• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.03.2023

16:31

IZAZOV NE MOŽE BITI VEĆI! Tomas Tuhel na promociji u Bajernu! ŽESTOKO OD STARTA!

reuters

Fudbal

IZAZOV NE MOŽE BITI VEĆI! Tomas Tuhel na promociji u Bajernu! ŽESTOKO OD STARTA!

Podeli vest

Novi trener fudbalera Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel rekao je danas da ga čeka izazovan početak na klupi tog tima, nakon što je u petak iznenađujeće zamenio Julijana Nagelsmana.

Posle tri remija, dva poraza i samo pet pobeda u poslednjih deset ligaških utakmica i prepuštanja liderske pozicije na tabeli Borusiji Dortmund, Bajern je odlučio da se rastane sa Nagelsmanom i angažuje Tuhela.

Tuhela odmah na startu očekuju ključne utakmice u sezoni, počevši od rivala u borbi za titulu u Nemačkoj - i njegovog bivšeg kluba - Borusije Dortmund 1. aprila.

- Izazov ne može biti veći - rekao je Tuhel, koji je bio bez posla otkako je u septembru dobio otkaz u Čelsiju.

- To je velika utakmica nemačkom fudbalu. I sada dobija još više na važnosti - dodao je.

Deset dana kasnije, Bajern će igrati protiv Mančester sitija u četvrtfinalu Lige šampiona.

Tuhel će imati malo vremena za odmor ili treninge, jer su mnogi igrači Bajerna trenutno sa nacionalnim timovima, a zatim im sledi sedam utakmica u prva 22 dana aprila.

On je na današnjem predstavljanju na Alijanc Areni priznao da bio iznenađen pozivom iz Bajerna.

- Verovali ili ne, bio sam oprezan u prvih 30 sekundi našeg prvog razgovora. Nisam imao pojma o čemu razgovaramo i o čemu se radi - rekao je 49-godišnji nemački trener.

Rekao je mu je brzo postalo jasno da Bajern želi da on odmah preuzme tim i da je tada shvatio da sve to zapravo počinje u Dortmundu posle reprezentativne pauze.

- Bio sam potpuno iznenađen. Tajming je bio iznenađujući -  rekao je Tuhel i dodao da pre tog razgovora u utorak nije imao kontakte sa Bajernom.

Tuhel nije radio u Nemačkoj od 2017. godine, a vraća se nakon dve osvojene titule u Francuskoj sa Pari Sen Žermenom, kao i osvojene Lige šampiona i Svetskog klupskog prvenstva sa Čelsijem.

Bajern je i dalje u igri da osvoji tri trofeja ove sezone - u Bundesligi, Kupu Nemačke i Ligi šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija