• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2023

13:46 >> 13:02

OPASNA PRETNJA NAJVEĆEG PROMAŠAJA U ISTORIJI CRVENE ZVEZDE! Hoću da se OSVETIM Mesiju i Argentini

Tanjug/AP

Fudbal

OPASNA PRETNJA NAJVEĆEG PROMAŠAJA U ISTORIJI CRVENE ZVEZDE! Hoću da se OSVETIM Mesiju i Argentini

Podeli vest

Rišairo Živković sa reprezentacijom Kurasaoa igra protiv Argentine i najavljuje osvetu za poraz njegove matične zemlje Holandije od "gaučosa" na Svetskom prvenstvu.

Fudbalska reprezentacija Argentine u noći između ponedeljka i utorka dočekaće selekciju male karipske države Kurasao u prijateljskoj utakmici.

Zanimljivo, na tom meču igraće i jedan fudbaler srpskog porekla, a reč je o nekada velikoj nadi Ajaksa i doskorašnjem napadaču Crvene zvezde Rišairu Živkoviću.

 

Foto: Starsportphoto

 

Rišairo je pre desetak godina važio za velikog talenta holandskog fudbala i u to vreme mogao je da bira za koga će da igra - za Holandiju ili za Srbiju. Nastupao je za sve mlađe kategorije "lala" i imao je poziv da obuče dres "orlova", ali on je svojevremeno odbio tu mogućnost. Ipak, njegova karijera nije išla u najboljem pravcu i nakon Ajaksa bio je po pozajmicama u holandskim niželigašima. Kasnije je otišao u Kinu, gde se takođe nije proslavio, da bi pred start prošle sezone stigao u Crvenu zvezdu, gde se takođe nije proslavio.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

U Beogradu je odigrao 14 utakmica i postigao samo jedan gol, a klub je napustio tako što je raskinuo ugovor. 

Nekadašnji "momak koji obećava" danas nastupa za jednog od najlošijih holandskih prvoligaša Emen. Nadao se pozivu Holandije, potom je odbio Srbiju, a danas nastupa za Kurasao, karipsku reprezentaciju odakle je poreklom njegov otac.

Upravo će Kurasao biti gost svetskom šampionu Argentini, koja je na nedavnom Svetskom prvenstvu u četvrtfinalu izbacila Holandiju. Dakle, državu u kojoj je Rišairo odrastao i koja je praktično njegova matična.

 

Foto: Reuters

 

 

On taj meč vidi kao šansu da se revanšira Leu Mesiju i družini. Kako kaže, uopšte se ne šali kada to priča.

Otvorila se mogućnost da pobedim Lea Mesija i da osvetim Holandiju za poraz na Mundijalu. Ne, ne, nije to ludilo o čemu pričam. To je lepa prilika u karijeri. Nikada nisam bio u Argentini i sada ću biti bogatiji za novo iskustvo - poručuje Rišairo Živković.


Sada već iskusni ofanzivac poručuje da mu je malo krivo što nije prihvatio poziv Srbije da zaigra za naš nacionalni tim.

Kurasao me je zvao još od početka karijere, ali sam želeo da reprezentativnu karijeru gradim sa Holandijom ili makar Srbijom, o kojoj sam takođe razmišljao. Međutim, to više nije realno u ovom momentu. Kako sam uglavnom živeo u inostranstvu, reprezentativne pauze sam koristio da dođem kući u Holandiju. U međuvremenu, Kurasao je nastavio da me zove - kaže Živković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija