• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2023

06:33

KAKO JE LIVERPUL UMESTO KRALJA DOBIO FARAONA! Salah je NAJBOLJI strelac u istoriji REDSA!

Tanjug/AP

Fudbal

KAKO JE LIVERPUL UMESTO KRALJA DOBIO FARAONA! Salah je NAJBOLJI strelac u istoriji REDSA!

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula upisali su veliku pobedu nad Mančester junajtedom, a Mohamed Salah je sa nova dva gola u dresu Redsa postao najbolji strelac u istoriji kluba.

Na mala vrata došao je Mohamed Salah u Liverpul, a sve ostalo je istorija! Istorija o kojoj se priča i o kojoj će se tek pričati, jer je "one season award" kako su ga mnogi zvali nakon prve godine na Enfildu sinoć postao najbolji strelac u istoriji Redsa. 

Liverul je daleko od željene forme i očekivanih rezultata, ali je slabu sezonu ublažio najubedljiviji trijumf nad Mančester junajtedom ikada. Redsi su slavili sa 7:0, a Mohamed Salah je pobedi kumovao sa dva gola i dve asistencije. 

Oba su od ogromne važnosti, naravno, ali vredi istaći da je drugim ispisao nove stranice fudbalske istorije na Enfildu. Stadionu koji izaziva najveći ugled među sportskim objektima sveta! Mohamed Salah je postigao 129. gol u Premijer ligi u dresu Liverpula, obišao legendarog Robija Faulera i postao klupski rekorder po broju golova u engleskoj eliti. 

Foto: Reuters

- To je veoma posebno. Taj podatak mi je bio u mislima od kada sam došao ovde. Posle moje prve sezone uvek sam jurio taj rekord. Doći do njega danas, u ovakvoj pobedi nad Junajtedom, bilo je neverovatno. Idem kući da proslavim sa svojom porodicom i popijem čaj od kamilice - rekao je Mohamed Salah. 

Nije mogao Egipćanin da sakrije svoje emocije nakon postignutog gola budući da je skinuo dres i otrčao ispod Kopa. Tribine gde su smešteni najvatreniji navijači Liverpula, među ljude kod kojih ima simbol heroja i preporoda slavnog engleskog kluba! 

I koliko god engleska istorija bila vezana za kraljeve, čini se da je Liverpulova od danas vezana za Faraona - Mohameda Salaha. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija