• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2023

13:55

BILD RASKRINKAO BAVARCE! Ovi fudbaleri su Nagelsmanu "spakovali" otkaz u Bajernu!

REUTERS/Heiko Becker

Fudbal

BILD RASKRINKAO BAVARCE! Ovi fudbaleri su Nagelsmanu "spakovali" otkaz u Bajernu!

Podeli vest

Nekadašnji trener fudbalera Bajerna Julijan Nagelsman dobio je otkaz u minhenskom klubu zbog lošeg odnosa sa golmanima Manuelom Nojerom, Svenom Ulrajhom, kao i igračima Seržom Gnabrijem, Lirojom Saneom, Džamalom Musijalom i Sadiom Maneom, prenosi Bild.

Nemački mediji podsećaju da je Nagelsman, dok je bio na skijanju u Austriji pre nekoliko dana dobio telefonski poziv iz Minhena u kojem su ga izvršni direktor Bajerna Oliver Kan i sportski direktor Hasan Salihamidžić obavestili da se hitno vrati u klub da bi raskinuli saradnju.

Bild podseća da će Nagelsman da dobije 50 miliona evra na ime prevremenog raskida saradnje, a Bajern je preuzeo Tomas Tuhel, koji će danas imati prvi trening sa klubom iz Minhena. Bajern je u saopštenju naveo da je smenio Nagelsmana zbog loših rezultata u Bundesligi, pošto je minhenski klub pao na drugo mesto na tabeli iza Borusije Dortmund. Bild tvrdi da je mladi nemački trener smenjen zato što je izgubio poverenje svlačionice, a sa čak šest fudbalera nije bio u najboljim odnosima.

Foto: reuters

FUDBALERI MU NAMESTILI OTKAZ, Julijan Nagelsman

- Sve je počelo sukobom sa kapitenom Nojerom i drugim golmanom Ulrajhom, koji tvrde da je Bajern otpustio trenera golmana Tonija Tapalovića zbog sukoba sa Nagelsmanom. Treneru su potom leđa okrenuli i Gnabri, Sane, Musijala i Mane. Nagelsman se nije najbolje slagao ni sa Žoaom Kanselom, pošto Portugalac nije dobio očekivanu minutažu po dolasku na pozajmicu u Bajern iz Mančester sitija. Iskusniji igrači kao što su Leon Gorecka, Džošua Kimih i Tomas Miler su do kraja ostali uz Nagelsmana, jer su želeli da poprave atmosferu u svlačionici u finišu sezone. Međutim, rukovodstvo Bajerna je odlučilo da smeni Nagelsmana - ističe Bild.

Nagelsman (35) je Bajern preuzeo 2021. godine, a imao je ugovor sa šampionom Nemačke do juna 2026. On je sa Bajernom osvojio Bundesligu i dva Superkupa Nemačke. Odluku o smeni trenera doneli su sportski direktor Hasan Salihamidžić i generalni direktor Oliver Kan u konsultaciji sa predsednikom Herbertom Hajnerom.

Ovo je najteža odluka koju sam morao da donesem od kada sam u rukovodstvu Bajerna. Sa Julijanom sam imao otvoren, prijateljski odnos od prvog dana. Žao mi je što smo morali da se rastanemo, ali nakon analize sportskog razvoja našeg tima, pogotovo posle januara, odlučili smo se na rastanak - rekao je Salihamidžić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija