• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2023

08:17

BURA U HOLANDIJI, TADIĆ OPTUŽEN ZA RASIZAM! Umalo prebio Turčina, pa mu poručio da jede travu! (VIDEO)

printscreen

Fudbal

BURA U HOLANDIJI, TADIĆ OPTUŽEN ZA RASIZAM! Umalo prebio Turčina, pa mu poručio da jede travu! (VIDEO)

Podeli vest

Ajaks je pobedio Fejenord 2:1 (1:1) u polufinalu Kupa Holandije, a utakmicu je obeležilo nekoliko incidenata, čak su i Dušana Tadića optužili za rasizam.

Jedan navijač je tokom meča razbio glavu Dejviju Klasenu iz Ajaksa, a onda su se u klinču našli kapiteni dva tima - Dušan Tadić i Orkun Kokču.

I nedavno su bili u centru pažnje, jer je Kokču odbio da pruži ruku Tadiću. Bilo je napeto od starta utakmice, a kulminacija je usledila u 61. minutu. Posle jednog žestokog duela, Tadić je oborio Turčina, unosili su se u facu jedan drugome, a onda je Srbin rukama nešto signalizirao što su mnogi protumačili kao rasističku uvredu. Jedva su smirili tenzije igrači jednog i drugog tima, bukvalno su držali Tadića i Kokčua, koji su želeli fizički da se obračunaju. U jednom momentu je Srbin Kokčuu poručio da "jede travu", zbog njegovog konstantnog simuliranja, pa je potez Tadića bio glavna tema na konferenciji za medije posle utakmice.

 

Foto: printscreen

 

- Takve mečeve igrate na ivici žileta. Onda se dešavaju ovakvi nemiri, to se dešava često. Ne bi trebalo da to bude veće nego što jeste - rekao je Kokču.

Kapiten Fejenorda je jasno odgovorio na pitanje da li ga je Tadić vređao: 

- Ne. To je bilo normalno - kazao je Kokču, a onda dodao da mu se ipak nije dopalo ono što mu je Tadić gestikulirao.

- Nešto je pokazao, ne znam šta je mislio time. Svakako mi se nije dopalo, videli ste po mojoj reakciju. Ali, ne znam šta je tačno rekao i kakva je to tačno gestikulacija bila. 

Kokču kaže da je gledao snimak sukoba kada su se glave "ohladile" i ističe kako su obojica "planula u trenutku".

 

 

- U meču ne razmišljate tako jasno, jer ste puni adrenalina. Samo želite da završite utakmicu po svaku cenu. Ako posle dobro razmislite, znate da ovo ionako ne pripada stadionu. 

Tokom gužve je Klasen dobio udarac u glavu pa je krvario. 

- Nisam to odmah shvatio. Mislio sam da problem gužva, a onda sam malo burno reagovao na sudiju. Posle toga sam video da je Klasen pogođen. Naravno da se sada priča o tome. Ovo ne želite nikome i ovo ne pripada tako sjajnom meču. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zagor

pre 1 godinu

Ovaj Tadić bi izgleda opet pod Turke par stoljeća!!!!

Malkolm

pre 1 godinu

Tadicu nema potrebe da vredjas nekoga cija zemlja ima 85 miliona stanovnika i koja moze da kupi i tebe i celu Srbiju za kusur. Nema potrebe da vredjas zemlju koja je druga po vojnoj sili u NATO. Nema potrebe da vredjas zemlju koja u Srbiji ima na stotine fabrika u kojima rade nese zene,tetke ,sestre majke i koje od tog rada hrane i skoluju svoju decu. Mrzimo Turke Arape ali mnogo volimo njihove dolare.

Ratko

pre 1 godinu

MA BRAVO TADICU TAKO TREBA NIJE MU PRVI PUT DA BUDE TAKO AGRESIVAN ,BIO JE TOLIKO DNO DA NIJE HTEO NI DA SE RUKUJE U PROSLOJ UTAKMICI . NISTA CUDNO TURCIN JE TO UVEK SA DVA LICA ..........

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija