• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer

04.04.2023

10:25

DEKI STANKOVIĆ NE KOPIRA MURINJA I MANĆINIJA: Imao sam sjajne trenere, ali ne želim da budem njihova kopija!

reuters

Fudbal

DEKI STANKOVIĆ NE KOPIRA MURINJA I MANĆINIJA: Imao sam sjajne trenere, ali ne želim da budem njihova kopija!

Podeli vest

Sarađivao sam tokom igračke karijere sa fantastičnim trenerima, od svakog sam nešto pokupio, ali ne želim da ih kopiram, poručio je trener Sampdorije Dejan Stanković.

Srbin je gostovao u emisiji kod svog nekadašnjeg saigrača Kristijana Vijerija, koji trenutno vodi "Bobo TV". Osim Stankovića, gosti su bili i nekadašnji igrači Antonio Kasano, Danijele Adani i Nikola Ventola. Svi zajedno prisećali su se Serije A u kojoj su učestvovali kao fudbaleri, a onda su je malo upoređivali sa ovom danas.

Stanković, koji je veći deo karijere proveo u italijanskim klubovima, prisetio se trenera sa kojima je radio i objasnio zbog čega nema smisla da ih kopira, iako su fantastični.

 

Foto: Tanjug/AP

Dejan Stanković i Simone Inzagi

- Ne želim nikoga da kopiram, jer bih onda bio samo loša kopija. Naravno da se sećam odnosa koje sam imao sa trenerima i kako su iz mene izvlačili sto odsto. Manćini mi je mnogo dao, Murinjo je imao poseban odnos sa nama iz „generacije 2010". Ne možete to da kopirate, ali možete da uzmete kao primer. Imao sam sjajne primere među trenerima poput Eriksona, Zakeronija, Mihajlovića... Ljudski karakteri ne mogu da se kopiraju, ali mogu da vas inspirišu kako da se ponašate. Pored toga vam je potrebno dosta iskustva. Želim da analiziram dan po dan i da znam da li sam uradio dovoljno. Volim da gledam Klopov i De Zerbijev fudbal. Ali za taj fudbal su vam potrebni i pravi igrači - objasnio je Stanković.

Serija A ove sezone privlači više pažnje nego proteklih godina, ocena mnogih ljubitelja fudbala je da je liga bolja, o čemu svedoče i tri kluba u četvrtini finala Lige šampiona - Napoli, Milan i Inter. Stanković se sa radošću prisetio perioda kad je on nastupao za Lacio i Inter.

- Italijanski fudbal se mnogo promenio. Jedna era se završila 2012. godine i tada je počela druga. Ne znam da li bolja ili lošija. Sada je mnogo više igre i ima više različitih trenerskih stilova. Živeo sam italijanski fudbal 16, 17 godina. To su moj fudbal i moja zemlja. Sve sam napravio ovde. Mislim da se vrednost italijanskog fudbala meri rezultatima u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Pre nekoliko godina nije bilo tako. Ove sezone u Evropi nam ide mnogo dobro i zbog toga sam jako srećan - rekao je nekadašnji trener Crvene zvezde.

Posebne emocije Stankovića vežu za Inter, sa kojim je 2010. godine osvojio popularnu "tripletu". Trenutno "neroazurima" ne ide najbolje i upitno je hoće li izboriti Ligu šampiona za narednu sezonu.

- Nemam problem da govorim o Interu ali nije korektno sa komentarišem kolegu iz Serije A u kojoj radim i ja. Imam mnogo poštovanja. Pričao sam sa direktorom Auzilijem posle meča Sampdorije i Intera i mogu reći da su Inter i Napoli ekipe među kojima nije velika razlika kao što tabela pokazuje. Oba kluba imaju sjajne igračke kadrove koji izazivaju strah. Ne želim da dolivam ulje na vatru. Rekao sam Auziliju: 'Budite strašni na terenu, veoma ste jaki'. Nadam se da se niko neće osećati uvređenim zbog ovoga što sam rekao - zaključio je Stanković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija