• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: A.K.

12.04.2023

11:59

HITNO SE OGLASILI IZ ZAJEDNICE! Prvi čovek za Informer posle haosa: Čukarički neće da igra, u toku su pregovori!

Starsportphoto©

Fudbal

HITNO SE OGLASILI IZ ZAJEDNICE! Prvi čovek za Informer posle haosa: Čukarički neće da igra, u toku su pregovori!

Podeli vest

Prvi čovek Zajednice klubova Superlige Srbije Dragomir Lazović nada se da će utakmica između Čukaričkog i Partizana biti nastavljena u sredu od 18 časova, nakon što je prekinuta dan ranije zbog divljanja "grobara" na Banovom brdu.

Meč na Banovom brdu prekidan je nekoliko puta zbog incidenata navijača Partizana, a prekinut je trajno na osnovu procene glavnog sudije Milana Mitića. Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića meč između Čukaričkog i Partizana trebalo bi da bude nastavljen danas od 18 sati bez prisustva publike.

Međutim, Čukarički je poručio da nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča i zatražio da utakmica mora da bude registrovana službenim rezultatom za ekipu sa Banovog brda.

Lazović za naš portal kaže da su u toku pregovori oko nastavka meča od 18 časova.

Foto: Starsportphoto

 

- Zajednica je zakazala nastavak utakmice za 18 časova, što je Partizan prihvatio, dok se Čukarički žali. Neće da nastavi meč. Misle da je juče bilo uslova za nastavak utakmice, jer je tribina ispražnjena, dok Partizan smatra da nisu bili organizaciono stvoreni svi uslovi, jer je bilo navijača pored stadiona, kao i na zapadnoj tribini. Bili su uplašeni, zbog toga nosu hteli da igraju. Sudija je tada odlučio da nije bezbedno da se utakmica nastavi - rekao je za Informer.rs Prvi čovek Zajednice klubova Superlige Srbije Dragomir Lazović.

Foto: ATAIMAGES

 

Pitanje je šta će se desiti ako Čukarički ipak ne pristane da odigra meč sa crno-belima.

- Zvanična lica su donela odluku. Sudije su odlučile da nije bilo uslova za nastavak meča. Ne znam šta će biti ako Čukarički ne bude hteo da igra. To je problem fudbalskog suda... Ali, nadam se da će se utakmica ipak nastaviti - jasan je bio Lazović.

 

"Grobari" su divljali na tribinama, ubacivali baklje i stolice na teren, a potom se i sukobili sa Žandarmerijom. Kada je u 19. minutu pirotehnika i četvrti put uletela, arbitar Mitić je prekinuo meč i zatražio da se isprazni deo sa najvatrenijim pristalicama crno-belih. "Grobari" su odbili da napuste tribine, pa je reagovala Žandarmerija, nakon čega je došlo do žestoke tuče navijača i pripadnika policije. U tom sukobu povređeno je i privedeno na desetine osoba. Nakon više od pola sata prekida, duel je nastavljen, ali je ubrzo ponovo prekinut, jer je deo "grobara" koji je ostao na tribinama gađao stolicama pomoćnog sudiju Miliju Milićevića. Sudija je ponovo povukao igrače sa terena i zatražio da se istočna tribina u potpunosti isprazni. Protiv ovakve odluke bili su igrači Partizana, koji su se navodno posvađali sa sudijom. Na društvenim mrežama se pojavio i snimak na kojem se čuje kako golman Nemanja Stevanović saopštava sudijama da oni ne žele da nastave da igraju u ovakvim uslovima.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija