• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2023

17:30

ZVEZDA BI BILA ŠAMPION I DA JE ZENIT U SRBIJI! Božović ZAGRMEO - U Evropi vlad RUSOFOBIJA zato pada KVALITET fudbala!

Starsportphoto©

Fudbal

ZVEZDA BI BILA ŠAMPION I DA JE ZENIT U SRBIJI! Božović ZAGRMEO - U Evropi vlad RUSOFOBIJA zato pada KVALITET fudbala!

Podeli vest

Bivši trener Crvene zvezde smatra da bi velikan sa Marakane bio šampion Srbije i ako bi Zenit igrao Superligu.

Jedan od najuspešnijih srpskih trenera u Rusiji ikada je Miodrag Božović, a iako je nekadašnji strateg Crvene zvezde pre godinu dana napustio Arsenal iz Tule, ruski mediji se još uvek interesuju za njegovo mišljenje. 

On je u razgovoru za RB Sport uporedio fudbalske tokove u Rusiji i Srbiji, a govorio je o tome kako bi Zenit i moskovski Spartak prošli u slučaju da se takmiče u Superligi. 

- Crvena zvezda bi bila šampion u Srbiji, čak i da u toj ligi igraju Zenit i Spartak. Crvena zvezda je pre nekoliko godina igrala protiv moskovskog CSKA i izgubila, ali Armejci su tom dvomeču imali mnogo sreće. Ljudi moraju da znaju da je u Srbiji teško postati šampion. Možda bi Zenit sa sadašnjom postavom uspeo u tom cilju. Spartak ne bi sigurno - rekao je Miodrag Božović. 

Nastavio je nekadašanji trener Zvezde da priča o fudbalskim tokovima u Rusiji, a dotakao se i činjenice da je moskovski Spartak najveći klub u zemlji. 

- Apsolutno. Svi znamo da cela Rusija navija za Spartak. To je nardoni klub. Vidim da se Zenit hvali na “tik-toku” kako ima najviše pratilaca i navijača. Ali na tim društvenim mrežama svako može da piše šta hoće - jasan je bio popularni Grof. 

Foto: Starsportphoto

Pričao je Božović i o trenerskoj struci u Rusiji, a potom objasnio zbog čega nema više ruskih trenera po Evropi. 

- Kurban Berdijev. Dve godine zaredom bio je sa Rubinom šampion Rusije, pobedio je Barselonu. Za mene je on najbolji. Isto tako Čerčesov je odličan, ima zapažene rezultate sa Ferencvarošem. Karpin je isto dobar trener. U Evropi je trenutno na snazi rusofobija. Mnogo ruskih trenera mogu da rade u Evropi, ali je sada situacija takva. Evropljani su takvi. Vole samo sebe i novac. Za Rusiju je najvažnije da vas volimo mi Srbi i Crnogorci. Siguran sam da će vas UEFA vratiti u organizaciju čim se sve ovo završi - objašnjava Božović. 

Za kraj, objasnio je da vojno-politička situacija u Ukrajini utiče na pad kvaliteta takmičenja u ruskoj Premijer ligi. 

- Otišao sam pre godinu dana iz Rusije, ali je sada situacija mnogo drugačija. Nema kvalitetnih stranaca kao nekada. Rusija je nekada bila peta liga u Evropi, sada nije tako. Ali kada ovo jednog dana prođe ponovo će sve biti isto - podvukao je Miodgra Božović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!
Politika

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Biljana Pantić Pilja izjavila je danas za Tanjug da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PS SE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koji su predložili članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

16.04.2024

12:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija