• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. S.

06.03.2023

08:25

LUKA JOVIĆ NAJBOLJI "GLAVONJA" U ITALIJI! Srpski napadač protiv Milana pokazao najjače oružje! (VIDEO)

reuters

Fudbal

LUKA JOVIĆ NAJBOLJI "GLAVONJA" U ITALIJI! Srpski napadač protiv Milana pokazao najjače oružje! (VIDEO)

Podeli vest

Centarfor Fiorentine u pobedi nad Milanom (2:1) postigao peti pogodak glavom u svim takmičenjima ove sezone i na "čizmi" mu u tom parametru parira samo Viktor Osimen iz Napolija

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Luka Jović najbolji je "glavonja" ove sezone u Italiji! Bivši napadač Crvene zvezde savladao je udarcem glavom golmana Milana Majka Menjana u trijumfu Fiorentine nad prvakom Italije (2:1) i bio je to njegov peti pogodak na taj način u svim takmičenjima ove sezone.

Od svih fudbalera na "čizmi" samo napadač Napolija i najbolji strelac Serije A Viktor Osimen ima isti učinak - pet golova glavom.

Kao nekad

Jovićeva partija podsetila je na njegova najbolja izdanja iz perioda kad je igrao u Ajntrahtu

 

Izvanredna kretnja

Jović je prilikom gola koji je postigao u 80. minutu pokazao izvanrednu kretnju u kontri svog tima, što je podsetilo na njegove najbolje dane u karijeri koje je proveo u prvom mandatu u Ajntrahtu iz Frankfurta. Štaviše, ovo je njegova najproduktivnija sezona od sezone 2018/19, kada je žario i palio u dresu nemačkog tima i na 48 utakmica u svim takmičenjima dao 27 golova uz sedam asistencija.

Foto: reuters

Peti pogodak glavom Luke Jović u svim takmičenjima ove sezone



Trenutno je na 11 golova u dresu Fiorentine na svim frontovima, a njegova forma može da raduje selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i prvog duela protiv Litvanije 24. marta u Beogradu.

Interesantno je što je Jović pre meča sa Milanom poručio da je pogrešio što je napustio Ajntraht posle jedne sezone na vrhunskom nivou i prešao u najveći klub na svetu, Real Madrid.

Mitar bez gola dva meseca,
Vlahović posti u Seriji A

 

Za razliku od Luke Jovića, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nisu u sjajnoj golgeterskoj formi, što je delimično posledica povreda koje su vukli od Mundijala u Kataru. Mitrović se nije upisao u strelce od 3. januara, kada je njegov gol srušio Lester u Premijer ligi (1:0). Sa druge strane, Vlahović je nedavno bio precizan protiv Nanta u Ligi Evrope, ali je u Seriji A na poslednjih šest utakmica za Juventus postigao samo dva gola - oba u trijumfu protiv Salernitane (3:0). Napadač Los Anđeles Galaksija Dejan Joveljić nastavio je tamo gde je stao prošle sezone u MLS, pošto je postigao jedini gol u porazu svog tima protiv Dalasa (3:2). Minulu sezonu u Americi Joveljić je završio sa 14 pogodaka.


- Od početka je sve bilo pogrešno. Prerano sam napustio Ajntraht, nakon samo jedne vrhunske sezone. Sve oči su bile uprte u mene. Bilo je teško za momka od 21 godine da se uklopi u najveći klub na svetu. Između povreda, situacije sa kovidom i nepravednog pritiska, bilo je to nesrećno iskustvo - ispričao je Jović za italijanske medije.

Foto: reuters

 

Savršena sekvenca

Za petnaestak minuta provedenih na terenu protiv Milana srpski napadač uspeo je da postigne gol koji je rešio utakmicu, da dva puta šutne u okvir gola, da napravi jednu priliku za gol za saigrače i da dobije jedan vazdušni duel. Imao je savršenu sekvencu koja je prelomila meč u korist Fiorentine, što je samo dokaz da je u Firenci pronašao fudbalski mir i mesto na kom se oseća prijatno kao golgeter.

- Imao sam ponude i drugih timova. Odabrao sam Fiorentinu jer su me pratili duže vreme i znam da ovde mogu da rastem kao igrač. Ovo je idealna sredina da pronađem sebe i trudim se da pružim maksimum - objasnio je Jović.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"
Društvo

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"

Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji, Vladica Stanković, golim rukama hvata ove gmizavce, a njegovi snimci svake godine iznova nas iznenade. Nakon što je dečaka (4) ujela zmija otrovnica u Leskovcu, dok se igrao blizu kuće, mnogi su se zapitali da li zaista treba da se zabrinemo. Vladica Stanković otkrio je da je ova sezona udarna za njega, a snimci koje nam je poslao dokazuju koliko posla ima.

08.07.2024

10:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija