• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2023

21:08

GALAMI, ALI NIŠTA NE KAŽE! Kapiten na meti kritika nakon DEBAKLA Holandije!

REUTERS/John Sibley

Fudbal

GALAMI, ALI NIŠTA NE KAŽE! Kapiten na meti kritika nakon DEBAKLA Holandije!

Podeli vest

Doživela je Holandija debakl protiv Francuske na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a na meti stručnjaka našao se kapiten Virdžil Van Dajk.

Desetkovana Holandija nije uspela da izbegne poraz na gostovanju Francuskoj. Lale su doživele devakl na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pošto su Trikolori slavili sa 4:0, a na meti kritika zbog katastrofalne "arogantnog stava" bio je kapiten Virdžil Van Dajk. 

Legende holandskog fudbala Rud Gulit i Marko Van Basten nisu štedeli defanzivca Liverpula budući da je Van Dajk odigrao katastrofalno protiv Francuske. Ipak, sve to je za pomenuti tandem manji problem. Mnogo više ih brine što kapiten nema karakteristike lidera budući da ne ume da podigne ekipu nakon slabog rezultata. 

- Nije jasan. Dobar kapiten razmišlja na glas, pojašnjava svima šta se dešava. On stvara haos. To dovodi do nesporazuma. Kao kapiten moraš to da sprečiš. U svlačionici je dobar, taktički i tehnički – nije. Potreban ti je drugi gospodin na terenu. Ovo nema veze sa njegovom povredom, ovo je samo do liderskih sposobnosti. On pravi galamu, ali ništa ne kaže. To je istina. To ili imaš u sebi ili ne. To je ta želja da pobediš po svaku cenu - rekao je Marko van Basten. 

Po mnogima je van Basten bio prestrog prema kapitenu, a šta onda reći za Ruda Gulita koji je bio još oštriji. 

- Trenutno hoda unatraške. U Engleskoj su ga već kritikovali. Bio je u timu sveta, sada misli da je bolji od ostalih… Vidimo neke stvari, pomislim: ‘Ti si kapiten, moraš ovo da rešiš’. Ali on jedva da komentariše ono što se dešava pred njim. Ne znam šta radi, ali ne izgleda mi da govori. Igra bez rizika. Hajde sad, toliko si veliki i toliko si dobar. Ovo je pozitivna kritika. Zar nisi najbolji? Pokaži to - kazao je Gulit. 

Foto: Tanjug/AP

Nije se dugo čekalo na odgovor Virdžila Van Dajka koji je imao šta da poruči Van Bastenu i Rudu Gulitu. 

- Ništa mi one neće doneti. Danas svako ima pravo na mišljenje. Možda sam i ja podigao letvicu previsoko mada ne znam kako je to moguće? Nikada nisam bio savršen. Konstantan je bolja reč. Oni bi bolje od svih trebalo da znaju da fudbaleri imaju svoje vrhove i duboke doline. Sasvim je normalno da ne možeš uvek da igraš isto. Imaš faze kada se tražiš. Ljudi to ne bi trebalo da zaborave. Normalno je da se greši. To je fudbal - odgovorio je Van Dajk. 

Ipak, treba pomenuti da je Virdžil Van Dajk daleko od forme koja ga je krasila tokom poslednjih sezona. Holanađanin ni na klupskom nivou ne pruža partije kakve se od njega očekuju, a nedavno je objasnio da je razlog tome "zamor materijala" odnosno previše utakmica tokom ove sezone. I to bez pauze! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija