• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2023

12:50

POGUBAN PO TRENERE! Kristijalno Ronaldo smenio čak sedmoricu stratega za četiri godine

printscreen

Fudbal

POGUBAN PO TRENERE! Kristijalno Ronaldo smenio čak sedmoricu stratega za četiri godine

Podeli vest

Fudbaler Kristijano Ronaldo poguban je po trenere, jer je mnogo onih koji su radili sa njim dobilo otkaze. Puka slučajnost ili je Portugalac imao uticaja na promene trenera, ali svakako nije dobro zamerati mu se na bilo koji način.

Od 2019. godine, pa do sada Kristijano Ronlado promenio je tri kluba - Juventus, Mančester junajted i Al Nasr. Za to vreme uspeo je da smeni čak sedmoricu trenera - Masimilijana Alegrija, Mauricija Sarija, Andreu Pirla, Ole Gunara Solskjera, Ralfa Rangnika, selektora Fernanda Santoša i Rudija Garsiju.

Alegri je u Juventusu bio od leta 2014. godine, tako da je dočekao Portugalca, kada se ovaj 2018. godine pridružio "bjankonerima". Torinski klub i tada je bio neprikosnoven u Seriji A i napadač je doveden da napravi razliku i donese Ligu šampiona. Kako se okolnosti nisu razvijale u željenom pravcu, tražen je krivac, a Ronaldo je bio prva zvezda i zaštićen sa svih strana. Logično je bilo da posledice snosi trener, koji je do tada bio jedan od zaštitnih znakova Juventusa. 

Foto: Tviter

 

Na njegovo mesto došao je Maurucio Sari, ali ni on se nije dugo zadržao. Već u avgustu 2020. godine, dobio je otkaz, a Ronaldo je i dalje ostao u Juventusu, iako je igrao u najboljem slučaju prosečno. Sarija je nasledio Andrea Pirlo, ali ga je sačekala ista sudbina kao dvojicu njegovih prethodnika. Najpre je on oteran iz kluba, a onda je u avgustu 2021. godine konačno otišao i Ronaldo i rešio Juventus muka.

Izvesno je bilo da je Ronaldo u padu i da je vrhunac njegove karijere prošao. Međutim, na slavu, na ime i na sve što ide uz njegovu ličnost, uspeo je da nađe angažman u Mančester junajtedu. Dres "crvenih đavola" nosio je od 2003. do 2009. godine, tako da je tamo lepo dočekan. Međutim, njegove menadžere zadesila je slična sudbina kao i one u Juventusu.

Manje od tri meseca po Ronaldovom dolasku, aktuelni menadžer Solskjer dobio je otkaz. Za sve to vreme, javnost u Engleskoj negodovala je da Mančester igra loše, a da Ronaldo ništa nije doneo. Na Solskjerovo mesto došao je Rangnik, ali se nije dugo zadržao. I on je pre Ronalda oteran iz kluba. 

Na neslavan način Portugalac se rastao sa "đavolima". Nakon poslednje utakmice pred Svetsko prvenstvo u novembru 2022. godine, izašao je opširan intervju u kojem je kritikovao i upravu i trenera i saigrače. Jasno je bilo da mu povratka nema i da zapravo nijedna od dve strane ne želi nastavak saradnje. Svi su se pitali gde će Ronaldo nastaviti karijeru, ali nijedan klub sa visokim sportsakim ambicijama nije želeo da ga angažuje. 

Foto: Tanjug

Fernando Santoš i Kristijano Ronaldo

U međuvremenu je Portugal na Mundijalu završio učešće u četvrtini finala, a to je selektora Fernanda Santoša koštalo otkaza. U ključnim momentima držao je Ronalda na klupi i to mu svakako nije pomoglo, jer se javnost obrušila na iskusnog stratega. Prašinu je podigla i Ronaldova supruga Georgina Rodrigez, koja se pitala zašto neko drži najboljeg igrača na klupi.

Posle Svetskog prvenstva, postalo je jasno da nijedan ozbiljan klub neće želeti da plati Ronalda, pa mu je to bio jasan putokaz da promeni pravac i krene isključivo za novcem. Kao sledeću destinaciju izabrao je saudijski Al Nasr, gde će za nešto više od dve godine zaraditi oko pola milijarde evra. 

Ni tamo nije mogao da zaobiđe tradiciju teranja trenera. Pre nekoliko dana otkaz je dobio strateg Al Nasra Rudi Garsija. Na to mesto je došao Dinko Jeličić, a ostaje da se vidi koliko dugo će on uspeti da sarađuje sa Portugalcem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija