• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2023

09:50

BIO DOPINGOVAN, IZBAČEN iz tenisa na 11 MESECI, sad osvojio titulu!

reuters

Fudbal

BIO DOPINGOVAN, IZBAČEN iz tenisa na 11 MESECI, sad osvojio titulu!

Podeli vest

Čileanac Nikolas Jari (27) podigao je trofej pred svojim navijačima, pobednik je teniskog ATP turnira u Santijagu

Nikolas Jari je u finalu svladao Argentinca Tomasa Ećeverija sa 6:7(5), 7:6(5), 6:2.

Jariju je ovo druga titula u karijeri nakon Boštada u julu 2019, a pre toga dva je puta poražen u finalu.

Zanimljivo je da je Čileanac krajem 2019. godine pao na doping testu i bio je suspendovan na 11 meseci. Pre dve godine se vratio na čelendžerima i uspeo da dođe do Top 150 na ATP listi, a prošle godine se probio u 60 najboljih. Posle osvanja turnira u Santijagu je 52. igrač sveta.

Foto: reuters

Nikolas Jari se vratio na teren posle dopinga

Njegovi doping rezultati bili su pozitivni tokom završnice Dejvis kupa. Testiranjima je utvrđeno prisustvo ligandrola i stanozolola. Stanozol je steroid, a ligandrol može da deluje kao steroid. 

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da je prihvatila objašnjenje Jarija, da je dve nedozvoljene supstance pronađene u njegovom uzorku urina uneo u organizam preko multivitamina napravljenih u Brazilu. ITF je tada naveo da Jari za svoj prekršaj ne snosi značajnu odgovornost ili nemar, ali da je svaki igrač odgovoran za sve pronađeno u njegovom telu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija