• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2023

06:26

DMITROVIĆ LJUT NA PIKSIJA, RAZMIŠLJA DA NE DOĐE NA OKUPLJANJE! Problemi za "orlove" pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!

Starsportphoto

Fudbal

DMITROVIĆ LJUT NA PIKSIJA, RAZMIŠLJA DA NE DOĐE NA OKUPLJANJE! Problemi za "orlove" pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Golman Marko Dmitrović besan je zbog saznanja da je selektor Dragan Stojković planirao da ga precrta sa spiska reprezentacije, a pozvao ga je tek naknadno pošto Vladanu Kovačeviću FIFA još nije izdala dozvolu da debituje za "orlove".

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović (31) ljut je na selektora Dragana Stojkovića Piksija i razmišlja da se uopšte ne pojavi na okupljanju nacionalnog tima pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, saznaje Informer.

Čuvar mreže Sevilje poverio se prijateljima da ne želi da bude deo "orlova" dok je Piksi selektor, jer smatra da ga šef stručnog štaba omalovažava.

Ronaldo je kriv

Dmitrović je potpuno izgubio Piksijevo poverenje kad je zbog njegovog kiksa Portugal umalo savladao Srbiju na "Marakani" golom Kristijana Ronalda
Izvor Informera

Vrhunac Dmitrovićevog nezadovoljstva bilo je saznanje da je Stojković planirao da ga precrta i da umesto njega za predstojeće utakmice protiv Litvanije (24. marta) i Crne Gore (27. marta) pozove debitanta Vladana Kovačevića. Tek kad su selektor i njegovi saradnici shvatili da golman poljskog Rakova neće dobiti dozvolu FIFA da sad debituje za "orlove", onda su u poslednji čas pozvali Dmitrovića.

Pozvan u zadnji čas

Golmana Sevilje je sve to jako uvredilo.

- Dmitrović već neko vreme smatra da u reprezentaciji nema tretman kakav zaslužuje, i to mu smeta. Od dana kad se prvi put pojavilo ime Vladana Kovačevića, šuškalo se da će Dmitrović biti precrtan. Onda su počeli da stižu pozivi reprezentativcima za utakmice sa Litvanijom i Crnom Gorom, čak je i Dmitrovićev saigrač iz Sevilje Nemanja Gudelj dobio poziv, ali ne i golman "berbera". Na kraju je iz medija u petak saznao da je na spisku i tek posle toga su sa njim kontaktirali iz FSS, ali on je baš besan. Prva reakcija mu je bila da neće da igra za reprezentaciju dok je Piksi selektor. Neki prijatelji su ga ubeđivali da promeni stav, da se odazove, ali videćemo šta će biti njegova konačna odluka - objašnjava naš sagovornik blizak igraču.

Foto: Starsportphoto

Marko Dmitrović ljut na selektora Dragana Srojkovića



Na poslednjem spisku našla su se četvorica golmana: Vanja Milinković-Savić iz Torina, Predrag Rajković iz Majorke, Dragan Rosić iz niškog Radničkog i Marko Dmitrović. Od prošlog leta neprikosnoven na golu "orlova" je Milinković-Savić i on je branio sve tri utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru, a Rajković i Dmitrović su bili rezerve.

Foto: FSS

 

Stojanović: Ne razumem zbog čega bi se Dmitrović ljutio

Direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović ne razume zbog čega se Dmitrović ljuti i ističe da se za reprezentaciju igra na dobrovoljnoj osnovi.

- Nema razloga da se Dmitrović ljuti, uredno je pozvan na okupljanje. Pa ne zovemo mi igrače svaki dan da pričamo sa njima. Selektor ga je pozvao na okupljanje i selektorova je odluka ko će braniti. Tom logikom, svako ko je rezerva mogao bi da se ljuti. Ne vidim kakav to problem Dmitrović ima, ali za reprezentaciju se igra na dobrovoljnoj osnovi, niko ga ne može naterati - rekao je Stojanović za naš list.


Zanimljivo je da je Dmitrović bio prva Piksijeva opcija na golu Srbije, međutim ta "ljubav" pukla je posle samo dve utakmice, posle Irske (3:2) i Portugala (2:2) na "Marakani" na startu kvalifikacija za prošli Mundijal. Golman Sevilje napravio je u 94. minutu utakmice sa Portugalom veliki kiks, koji je mogao skupo da košta "orlove". Istrčao je bez ikakve potrebe na centaršut na Kristijana Ronalda, a jedan od najboljih fudbalera sveta je prvi došao do lopte i poslao je u gol Srbije. Tada je usledila sad već legendarna situacija u kojoj je Stefan Mitrović izvadio loptu koja je maltene prešla liniju i spasao "orlovima" bod. Piksi, međutim, nikad nije prešao Dmitroviću preko tog kiksa.

Foto: Starsportphoto©

Boli ga glava zbog golmana, Dragan Stojković



Zamenio ga je Rajković, koji je bio standardni čuvar mreže do leta 2022, kad je golom Srbije zagospodario Milinković-Savić.

Odavno u drugom planu

Dmitrović je od tog Portugala do danas branio samo još jednom, i to u meču Lige nacija protiv Švedske u gostima. Kako objašnjava naš izvor, golman Sevilje već dugo nije zadovoljan tretmanom.

- Otkad je Piksi preuzeo reprezentaciju, za Dmitrovića praktično nema mesta u državnom timu. Posle dve utakmice selektor ga je sklonio i nikad ga više nije vratio na gol, niti je ozbiljno računao na njega. Marku se to, naravno, nije dopalo, ali ćutao je i radio, jer smatra da su Milinković-Savić i Rajković dobri golmani. Sad ga je zabolelo to što će neko novi, ko brani u ligi neuporedivo slabijoj od Primere, dobiti prednost u odnosu na njega - zaključio je naš izvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 1 godinu

Dmitroviću, ti se nisi baš proslavio igrama u reprezentaciji. Seti se onog poništenog Ronaldovog gola u Beogradu, kada su u jednom besmislenom istrčavanju, koje nije bilo jedinstveno skoro upropastio reprezentaciju. Linijaš si,a to u modernom fudbalu baš i nije neka prednost. Ti i Rajković brljate kada treba odigrati nogom u šesnaestercu, slabi ste u istrčavanjim, zato Milinković ima prednost, a pošto vi niste perspektiva, normalno je da selektor traži alternativu. Igraj za klub, jer da si vrhunski bio bi u Realu ili Barceloni.....

petar pan

pre 1 godinu

Kada je lopta maltene presla liniju!? Lopta je presla liniju pola metra, medjutim to sudija nije video a VAR-a nije bilo...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija