• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2023

13:03

BURA I DALJE TRAJE! Svi bruje o Vigu, ali nije on JEDINI koji je provocirao rivala! NI ONI NISU MOGLI DA SE SUZDRŽE... (VIDEO)

Srđan Stevanović, Peđa Milosavljević

Fudbal

BURA I DALJE TRAJE! Svi bruje o Vigu, ali nije on JEDINI koji je provocirao rivala! NI ONI NISU MOGLI DA SE SUZDRŽE... (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan minimalnim rezultatom, a jedini gol postigao je Aleks Vigo čija je proslava podigla veliku buru. Ipak u bogatoj istoriji svetkovine srpskog fudbala, nije redak slučaj da igrač provocira navijače rivala.

Nakon što je Aleks Vigo dao gol još u 4. minutu meča, usledila je proslava gola kada je "zapucao" po Grobarima, a saigrači su došli da ga povuku nazad! Ivica Iliev je osudio fudbalere Partizana koji nisu reagovali, a prisetili smo se nekih proslava koje su podigle podjednako veliku prašinu poput Vigove, ako ne i veću.

Nekadašnji fudbaler Partizana Brazilac Everton Luiz je rešio da zapuši usta navijačima Crvene zvezde kada je postigao gol u nadoknadi vremena za (1:1) u 151. derbiju i razbesneo pristalice rivala!

Sa druge strane, Ohi je upisao prvenac u derbijima već u debitanskom nastupu. On je prilikom proslave pogotka nesportski reagovao i umesto da se raduje sa svojim navijačima prišao je do južne tribine i pokušao je na taj način da isprovocira navijače Partizana. Iz Zvezdinog tima mu se pridružio i mladi Eraković sa provokacijama, međutim Ivanić, Katai i Dragović su ih odmah odgurali na svoju polovinu i objasnili im da to ne rade. Izostajala je reakcija fudbalera Partizana na taj potez pojedinaca iz crveno-belog tabora. 

Nikola Žigić ostavio je dubok i neizbrisiv trag u dresu Crvene zvezde. Došao je na mala vrata kao anonimus, a otišao kao velika zvezda i reprezentativac. Na Marakani je proveo tri godine, odigrao 79 utakmica i dao 47 golova.

Sećanja na 121. "večiti derbi" protiv Partizana i pobedu od 3:0 Nikola Žigić ima i dan danas! Posle prvog gola reagovao je kao košarkaš, tapkao, pa šutirao na koš, što je jednom prilikom objasnio!

- Bilo je malo prozivki pred derbi na moj račun. Tadašnji Partizanov trener Lotar Mateus je rekao da će me čuvati košarkaš. Da će dovesti svog prijatelja Divca da pripazi na mene. Rekao sam, nema problema! Čuvao me je Taribo Vest. (smeh) Bilo je svega, pa i tih prozivki, što je i normalno pred derbi. To su anegdote kojih se rado setim, posebno kada se nađem sa bivšim saigračima. Nasmejemo se svi.

Vigo nije prvi fudbaler koji je u derbiju "streljao" rivalske navijače. Pre njega je to uradio Mateja Kežman u finalu Kupa juna 1999. Ljubimac grobara je izjednačio na 2:2 u 45. minutu (posle 2:0) i zapucao prema severu, da bi Zvezda na kraju slavila sa 4:2.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raka

pre 1 godinu

ој цигани цигани ви сте чудна раја...

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija