• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O.B.

23.03.2023

06:35

VLAHOVIĆ - ZVEZDA PRELAZNOG ROKA! Srpska GOL-MAŠINA može da bira!

reuters

Fudbal

VLAHOVIĆ - ZVEZDA PRELAZNOG ROKA! Srpska GOL-MAŠINA može da bira!

Podeli vest

Srpski fudbaler Dušan Vlahović mogao bi da bude zvezda letnjeg prelaznog roka.

Bezmalo godinu i po dana prošlo je od kako je Dušan Vlahović iz Fiorentine prešao u Juventus. Nadali su se u Torinu da će srpski reprezentativac biti dugoročno rešenje za napad Stare dame, ali budući da je italijanski velikan zbog malverzacija pao na "niske grane" očekuje se da snažni golgeter tokom letnjeg prelaznog roka promeni klub. Zainteresovanih je mnogo i čini se da će Vlahović moći da bira! 

Oduzeto je Juventusu 15 bodova zbog muljanja sa finansijama te će Stara dama gotovo sigurno ostati bez plasmana u Ligu šampiona. Kada je potpisao za Staru damu, Vlahović je isticao da je jedan od glavnih razloga to što će sa Bjankonerima biti konkurent za titulu u elitnom takmičenju, a kako sada stvari stoje, srpski napadač će, ukoliko ostane u Torinu propustiti iduću sezonu Lige šampiona. 

Zbog toga, evropski mediji poslednjih nedelja bruje o potencijalnom odlasku Vlahovića iz Torina. Zimus je delovalo da je njegov transfer u Arsenal gotova stvar, ali do realizacije posla nije došlo. Topdžije su još uvek "zagrejane" da dovedu Srbina na Emirejts, a u trku su se uključili i mnogi drugi velikani. 

Foto: Reuters

Španski mediji bruje o interesovanju Real Madrida za usluge srpskog napadača. Krštenica Karima Benzeme polako žuti, Blankosi su svesni da Francuz neće još dugo moći da igra na najvišem nivou te je Vlahović označen kao njegov naslednik na duge staze. Kraljevski klub već neko vreme pomno prati igre Juventusovog golgetera, a navodi se još da će tokom leta razmatrati opciju da dovedu Vlahovića ili Hari Kejna. 

Upravo to nas vraća na Premijer ligu. U slučaju da Hari Kejn ode iz Totenhema, Pevci će svim silama "napasti" Dušana Vlahovića. Velikan iz Londona želeo je Srbina još dok je ovaj igrao u Fiorentini, ali do transfera nije došlo. Antonio Konte je zimus insistirao na dovođenju Vlahovića, ipak, uprava kluba nije želela da ispuni njegov zahtev. Vredi pomenuti i da će Italijan na kraju sezone napustiti Totenhem što bi moglo da utiče na interesovanje Pevaca za srpskog golgetera. 

No, nije Totenhem jedini zainteresovan za Dušana Vlahovića. Erik Ten Hag očajnički traži napadača za Mančester junajted, zimus je panično doveden Vut Veghorst, ali su svi, pa i Holanđanin, svesni da je on kratkoročno rešenje. Zbog toga, engleski mediji pišu da će Crveni đavoli, u slučaju da Viktor Osimen bude nemoguća misija, sve svoje resurse okrenuti na reprezentativcu Srbije.

Za Vlahovića se interesuje i Liverpul, makar po pisanju lokalnog "LiverpoolEcho-a". Redsi će na leto ostati bez Roberta Firmina koji kao slobodan igrač napušta klub što će ostaviti prostora za angažovanje novog napadača. Ipak, šanse da Vlahović dođe na Enfild su minimalne budući da će Jirgen Klop morati da renovira odbranu i vezni red, dok je situacija u napadu poprilično "čista".

Foto: Tanjug/AP

 

Za kraj, pominje se da su u trku za Vlahovićev potpis ušli još Pari Sen Žermen i Bajern iz Minhena. Sveci pomno prate srpskog reprezentativca koji bi mogao da dođe na Park Prinčeva u slučaju da Lionel Mesi ne produži ugovor. Ipak, Francuzi su spremni da ponude "samo" 60.000.000 evra za srpskog napadača što je ispod cene koju je postavio Juventus. Pominje se da Stara dama traži minimum 20 miliona više! 

Sa druge strane, Bavarci od odlaska Roberta Levandovskog kubure sa realizacijom. Angažovanje Matisa Tela iz Rena predstavlja ulaganje za budućnost, a svi su u Minhenu svesni da Francuz u ovom momentu nema kvalitet da nosi napad nemačkog velikana. Zbog toga, u Bajernu razmišljaju da tokom leta angažuju Dušana Vlahovića. 

Da li će do nekog od pomenutih transfera doći teško je reći, ali je izvesno da bi Dušan Vlahović mogao da bude najveća zvezda predstojećeg prelaznog roka budući da se za njega interesuje najveći broj evropskih velikana! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TADIJA ZEMUN

pre 1 godinu

izgleda da se pokvarila ta "gol masina",a tesko da moze da se popravi,jer nije kvalitetna.....

bageer

pre 1 godinu

Gol masina je onaj norvezanin,,Haland valjda,,nasi se izduvaju brzo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija