• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.04.2023

20:49

NEKO HOĆE DA NAM NAŠKODI! Laporta o velikom skandalu u koji je UPLETENA BARSA!

Fudbal

NEKO HOĆE DA NAM NAŠKODI! Laporta o velikom skandalu u koji je UPLETENA BARSA!

Podeli vest

Predsednik Barselone Đoan Laporta osudio je danas kampanju koja se vodi protiv katalonskog kluba i istakao da njegovim tim nikada nije imao za krajnji cilj ili nameru da naruši konkurenciju, prenose španski mediji.

Laporta je danas održao konferenciju za medije zbog skandala "Negreira", koji već dva meseca potresa katalonski klub.

Barselona je pod kritikom otkako su španski mediji početkom februara otkrili sumnjive novčane isplate kompanijama u vlasništvu bivšeg potpredsednika tamošnje fudbalske sudijske komisije Hosea Marije Enrikesa Negreire. Špansko tužilaštvo je sredinom marta optužilo katalonski klub i njegove bivše predsednike Sandra Roselja i Đozepa Bartomeua za korupciju.

Foto: Tanjug/AP

- Negreira nije mogao utiče na suđenje, to jasno piše u Statutu RFEF-a jer je funkcija potpredsednika Sudijskog komiteta koju je obavljao bila počasna. U trenucima kada Barselona pokušava da oživi projekat Superlige, La Liga odlučuje da se umeša i da nas prijavi UEFA-i. Sve se radi planski, s očiglednom namerom da se naškodi našem klubu - rekao je prvi čovek Barselone.

Po navodima tužilaštva, Barselona je u periodu od 2001. do 2018. godine uplatila više od 7,3 miliona evra na račun firme Negreire. Te isplate su bile prekinute kada je Negreira napustio funkciju.

Foto: Tanjug/AP

Laporta je danas odbacio sve te optužbe, ističući da tužilaštvo "nije bilo u stanju da dokaže da su isplate kompanijama" u vlasništvu Negreire "mogle da utiču na sudije ili na rezultat bilo kog meča".

- Nisu to mogli da dokažu jer to nije bilo moguće. Nije bilo krivičnog dela korupcije - zaključio je Laporta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija