• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2023

10:03

DŽAJA JE NAJBOLJE REŠENJE! Dule Savić o izborima u FSS: Ne možete odmah na FAKULTET, prvo morate u OSNOVNU i SREDNJU školu!

Fudbal

DŽAJA JE NAJBOLJE REŠENJE! Dule Savić o izborima u FSS: Ne možete odmah na FAKULTET, prvo morate u OSNOVNU i SREDNJU školu!

Podeli vest

Dragan Džajić, glavni kandidat za predsednika Fudbalkog saveza Srbije, dobio je veliku podršku bivših i sadašnjih srpskih igrača, ameđu legendama koje su podržale Džaju je i Dušan Savić.

Predsednički izbori zakazani su za 14. mart, ali već sada se čini da će glasanje biti čista formalnost i da će Dragan Džajić biti novi predsednik FSS.

Legendarni napadač Crvene zvezde Dule Savić podržao je Džaju, a ovog jutra je na Prvoj televiziji govorio o predstojećim izborima.

Foto: Starsportphoto©

 

Govore svi kako je loše u srpskom fudbalu, da je kriza i da su potrebne korenite promene, a ja ne mislim da je tako loše. Ipak, imam više godina pa se sećam da i najbolja vremena nisu ništa valjala. I sad ako ništa ne valja, a nisu najbolja vremena, kako se izlazi iz krize? Tako što stavite na čelo ekipe ljude od znanja i iskustva i zato mislim da je Džaja najbolje rešenje s tim što je moj predlog bio on kao predsednik, a da Vidić bude prvi potpredsednik što bi značilo da mu Nemanja bude najbliži saradnik i da od njega uči i upozna sistem srpskog fudbala. Da biste napredovali morate da budete u toku svaki dan i da budete u koštac sa problemima. Žao mi je što Nemanja nije ranije ušao u taj sistem, pre 3, 4 godine, pa da se do sada uhoda jer je malo ko uradio to što je Nemanja uspeo u Mančesteru i on može mnogo da pomogne srpskom fudbalu ukoliko ima ambicija da to radi, a da kasnije nasledi Džaju na tom mestu i posle toga bude predsednik UEFA. Tako vidim Vidića u narednih deset godina. Često se dešavalo da se ljudi brzo izgube, da uđu nespremni u posao i sticajem okolnosti i nerešavanjem problema u zemljama kao našoj potrošimo ljude. Mnogo je važno da prođtete jedan put kao da idete u školu jer ne možete odmah na fakultet već prvo u osnovnu i srednju školu. Moja ideja je to, a ne znam da li je to dobro ili loše- rekao je Savić.

Foto: Beta

 

Nedostaju normalni ljudi

 

- Šta nama nedostaje? Normalni i kulturni ljudi, velika imena koja znaju da komuniciraju i kada se ne slažu i da brane svoje stavove i da se normalno posle svega živi. Imamo dva tako velika imena kao kandidate za predsednika FSS, a to malo ko ima. Džaja kao najbolji igrač svih vremena u Jugoslaviji i Zvezdi, a Nemanja najbolji u inostranstvu i praznik je da se dva tako velika imena nadmeću. Neko pokušava da ih posvađa, da napravi lošu atmosferu. Glasanje je tajno i svi će imati priliku, delegati FSS, da glasaju za kandidata za kojeg misle da može da napravi neophodne promene

Država svuda u svetu pomaže


- Svuda u svetu država sarađuje sa institucijama kao sportski savezi ili olimpijski komitet i saradnja ne znači mešanje, jer ko pomaže našim klubovima? Država. Ko gradi stadione? Država. Kao i svuda u svetu, države se bore za domaćinstvo SP jer je to najbolje za rešavanje infrastrukture i to se višestruko isplati jer se niko ne bori da bude u minusu. Tako da zloupotreba tog odnosa između države i sporta... Pa Makron se kao predsednik založio da Mbape ne ode u Real Madrid iz Pari Sen Žermena i potom smenio predsednika saveza Francuske. Ja bih napravio razne emisije sportske da Džajić i Vidić zajedno pričaju o problemima i da se ceo postupak afirmiše. To bi bilo za primer i političarima u predizbornim kampanjama kako treba da se ponašaju i da narod kaže nismo mi baš zaostali divljaci - rekao je Savić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 1 godinu

Mislim da je tema naduvana. Nije ključ srpskog fudbala u ovoj funkciji, nego na "drugim mestima". Nemam ništa protiv Džajića, neka bude predsednik FSS, ali trebalo bi pozabaviti se klubovima.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija