• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

06.03.2023

07:27

FUDBALSKI ANALITIČAR OPLEO PO ZVEZDI I PARTIZANU! Bogdanović brutalan: Večiti, bolje da ne izlazite u Evropu!

printscreen

Fudbal

FUDBALSKI ANALITIČAR OPLEO PO ZVEZDI I PARTIZANU! Bogdanović brutalan: Večiti, bolje da ne izlazite u Evropu!

Podeli vest

Crvena zvezda i Partizan, ovako kako sad izgledaju, nemaju šta da traže u Evropi. Zvezda mora da promeni stručni štab, 50 odsto igračkog kadra i 30 odsto uprave, a Partizan da smeni upravu, pa onda da menja dalje, smatra Rade Bogdanović.

Crvena zvezda i Partizan, ovakvi kakvim su se pokazali u derbiju, neka ne izlaze u Evropu, poručuje za Informer fudbalski analitičar Rade Bogdanović.

Sudar crveno-belih i crno-belih (1:0) odigran u prošlom kolu Superlige obilovao je faulovima, prekidima, a izostale su šanse, akcije i lepi potezi. Sve u svemu, bilo je mučno za gledanje, a susrele su se ekipe od kojih jedna ima siguran put u grupnu fazu Lige šampion za sledeću sezonu, a druga će pokušati kroz kvalifikacije da se domogne elite. I ima, pritom, osiguranu najmanje grupnu fazu Lige Evrope.

Ne znaju s loptom

Bogdanović se plaši na šta će to da liči.

Tužan derbi

Uzimajući sve u obzir, u ovom trenutku nisam video nijednog igrača u formi
Rade Bogdanović

 

- Ukoliko se derbi uzme kao merilo bilo čega, a mora jer su to naša dva najjača kluba, nameće se zaključak da ni Crvena zvezda ni Partizan nemaju šta da traže u Evropi. Ovakvi kakvi su, najbolje je da ne izlaze van granica naše lepe zemlje. Nekad mi je lepše da gledam mečeve nekih drugih klubova, jer makar nema amaterizma i nevaspitanja u ponašanju kao kod ovih preplaćenih zvezda. Da znaju sa loptom, ne bi se tukli, ne bi gledali šta rade navijači i kako ko proslavlja golove. A kad ne znaju, onda im sve odvlači pažnju - kaže Bogdanović.

Foto: Starsportphoto

 



Zvanični statistički podaci kažu da je Zvezda u derbiju efektivno igrala 27 minuta i 48 sekundi, a Partizan 29 minuta i 38 sekundi. Gol odluke pao je već u petom minutu, pa iako ga mnogi pripisuju desnom beku Crvene zvezde Aleksu Vigu, činjenica je da je reč o autogolu Partizanovog levog beka Slobodana Uroševića.

Bogdanović smatra da je derbi kao na skeneru pokazao koliko je promena potrebno u oba kluba.

- Crvena zvezda mora da promeni ceo stručni štab, nekih 30 odsto uprave i 50 odsto igrača. Sadašnji trener Milojević bio je pomoćnik Stankoviću, a Stanković trenutno vodi poslednjeplasirani tim Serije A. Ne može taj Milojević da uđe u svlačionicu Crvene zvezde i kaže: "Dobar dan, ja vas vodim kroz Ligu šampiona." Znam da su neka pojačanja završena, ali malo je sve to. Mora mnogo bolje. Evo da budem blag, moraće mnogo toga da se promeni do Evrope. Jedina sreća je što Crvena zvezda ima siguran prihod, pa će moći nešto da popravi - ocenjuje Bogdanović.

Foto: Starsportphoto

 



Partizan će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ako ne prođe, čeka ga najmanje mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

- Partizan je u još goroj situaciji od Crvene zvezde. Zvezda makar ima jezgro igračkog kadra i ljude koji su dugo u klubu, a Partizan nema ništa. Najpre mora da se reši uprave, koja je, čini mi se, svakako odlazeća. Ta uprava ih je samo vukla naniže, u svim segmentima. Posle dolazi na red sve ostalo. Imaće malo lakše protivnike, ali teško će se izboriti sa njima. Ako bude para, moraće svašta da menjaju, ali ne znam odakle će biti para - smatra Bogdanović.

Nigde domaćih igrača

Uzimajući u obzir trenutnu formu igrača, Bogdanović ne vidi ko bi iz oba tima mogao da izdrži 90 minuta fudbala u evropskim takmičenjima.

Foto: Starsportphoto

 


- Loše je kad ne postoje domaći igrači, naši reprezentativci, koji vode glavnu reč u timovima. Nema takvog ni u Zvezdi ni u Partizanu. U oba kluba stranci vode glavnu reč i to je dosta tužno. Uzimajući sve u obzir, u ovom trenutku nisam video nijednog igrača u formi, da može da izdrži ritam 90 minuta ni u našem prvenstvu, a ne u Evropi - zaključuje Bogdanović.
 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
đole

pre 1 godinu

Rade Bogdanović fudbalski analitičar.....bog te mazo, znači ima i to zanimanje....

Raka

pre 1 godinu

у праву је. у праву је и за джајића али ви то из политичких разлога не објавлјујете

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17