedom došla na korak do titule i Lige šampiona. Sada je pobegla najvećem rivalu 16 bodova na tabeli, što je teško dostižna prednost, pa ekipa sa "Marakane" može da stavi šampanjac da se hladi.

Meč je odlučio Aleks Vigo još u petom minutu, kada je "lobovao" golmana crno-belih Aleksandra Popovića, a potom je proradila argentinska krv, pa je burno proslavio pogodak pred Grobarima.

 

Foto: Starsportphoto©

Slavlje fudbalera Zvezde


 
Nastala je frka posle Vigovog "rafala", a nije bila jedina na utakmici. To smo uglavnom i gledali, na fudbal su zaboravili jedni i drugi, po njemu ovu svetkovinu srpskog fudbala sigurno niko neće pamtiti.

Dva najbolja tima u Srbiji, a fudbal - katastrofa! Ljudi, kako ćete ovakvi u Ligu šampiona?

Foto: Starsportphoto

 

Meč su obeležili brojni prekidi, navijačka bakljada sa obe strane, jeziv sudar glavama Belića i Milunovića, pa je umalo  došlo do tuče nakon čarki Kange, Natha i Kataija, a na kraju je sve eksplodiralo u 90. minutu. Baždar i Eraković su bili u klinču, Rikardo je utrčao, udario rukom štopera Zvezde i dobio direktan crveni karton.

Što se fudbala tiče, odlučujući momenat je gol Aleksa Viga iz petog minuta, kada je centašut Argentinca uz pomoć Slobodana Uroševića završio Aleksandru Popoviću iza leđa. 

Foto: Starsportphoto

Slavlje Viga posle pobedonosnog pogotka

Odmah je krenulo slavlje igrača,  a Vigo je neprimereno otrčao do južne tribine i "osuo rafal" po navijačima Partizana.

Foto: Starsportphoto

 

U 16. minutu ukazana je lekarska pomoć Kristijanu Beliću koji je dobio udarac u glavu i morao je da nastavi meč sa čalmom na glavi.

Strasti se nisu smirile. Deset minuta kasnije došlo je do koškanja igrača dva tima. Natho se sukobio sa Kangom, a potom i sa Aleksandrom Kataijem, ipak srećom je sve brzo sprečeno.

Potom je Katai imao priliku da duplira prednost Zvezde, ali je u 31. minutu promašio zicer. Dobro ga je proigrao Bukari, ipak njegov šut je odbranio Aleksandar Popović.

U 38. minutu na povredu se požalio kapiten i golman Crvene zvezde Milan Borjan koji je imao duel sa Rikardom. Ponovo je došlo do koškanja između igrača, pošto je ponašanje golmana  Zvezde zasmetalo Nathu i Rikardu.

Foto: Starsportphoto

Do kraja poluvremena trebalo bi istaći šansu u 43. minutu kada je Rikardo pokušao da savlada Borjana glavom, ipak bezuspešno.

Partizan se "restartovao" tokom poluvremena, pa su crno-beli tokom drugih 45 minuta ličili na ekipu koju Grobari žele da vide na terenu. Kako je meč odmicao puleni Igora Duljaja su podizali nivo igre. 

Foto: Starsportphoto

Prvo je 66. minutu kapiten Slobodan Urošević šutirao sa 25 metara, a Borjan se izvio koliko je dugačak i sprečio izjednačenje. Crveno-beli nisu došli sebi, a već je usledio novi atak Partizana. Sevnula je kontra, Rikardo je poslao odličnu loptu za Meniga, koji je pokušao sa oko 15 metara da matira Borjana, ali je lopta prošla pored stative.

U 72. minutu Kristijan Belić je dobio nezgodan udarac od Aleksandra Kataija, odmah je utrčao lekarski tim na teren,  a za njega je igra tada završena.

Najozbiljniju šansu Partizan je poravnanje rezultata imao preko Rikarda u 83. minutu. Sjajno je šutirao, ali još bolje je intervenisao Milan Borjan.

Foto: Starsportphoto©

Samo minut kasnije, povredio se Nemanja Milunović samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru, tako da je umesto njega ušao Mijatović.  U 89. minutu desila se nova gužva na terenu, račnije prava tuča fudbalera Zvezde i Partizana. Strahinja Eraković je dobio udarac od Rikarda, a napadač Partizana je posle toga crveni karton.

 

Sudija je zbog čestih prekida produžio meč čak 11 minuta, ipak nije bilo golova do kraja meča. Zvezda je sačuvala 1:0 i verovatno rešila pitanje šampiona Srbije.

 

 

 

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:0 (1:0) 

Strelac: Vigo (5)

Stadion: "Rajko Mitić", Sudija: Aleksandar Živković

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Rodić – Kanga, Mijailović – Bukari, Katai(Od 74. Milunović), Mitrović(Od 63. Kangva) – Pešić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Filipović(Od 63. Živković), Marković, Vujačić, Urošević – Belić(Od 74. Traore), Kolorado(Od 63. Baždar) – Dijabate, Natho, Menig(Od 74. Jović) – Rikardo.

 

 

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE, POBEDA ZVEZDE PROTIV PARTIZANA 1:0!

90+7 - Odlična situacija za Pešića, imao je prodor u šenaestercu, ipak lopta je otišla pored gola.

90+1 - Nova gužva na terenu. Rikardo je nasrnuo na Erakovića, zbog čega je dobio crveni karton. Ponovo su zagužvali igrači oba tima, ipak i ovaj incident je brzo sanira a meč je nastavlje i produžen za čak 11 minuta.

84. minut - Samo nekoliko minuta po ulasku u igru, Milunović je doživeo povredu glave, tako da je i on morao da napusti igru.

83. minut - Nova šansa za Partizan, snažno je šutirao u Rikardo, ali odlično se postavio Milan Borjan. Grobari su zanemeli na tribinama, bila je ovo najbolja prilika za izjednačenje.

80. minut - Ponovo je pokušao Rikardo na asisitenciju DIjabata, ali spretno je to odbranio Milan Borjan.

72. minut - Užasna scena na Marakani, pao je u nesvest Kristijan Belić nakon duel, lekarski tim je odmah otrčao na teren. Pešić ga je u duelu slučajno udario Belića.

69. minut - Odlična kontra Partizana, Rikardo je ubacio u šesnasterac, loptu je dočekao Mening i odlučio se za volej, ipak lopta je otišla pored gola.

67. minut - Marković i Urošević su dubili žute kartone zbog prigovora sudiji.

64. minut  - Silovit šut Uroševića sa ivice šesnaesterca, ipak odlična reakcija Milana Borjana i korner za Partizan.

60. minut - Odličan centaršut je poslao Dijabate ka Rikardu, ipak napadač crno-belih se sapleo u šesnaestercu.

57. minut - Meč je nastavljen, iako situacija nije 100% vidljiva.

53. minut - Prekid meča zbog bakljade na tribinama navijača Partizana, čeka se da se situacija na terenu raščisti. Navijači Partizana su ubacili baklju u gol.

Foto: Starsportphoto

50. minut - Velika šansa za Crvenu zvezdu, lobovao je  Katai Aleksandar Popovića, ali u pitanju je bio ofsajd.

49. minut - Proirgao je Katai Mitrovića u šesnaestercu, ipak zaustavio je Belić reprezentativca Srbije koji je tom prilikom pao na travu.

Foto: Starsportphoto

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Četiri minuta je produžen meč.

43. minut - Nastradalo je rame Stefana Mitrovića nakon duela sa Filipovićem, njemu se trenutno ukazuje lekarska pomoć, a meč je nastavljen.

42. minut - Potencijalna šansa za Partizan. Dijabate je asistirao Nathu koji je ubacio do Rikarda koji zahvatio loptu glavom, ali ona je otišla preko gola, tom prilikom on se sudario sa Vigom, oba igrača su završila na travi.

38. minut - Na povredu se žali golman kapiten Crvene zvezde Milan Borjan.  Njega je nagazio Rikardo u duelu, a nakon toga je nastala nova gužva između igrača Crvene zvezde i Partizana.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

34. minut - Napravio je Bukari faul nad Dijabateom, ipak nije dobio žuti karton zbog ovog starta.

31. minut - Ponovo je Bukari sjajno progirao saigrača. Ubacio je centaršut u šesnaesterac, a zatim je Katai šutirao iz voleja, ipak odlično je reagovao Popović.

26. minut - Mala gužva na terenu. Ušao je u sukob Bibars Natho sa Alkesandrom Kataijem, ipak vrlo brzo su se strasti smirile.

23. minut - Dijabate je imao loptu na centru, a zatim je Mijalović faulirao.

16. minut - Ukazuje se lekarska pomoć Kristijanu Beliću na terenu. Zbog sudara sa drugim igračem, fudbaler Partizana će nastaviti meč sa čalmom na glavi.

9. minut - Prva ozbiljna šansa za Partizan. Pokušao je Riakardo u šesnaestercu Crvene zvezde, ipak njegov pokušaj je brzo odstranjen od strane defanzivaca Zvezde.

5. minut - GOOOOL! Aleks Vigo pogađa za 1:0. Odlično je Bukari progirao Viga koji je sa boka uputio šut koji je ušao gol. Čini se da je lopta zakačila jednog igrača Partizana, ipak gol je pripisan Argentincu.

1. minut - Utakmica je počela. Početak meča je malo kasnio zbog bakljade navijača Crvene zvezde, na severnoj tribini

18.45  - Fudbaleri se zagrevaju pred meč 

18 40 -  Na Kuli Beograd osvanula je specijalna posveta večerašnjem derbiju.

 

 

18. 35 -   Bakljada ispred Marakane.

Foto: Starsportphoto

 

 

Foto: pritnscreen

 

18.15 - Igrači se zagrevaju pred meč.

Foto: Starsportphoto

18.05 -  GUŽVA NA AUTOKOMANDI PRED DERBI! Kolona navijača sliva se od Hrama ka stadion

17.50 -  Milojević oprezan pred derbi

- Na tabli stoji sastav protivnika, a pred utakmicu napišemo poslednje instrukcije. Prošli smo sve, to će biti samo mali podsetnik. Očekujem veliku borbu i kvalitetnu fudbalsku predstavu. Nadam se da će biti fer borba, to je ono što svi u Srbiji žele - rekao je Miloš Milojević. 

- Povreda Ivanića nije ozbiljna već je na nezgodnom mestu, ne bi bio na sto odsto. Zdrav igrač je bolji od povređenog, imamo veliki sastav i mnogo momaka koji mogu da ga zamene. Ne bih voleo da on nakon utakmice žali što nije mogao da da maksimum, veliki je profesionalac - jasan je bio strateg crveno-belih.

17.30 -  Duljaj uzbuđen pred njegov prvi "večiti derbi"

Novi trener Partizana dao je izjavu pred početak "večitog derbija".

- Uzbuđen sam, sve se brzo izdešavalo. Mnogo misli, ali nestaće to kada počne utakmica. Kada sudija da znak sve će biti onako kako treba da bude. Momci su odgovorni, ne treba im dodatna motivacija, biće lepa atmosfera, pun stadiona, mislim da govor nije neophodan za to - rekao je Duljaj. 

O inatu:

- Inat može da nam odmogne, moramo da budemo hrabri i pošteni, onda nas i sreća pravi. To je poruka i navijačima - dodao je trener Partizana.

16.40  - Trener Crvene zvezde, Miloš Milojević drugi put u karijeri vodiće derbi. Na vatrenom krštenju 31. avgusta 2022. ostvario je remi, pošto je bilo 1:1.

Foto: Starsportphoto©

MIloš Milojević

- Kada sam dolazio, bilo je da mogu samo da izgubim prednost, sada kažu da samo ja mogu da izgubim. Ispada da u derbiju postoji samo jedan gubitnik, a to sam ja. Isto je i njemu i meni, svako od nas dvojice ima odgovornost prema svojim navijačima. Duljaj je odigrao mnogo derbija u dresu Partizana, zna šta to znači. Ja sam u jednom derbiju bio saučesnik i sada imam jedan derbi kao trener - rekao je Miloš Milojević na pitanje Kurira i nastavio:

16.30 - Igor Duljaj kao trener debitovaće baš na derbiju. Kao igrač prvi derbi ne pamti po dobrome.

Foto: Starsportphoto

Igor Dulaj

- Tad nas je vodio Miodrag Ješić. Dobili smo 2:0, a derbi pamtim po dobrom i po lošem. Rezultatski je bilo dobro, a loše je to što je tada ugašen jedan mladi život (na tribinama je ubijen Aleksandar Radović, navijač Crvene zvezde, nakon što ga je u grudi pogodila raketa upućena s južne tribine, op. a.). Želim da sve protekne u redu, dosta mladih ljudi gleda u nas, moramo da budemo ogledalo. Kratko sam ovde da bih mogao nešto da promenim, ali igrači u svlačionici nisu videli nepoznato lice. Nije to alibi ako se desi nešto nepovoljno - objasnio je Igor Duljaj.

16.17 - Procenjuje se da će oko 25.000 ljudi biti na stadionu, a ovaj broj mogao bi biti malo veći, jer se karte prodaju i danas na blagajni Zvezdinog stadiona sve do početka meča.

16.15 - Dobrodošli na naš blog posvećen "večitom derbiju".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17