• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

15.03.2023

16:55

PROMAŠAJ CRVENE ZVEZDE PROMENIO DRŽAVNI TIM! Bio je i na meti SRBIJE, a ubuduće će igrati za OVU reprezentaciju

Starsportphoto

Fudbal

PROMAŠAJ CRVENE ZVEZDE PROMENIO DRŽAVNI TIM! Bio je i na meti SRBIJE, a ubuduće će igrati za OVU reprezentaciju

Podeli vest

Holandski fudbaler, Rišairo Živković (26), dobio je poziv da debituje za Kurakao

Momak koji je u sezoni 2021/22. nosio dres Crvene zvezde i pokazao se kao potpuni promašaj, sada se našao na spisku selektora malene ostrvske države. On će uskoro imati priliku da bude na terenu u prijateljskim mečevima sa Kanadom (25. marta), na čijem golu će stajati njegov bivši saigrač sa "Marakane" Milan Borjan, kao i protiv aktuelnog prvaka sveta Argentine (28. marta).

Foto: Starsportphoto

Rišairo Živković se nije proslavio u crveno-belom dresu

Živković je rođen u holandskom gradu Asenu, ponikao je u Groningenu, a prošao je sve mlađe selekcije "lala." Otac mu je upravo sa Kurakaoa, dok po majci Miri ima srpsko poreklo. Zato se ovaj tamnoputi napadač nekoliko puta ozbiljno pominjao i kao naš budući reprezentativac, ali do saradnje sa FSS ipak nije došlo. S obzirom da mu je karijera u padu i da nije u ozbiljnim planovima stručnog štaba Holandije, jasno je zbog čega se sada odlučio za promenu državnog tima.

 

 

Inače, Rišairo se afirmisao u Ajaksu, pošto je dobre partije pružao za drugi tim "kopljanika". Put ga je kasnije vodio u Viljem II, Utreht, Ostende, Ćangčung Jataji, Šefild junajted u Guangdžou R&F, da bi u avgustu 2021. potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom, za platu od čak 420.000 evra po sezoni.

Verovali su tada na "Marakani", kao i navijači crveno-belih, da su dobili vredno pojačanje na duge staze, međutim, Živković nije opravdao ni delić tih visokih očekivanja. Odigrao je samo 14 utakmica u svim takmičenjima i upisao po gol i asistenciju. Sporazumni rastanak je usledio već narednog leta, a ofanzivac se preselio u tabor holandskog prvoligaša Emena, čiji je i dalje član.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija