• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.04.2023

15:50

LIVERPUL NAŠAO KAPITALCA U LONDONU! Maunt se seli na ENFILD!

Tanjug/AP

Fudbal

LIVERPUL NAŠAO KAPITALCA U LONDONU! Maunt se seli na ENFILD!

Podeli vest

Engleski reprezentativac Mejson Maunt nalazi se na radaru Liverpula, prenose ostrvski mediji.

Duva promaja u veznom redu Liverpula ove sezone, a po mišljenju mnogih stručnjaka upravo je to razlog zbog kog Redsi igraju ispod svih očekivanja. Pred četom Jirgena Klopa je grčevita borba za plasman u Ligu šampiona, ali po pisanju ostrvskih medija to neće uticati na njihovu aktivnost tokom letnjeg prelaznog roka. 

Jasno je svima da je Redsima potrebno "renoviranje" zbog toga će tokom leta Enfild napustiti pet igrača, a po svemu sudeći Liverpul je naciljao i prvo pojačanje. Reč je o engleskom reprezentativcu Mejsonu Mauntu koji broji poslednje mesece u dresu Čelsija gde je pao u drugi plan nakon što je došlo do smene na čelu kluba, ali i na klupi londonskih Plavaca. 

Mejson Maunt nije spreman da produži ugovor koji mu ističe 2024. godine zbog čega Plavci žele da ga prodaju tokom leta kako ne bi otišao kao slobodan igrač. Naravno, Čelsi će morati da pristane na daleko manje obeštećenje, ali budući da je novi vlasnik Tod Boli nemilice trošio tokom prethodna dva prelazna roka potrebno je da na Stamford Bridž legne uplata kako bi uspeli da ispeglaju finansijski fer-plej. Šansu u svemu tome vidi Liverpul budući da je Jirgen Klop izuzetno zainteresovan da od sledeće sezone u crvenom dresu gleda Maunta. 

Foto: Tanjug/AP

Po informacijama sa Ostrva, Čelsi je odredio cenu od 70.000.000 evra, ali mnogi smatraju da će Plavci uzeti najviše 50.000.000. Na Enfildu znaju trenutni status Maunta u Londonu i spremni su to da iskoriste. Engleski reprezentativac, sa druge strane, ne bi imao ništa protiv da se preseli na sever Ostrva i zaigra za Redse. 

Vredi napomenuti da bi Liverpulu posao mogao da pokvari Bajern Minhen. Tomas Tuhel sarađivao je sa Mauntom u Čelsiju, a njihov odnos ostao je na vrhunskom nivou i nakon što je Nemac oteran iz Londona. Tuhel ima želju da Maunta vidi u dresu Bavaraca, ali mu on u ovom trenutku nije prva opcija budući da bi iz svog bivšeg kluba pre doveo Kai Haverca. 

Prednost nemačkog napadača je činjenica da ima iskustvo igranja u Bundesligi, što u Bavarskoj izuzetno cene. Ipak, jasno je da bi Haverc bio daleko skuplja opcija od Maunta budući da je među glavnim igračima novog trenera Grema Potera. Mada... Pitanje je do kada će bivši trener Brajtona sedeti na klupi Plavaca budući da mu, žargonski rečeno, ne cvetaju ruže na Stamford Bridžu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija