• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2023

14:46

SKANDAL VEKA TRESE ŠPANIJU! Podignuta optužnica protiv Barse, REAGOVAO I REAL! Kataloncima preti SUDBINA JUVENTUSA!

Fudbal

SKANDAL VEKA TRESE ŠPANIJU! Podignuta optužnica protiv Barse, REAGOVAO I REAL! Kataloncima preti SUDBINA JUVENTUSA!

Podeli vest

Španiju trese skandal veka, pišu mediji sa Pirineja. Prvo samo istraga, a sada je zvanično podignuta i optužnica protiv Barselone.

Razlog - korupcija u katalonskom klubu, a na tapetu su bivši predsednici Đosep Marija Bertomeu i Sandro Rosel. 

Oni su optuženi da su od 2001. do 2018. godine Hozeu Mariji Enrikezu Negreiri, bivšem potpredsedniku španske sudijske komisije, i njegovoj kompaniji platili ukupno 8.400.000 evra, da bi delegirao sudije koji odgovaraju Barsi.

Iako je u periodu u kojem se Barselona tereti da je plaćala sudije njen predsednik u prvom mandatu (2003. - 2010.) bio aktuelni Đoan Laporta, a on nije osumnjičen za kriminal. Uprkos tome, Havier Tebas, prvi čovek La Lige, izjavio je da Laporta mora da podnese ostavku.

Foto: Tanjug/AP

Đoan Laporta

Ako UEFA bude imala dokaze da trenutni skandal ima veze i sa evropskim utakmicama, Barselona bi bila izbačena iz Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija na period od dve do čak pet godina u zavisnosti od konačnog raspleta cele situacije.

UEFA bi se vodila članom 4. iz pravilnika o procedurama i kriterijumima za klubove u evropskim takmičenjima.

Foto: Tanjug/AP

U La Ligi bi mogli da dobiju kaznu oduzimanja 15 bodova u tekućoj sezoni, slično kao i Juventus u Italiji zbog nepravilne dokumentacije, a pored toga Barsa bi i u novu sezonu ušla sa 15 bodova zaostatka, dakle u La Ligi Katalonci bi bili kažnjeni oduzimanjem 30 bodova.

Posle svega odmah je reagovao najveći Barselonin rival, Real Madrid.

- U svetlu ozbiljnosti optužbi tužilaštva u Barseloni protiv tamošnjeg fudbalskog kluba, zbog duboko utemeljenih sumnji za korupciju, predsednik Real Madrida saziva hitan sastanak uprave za sutra popodne, kako bismo odlučili o koracima koje klub mora da preduzme u pogledu ovog događaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija