• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.04.2023

17:32

BAJERN SE OSVETIO FRAJBURGU I ZADRŽAO PRVU POZICIJU! Bavarcima minimalac dovoljan, Borusija Dortmund bolja u derbiju kola

Tanjug/AP

Fudbal

BAJERN SE OSVETIO FRAJBURGU I ZADRŽAO PRVU POZICIJU! Bavarcima minimalac dovoljan, Borusija Dortmund bolja u derbiju kola

Podeli vest

Odigrano je pet mečeva 27. kola Bundeslige u terminu od 15.30.

Lider na tabeli, minhenski Bajern na gostujućem terenu je savladao Frajburg rezultatom 1:0.

Jedini gol za pobedu "bavarskog velikana" postigao je defanzivac Matijas De Liht u 52. minutu susreta.

Foto: Tanjug/AP

Bajern se tako osvetio Frajburgu za šokantan poraz na "Alijanc areni" u polufinalu Kupa Nemačke (1:2).

U derbiju kolu u kom su se sastale drugoplasirana i trećeplasirana ekipa, Borusija iz Dortmunda je pobedila Union Berlin na domaćem terenu sa 2:1 i tako su "milioneri" zadržali drugu poziciju.

Domaći tim je do vođstva stigao u 28. minutu pogotkom Malena, dok je izjednačenje klubu iz Berlina doneo Behrens u 61. minutu.

Pobednički gol za Borusiju postigao je Jusufa Mukoko koji je bio precizan u 79. minutu meča.

Foto: Tanjug/AP

Pobedu na domaćem terenu je ostvario i Bajer iz Leverkuzena koji je savladao Ajntraht iz Frankfurta sa 3:1.

"Aspirindžije" su imali prednost od 2:0 već posle prvih 45 minuta igre. Golove su postigli Adil (10) i Dijabi (34).

Foto: Tanjug/AP

Gol za orlove postigao je  Sov u 74. minutu susreta,  a konačan rezultat postavio je Azmoun u petom minutu sudijske nadoknade.

Ubedljiv trijmf je ostvario Keln koji je u gostima pobedio Augsburg sa 3:1. Za pobednički tim golove su postigli Škiri (7), Martel (15) i Malina (59), dok je za domaći tim bio precizan Vargas (29).

Jedini remi desio na meču između Majnca i Verdera (2:2). Za Majnc golove su postigli Ajkorke (85) i Vepri (90+3), a Verderu u strelce su se upisali Stejdž (87) i Filkrig (90+5).

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija