• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer

04.04.2023

13:50

ZBOG ISTINE U ZATVORU! NENAD LALATOVIĆ: Ovo je Vučkova borba za sve nas, ubeđen sam da će izdržati! (VIDEO)

printscreen

Fudbal

ZBOG ISTINE U ZATVORU! NENAD LALATOVIĆ: Ovo je Vučkova borba za sve nas, ubeđen sam da će izdržati! (VIDEO)

Podeli vest

Umesto da bude sa svojom porodicom, Vučko je u zatvoru, jer je rekao istinu i zbog toga zaslužuje da istera pravdu, kaže za Informer trener novosadske Mladosti Nenad Lalatović.

Glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, osuđen je na kaznu od šest meseci zatvora zbog verbalnog delikta, tačnije tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću, a podrška mu stiže sa svih strana.

U video obraćanju Vučićeviću, Lalatović ga je zamolio da izdrži, iako zna da mu nije lako.

- Video sam šta se desilo Draganu J. Vučićeviću, velikom novinaru i još većem čoveku. Umesto da na današnji dan bude pored svoje šestoro dece i svoje supruge, on trune u zatvoru i to samo zato što je rekao istinu. Ubeđen sam da će izdržati - kaže Lalatović.

On se nada da će Vučkov čin imati uticaja da se izmene zakoni, kako niko više ne bi išao u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

- Vučko, ja znam da se ti ne boriš samo za sebe, već se boriš za sve nas, da bismo imali pravo da kažemo ono što mislimo, a to je istina. Molim te ovoga puta da izdržiš i da pobediš. Izdrži Vučko, to ti želi tvoj Nenad Lalatović - zaključio je trener novosadske Mladosti. 

Foto: Marko Đoković

 

Odmah po ulasku u zatvor Vučićević je obavestio upravu da neće uzimati hranu do ispunjenja njegovih zahteva, a to su revizija sudskog postupka u kojem je politički osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića i pokretanje inicijative za dekriminalizaciju uvrede.

- Idem na robiju za sve novinare i građane koji bi, kao ja, mogli da budu osuđeni zbog izgovorene reči - rekao je Vučićević neposredno pred ulazak u zatvor.

Redakcija Informera pokrenula je onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

Peticiju možete potpisati klikom OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baba

pre 1 godinu

Hahahaha zvalaviiiiiii monstrum ne sme da se sagne po sapun jebace ga????? i treba da trune ako ništa ono zbog klupe iznad glave seljak žvalavi. Može slobodno i da ostane tamo tabloidna žvala.

Rade

pre 1 godinu

U ovom slucaju sve je po zakonu,Izrecena je uvreda na osnovu uvrede pokrenuta tuzba i nakon toga izrecena novcana kazna.Ukoliko se kazna ne platibona se pretvara u zatvorsku kaznu.Ne vidim sta tu nije jasno.I zamislite da ze ne kaznjavajubuvrede pa svako bi moga svakakvo da vredja i psuje majku,zenu,dete. ..Naravno da se kazni svako ko izglvara uvrede .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija