• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: O.B.

04.03.2023

10:49

ŽIVOT POD PRITISKOM NA MARAKANI! Milojević u DERBIJIMA bolji od PRETHODNIKA i opet nije dovoljno...

Starsportphoto

Fudbal

ŽIVOT POD PRITISKOM NA MARAKANI! Milojević u DERBIJIMA bolji od PRETHODNIKA i opet nije dovoljno...

Podeli vest

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević našao se na udaru kritika uprkos pobedi u 169. večitom derbiju.

Od samog dolaska na Marakanu Miloš Milojević nalazi se pod strahovitim pritiskom i "lupom" fudbalske i navijačke javnosti. Dobio je mladi stručnjak težak zadatak da nasledi Dejana Stankovića i svog prezimenjaka Vladana koji su sa srpskim velikanom pravili sjajne rezultate. Ipak, utisak je da se Milojević sjajno snašao u delikatnom momentu, a to potvrđuju i brojke ostvarene na Marakani. 

Kao trener Crvene zvezde Miloš Milojević osvojio je nešto više od 80 odsto mogućih bodova, u tom segmentu je jači od svojih prethodnika, a to nije jedina "statistika" u kojoj je Milojević pobedio Dekija i Vladana. 

Naime, Miloš Milojević je trener kom je najmanje vremena trebalo da dođe do pobede nad večitim rivalom, ako govorimo o periodu dominacije crveno-belih. Bivšem strategu Mjalbija, Hamarbija i Malmea bilo je potrebno tek dva večita derbija da bi pobedio Partizan. 

Priera radi - Vladan Milojević je tek iz trećeg pokušaja uspeo da savlada Partizan dok je na prva dva meča remizirao sa crno-belima. Istu statistiku ima i Dejan Stanković, a Milošu Milojeviću je to pošlo za rukom već u drugom pokušaju. 

Foto: Starsportphoto

Pored toga, Milojević nije imao nikakvo prethodno iskustvo igranja večitih derbija za razliku pomenute dvojice. Vladan Milojević je imao šansu da vodi Čukarički protiv Partizana čak šest puta, dok je Dejan Stanković kao igrač nekoliko puta igrao protiv velikog rivala. Uprkos tome što je trenerski posao nešto drugo od igračkih dana, derbi ostavlja poseban trag i donosi posebno iskustvo. 

Iako je mnoge navijače Crvene zvezde pogodila izjava Miloša Milojevića nakon derbija u kojoj ističe da ukoliko žele da gledaju lep fudbal moraju da prebace na Premijer ligu, činjenica je da trener srpskog šampiona zna šta govori. Lepršavom igrom će velikan iz Ljutice Bogdana iduće sezone teško uspeti da napravi bilo kakav rezultat sa "aždajama" u najjačem evropskom klupskom takmičenju. 

Imala je Crvena zvezda i gorih izdanja u večitim derbijima, propraćeni slabijim rezultatima nego što je pobeda, ali utisak je da je malo koji trener srpskog šampiona bio osporavan kao Miloš Milojević. 

Istina, Zvezda je morala da odigra daleko kvalitetnije drugo poluvreme protiv Partizana koji je u krizi, ali ne treba zaboraviti da je derbi uvek derbi. Crno-beli su na Marakanu stigli rasterećeno. Ma koliko se Igor Duljaj trudio, uoči sudara dva najtrofejnija srpska kluba, da odbaci tvrdnju po kojoj crno-beli nemaju šta da izgube. Činjenično stanje potvrđuje da je Partizan, bez obzira na ostvaren rezultat u 169. večitom derbiju, kilometrima daleko od titule u Superligi. 

Partizan nije imao imperativ "moranja" budući da su se šampionske ambicije rasprsnule protiv Javora, Mladosti GAT i kragujevačkog Radničkog. Sa druge strane, na Marakani su bili svesni da bi nepovoljan rezultat protiv najvećeg rivala ostavio gorak ukus uprkos trofeju. Želeo je Miloš Milojević pobedu po svaku cenu, pa makar i onakvu kakvu je ostvario sinoć na najvećem srpskom stadionu u, mora se priznati, ratnim uslovima. 

Foto: Starsportphoto

Isticao je trener srpskog šampiona da je obrni-okreni pritisak uvek na njegovoj strani. Istina je, u javnosti se stvorila slika da će crveno-beli pregaziti Partizan. Isti onaj koji je jesenas tukao dva puta Keln, ostao neporažen u dvomeču protiv Nice, kako je lepo naglasio i sam Miloš Milojević. 

Nije za zanemariti ni činjenica da je Zvezda bila lišena pomoći Mirka Ivanića koji je ove sezone bio odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima, postigao sedam i namestio 12 golova za 278 minuta na terenu. Momak iz Bačkog Jarka poslednjih sezona je glavni motor ekipe, a njegov izostanak je bez dileme uticao na celokupnu predstavu crveno-belih. Pored toga, Milojević je tako ostao bez važnog aduta za drugo poluvreme budući da je Stefan Mitrović morao da počne utakmicu i tako se značajno potroši u prvom delu meča. Nema sumnje da bi brzonogi Nišlija u nastavku meča dobio šansu, a samim tim sa Osmanom Bukarijem naterao crno-bele da zaigraju mnogo pažljivije uprkos rezultatskom deficitu. 

Da stvar po Milojevića bude gora, roviti su utakmicu otvorili Aleksandar Katai i Milan Rodić. Bek crveno-belih je igrao pod pritiskom žutog kartona više od sat vremena, a "Magiko" nije mogao duže od 65 minuta kada ga je na terenu zamenio Nemanja Milunović. 

Foto: Starsportphoto

Tu dolazimo do onoga što je najviše obradovalo trenera crveno-belih. Zvezda jeste pokazala fleksibilnost, kada su kola krenula "nizbrdo" Milojević se odlučio za promenu formacije, u srce odbrane gurnuo iskusnog štopera koji je dobio mnogo duela i zatvorio prilaze golu Milana Borjana. U nastavku se ponovo srpski šampion "prešaltao" na uvodnu formaciju budući da je popularni Đed morao van terena. 

Moraće Milojević da nauči, ako već nije, kako da živi pod pritiskom budući da mu se do sada, a čini se da će i u nastavku njegove ere na Marakani, meri svaki korak i osporava svaki potez...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zika

pre 1 godinu

Срамота глуме фудбалере и за то су одлично плаћени. Претпоставите шта ће да нам се деси у лиги шампиона. Служићемо за гол-разлику. Треба угасити и Звезду и Партизан и молим вас немојте ово називати дербијем,свака Српсколигашка утакмица је интересантнија.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija