• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2023

08:04

MOJE POREKLO I MOJA KRV JE TZV. KOSOVO! Provokator Džaka u čudu jer se o njemu pišu negativne stvari! Pričao o meču sa Srbijom u Kataru!

Tanjug

Fudbal

MOJE POREKLO I MOJA KRV JE TZV. KOSOVO! Provokator Džaka u čudu jer se o njemu pišu negativne stvari! Pričao o meču sa Srbijom u Kataru!

Podeli vest

Reprezentativac Švajcarske Granit Džaka pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pričao je o Srbiji i takozvanom Kosovu.

Fudbalska reprezentacija Švajcarske nedavno je objavila dokumentarni film pod nazivom "The Pressure Game", a tema je njihov odlazak i učešće na minulom Svetskom prvenstvu u Katar. 

Naravno, razgovarali su i sa kapitenom Granitom Džakom, koji je govorio o dvojnom državljanstvu i svojoj pripadnosti tzv. Kosovu.

- Ponosan sam što igram za Švajcarsku, ali moje poreklo i moj krv je tzv. Kosovo. Ne razumem zašto se o meni pišu samo negativne stvari - rekao je Džaka.

On se osvrnuo i na meč sa Srbijom u 3. kolu grupne faze Svetskog prvenstva, kada je, kao i tokom šampionata u Rusiji, provocirao srpske fudbalere.

Foto: REUTERS/Suhaib Salem

Granit Džaka

- Postavio sam sebi cilj da ostanem pozitivan na terenu. Onda se desi nešto loše i opet sam "nestao" - poručio je Džaka, koji je tokom meča sa "orlovima" napravio skandal, hvatao se za međunožje i provocirao sa prezimenom teroriste Jašarija.

Takođe, novinarka i feministkinja Zana Avdiu dobila je ozbiljne pretnje nakon što je prozvala Granita Džaku, zbog ponašanja u Kataru, čak su i pozivali na njeno ubistvo, pa joj je potrebna policijska zaštita. Zaista, baš čudno što o Džaki pišu negativne stvari!

 

Švajcarska će igrati 25. marta sa Belorusijom u Novom Sadu, a tri dana kasnije dočekaće Izrael u Ženevi. Evropska fudbalska unija (UEFA) donela je prošle godine odluku da Belorusija kao domaćin ne može da igra na svom terenu zbog rata u Ukrajini. Švajcarci su potvrdili da Đerdan Šaćiri i Gregor Kobel zbog povreda neće igrati na startu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako da ne dolaze u Beograd.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija