• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.04.2023

20:00 >> 21:58

LIGA ŠAMPIONA DOBILA PRVE POLUFINALISTE! Milan ohladio usijane Napolitance,  "kraljevski klub" rutinski sa Čelsijem! (VIDEO+FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

LIGA ŠAMPIONA DOBILA PRVE POLUFINALISTE! Milan ohladio usijane Napolitance, "kraljevski klub" rutinski sa Čelsijem! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Liga šampiona večeras je dobila prve polufinaliste. To su Milan i Real Madrid.

Rosoneri su odigrali nerešeno 1:1 protiv Napolija u gostima i posle pobede (1:0) na San Siru prošao dalje, a madridski gigant je slavio i u Londonu 2:0, nakon trijumfa kod kuće (2:0) plasirao se među četiri najbolja kluba Starog kontinenta.

Poveo je Milan golom Olivijea Žirua u 43. minutu, da bi izjednačenje Napoliju doneo Viktor Osimen u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Gosti su u 22. minutu imali veliku priliku da povedu, nakon što je Mario Rui u svom šesnaestercu oborio Brahima Diasa, a sudija Marčinjak pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Olivije Žiru, šutirao u desni ugao, ali je golman Napolija Maret odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Pet minuta kasnije, Žiru je ponovo imao priliku za postizanje gola, ali je i ovog puta Meret izašao kao pobednik, i udarac u padu francuskog napadača sa 10 metara odbranio nogama.

U 34. minutu trener Napolitanaca Spaleti bio je prinuđen zbog povrede da izvrši dve prinudne izmene. Teren su napustili Mario Rui i Mateo Politano, a u igru su ušli Irving Lozano i Matijas Olivera.

NAPOLI - MILAN 1:1 (0:0)

Stadion: Dijego Armando Maradona. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska). Strelci: Osimen u 90+3 minutu za Napoli i Žiru u 43.minutu za Milan.

NAPOLI: Meret, Di Lorenco, Rahmani, Huan Žesus, Lui, Ndobele, Lobotka, Zjelinski, Politano, Kvaračkelija, Osimen.

MILAN: Manjan, Rui, Tomori, Kjer, Ernandez, Tonali, Krunić, Benaser, Leao, Dijaz, Žiru. 

Milan je poveo u 43. minutu golom Olivijea Žirua. Rafael Leo je presekao loptu na 25 metara od svog gola, pretrčao u sprintu ceo teren, pored nekoliko igrača Napolija, ušao u šesnaesterac i proigrao Žirua kom je ostalo samo da prosledi loptu u praznu mrežu.

U prvom minutu nastavka Napoli je imao priliku za izjednačenje, ali je Kvaračelija sa pet metara iskosa sa desne strane šutirao preko gola.

Novu priliku za izjednačenje Napoli je imao u 64. minutu. Kvaračelija je izveo korner sa desne strane, a Olivera je neometan na drugoj stativi šutirao glavom pored gola.

Foto: Tanjug/AP

Domaći su najbolju šansu za izjednačenje imali u 82. minutu, kada je golman Milana Menjan odbranio penal Hviči Kvaračeliji, kome je prethodilo igranje rukom Tomorija u svom šesnaestercu.

Do kraja meča, Napoli je uspeo da stigne do izjednačenja, golom Viktora Osimena u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, nakon asistencije Raspadorija.

Plasman u polufinale izborio je i Real Madrid, savladavši i u revanš meču u Londonu Čelsi sa 2:0. Real je istim rezultatom slavio i u prvom meču u Madridu.

Dvostruki strelac bio je Rodrigo u 58. i 80. minutu.

Foto: Tanjug/AP

"Kraljevski klub" je zapretio u 20. minutu, ali je udarac Rodriga zaustavila stativa.

Čelsi je mogao da povede u prvom minutu sudijske nadoknade poluvremena, ali je udarac Kukurelja iz peteraca odbranio golman Reala Kurtoa.

ČELSI - REAL MADRID 0:2 (0:0)

Stadion: Stamford Bridž. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Strelac: Rodrigo u 58. i 80. minutu.

ČELSI: Kepa, Džejms, Fofana, Tijago Silva, Čaloba, Kukurela, Galaher, Kante, Fernandez, Kovačić, Haverc.

REAL MADRID: Kurtoa, Karvahal, Alaba, Militao, Kros, Kamavinga, Valverde, Modrić, Vinisijus, Rodrigo, Benzema

Real je poveo u 58. minutu golom Rodriga. On je poveo kontru po desnoj strani, proigrao Vinisijusa koji je uputio povratni pas, a Rodrigo je zatresao nebranjenu mrežu.

Svojim drugim golom na meču Rodrigo je duplirao prednost gostiju u 80. minutu. Valverde je za desne strane polsao loptu u sredinu, gde je Rodrigo sa pet metara rutinski zatresao mrežu.

U polufinalu, Milan će se sastati sa boljim iz duela Inter-Benfika, a Real će igrati sa boljim iz duela Bajern-Mančester Siti.

 

TOK MEČEVA:

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj u Napulju. Milan je nerešenim rezultatom protiv Napolija 1:1 izborio polufinale Lige šampiona.

90 + 3. minut - GOOOOOOOOOOL Osimen izjednačuje, ali ima još samo minut nadoknade vremena.

90. + 3. minut - Kraj meča u Londonu. Real je pobedio Čelsi 2:0 u Londonu i prošao dalje.

88. minut - Kvaračkelija centrira, Oliveira glavom preko gola. 

81. minut - Kvaračkelija nije uspeo! Manjan je odbranio šut sa bele tačke Napolijevog Gruzijca!

80. minut - Penal za Napoli! Tomori je igrao rukom i Marčinjak ovog puta pokazuje na "belu tačku" u korist Napolija.

80. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Real vodi 2:0 na Stamford Bridžu, Rodrigo je ponovo strelac. Čelsi otpisan. Genijalni Valverde je omogućio Rodrigu da se praktično ušeta u praznu mrežu Čelsija.

74. minut - Di Lorenco centrira, Rahmani pokušava udarcem glavom, nema gola.

Foto: Tanjug/AP

72. minut - Pokušava Zjelinski, ali daleko je lopta završila od gola.

68. minut - Frenk Lampard kreće na sve ili ništa. Žoao Feliks, Rahim Sterling i Mihailo Mudrik ulaze u igru za "plavce". Totalna ofanziva, a teren su napustili Galager, Fernandez i Kukurelja.

66. minut - Dve prilike, za oba tima. Šut Enca Fernandeza je odbranio Realov golman Kurtoa, a na drugoj strani Benzema je oprobao udarac, iz okreta i u padu, bez uspeha...

65. minut - Benzema ne koristi šansu da udvostruči vođstvo. Golman Čelsija je bio uspešniji.

58. minut - GOOOOOOOOOOOL! Rodrigo! Asistent Vinisijus! "Kraljevski klub" je na korak od polufinala Lige šampiona.

57. minut - Nova šansa za Napolijevog fenomenalnog Gruzijca. Sam sebi je napravio šansu, oslobodio se čuvara, ali baš kao i na startu drugog dela raspalio visoko iznad gola!

52. minut - Strašna šansa za Čelsi! Najbolja! Posle centaršuta s desne strane na loptu je natrčao Kante, šutirao je snažno, ali lopta je poletela samo metar - i šut je bio izblokiran.

46. minut - Kvaračkelija je prevario kapitena Milana Kalabriju, ali iz peterca iskosa, šutira preko gola!

46. minut - Nastavljene su utakmice u Napulju i Londonu.

PRVO POLUVREME

45+6. minut - Kraj prvog dela i na jugu Italije. Napoli - Milan 0:1.

45. minut - Kraj prvog poluvremena u Londonu. Čelsi i Real Madrid igraju bez golova.

45. minut - Igraće se u Napulju još šest minuta nadoknade. U trećem minutu "ekstra tajma" Marčinjak je poništio gol domaćih.

43. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Žiru!!! Milan vodi pod Vezuvom! Leao je pretrčao 50 metara sa loptom, dodao do Olivijea Žirua kome nije bilo teško da zatrese mrežu.
 

41. minut - Vinisijuš Žunior udario je loptu nakon što je umakao čuvaru i došao u idealnu priliku da sa 6, 7 metara, iskosa s leve strane, ipak promašio je ceo gol.

Foto: Tanjug/AP

36. minut - Rafael Leao je klizećim startom startovao na Lozanu, Marčinjak pokazuje da nema penala, već da će biti korner. Potom je i VAR proveravao ovu situaciju, ali ništa od novog kaznenog udarca.

34. minut - Dvostruku izmenu pravi Lućano Spaleti. Ruija i Politana su zbog povreda zamenili Oliveira i Lozano.

Foto: REUTERS/Alberto Lingria

33. minut - Šutira Modrić, golman Arizalibaga skreće loptu u korner.

31. minut - Čelsi sve više pritiska, Real u problemu. Galager šutira preko gola, ipak - ofsajd.

 

27. minut - Žiru je mogao da se iskupi, sam je ispred golmana, ali šutira pravo u Mereta!

25. minut - Galager je centrirao s leve strane, a Kamavinga nadmudrio Haverca i Čelsijevu ofanzivu, ali na kraju ipak greši. 

22. minut - Žiru šutira golman Meret brani! Ništa od vođstva gostiju! Slabo je francuski golgeter izveo udarac sa bele tačke. To je drugi penal koji Žiru nije iskoristio u karijeri. Poslednji put je promašio u sezoni 2012/2013. godine u dresu Arsenala u Liga kupu protiv Koventrija.

20. minut - Stativa! Real mogao do vođstva u Londonu! Rodrigo je šutirao pored stative.

20. minut - Penal za Milan, posle totalne dominacije Napolija! Rui je faulirao Leaoa.

Foto: Tanjug/AP

18. minut - Tri kornera u kratkom roku izveo Čelsi, nije uspeo iz njih da pripreti.

17. minut - Napoli u totalnoj ofanzivi. Ređaju se napadi domaćih, koji od prvog minuta opsedaju gol Manjana. 

13. minut - Politano u akciji, namešta se, šutira iskosa sa distance - pored gola. 

 

https://twitter.com/vartatico/status/1648404497486495746?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1648404497486495746%7Ctwgr%5Ee659b54f99c041dab5492f30242e58b66d548fb6%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.alo.rs%2Fsport%2Ffudbal%2F749178%2Fcelsi-real-napoli-milan-uzivo%2Fvest

 

10. minut - Čelsi je mogao da povede protiv Reala. Posle jednog dodavanja "plavaca", lopta se odbila do veziste Kantea koji je bio sam na oko 13-14 metara od gola, šutirao je sa 10-11 metara, tik pored gola.

Foto: REUTERS/Ciro De Luca

8. minut - Kvaračkelija ima šansu za Napolitance, ali Manjan brani. Momci u plavim dresovima dominiraju, rosoneri su sabijeni u mišju rupu.

6. minut - Na Stamford Bridžu u uvodnim trenucima lopta je "zalepljena" za noge fudbalera Reala, koji imaju 68 posto poseda.

5. minut - Prvo uzbuđenje u Napulju. Tonali je faulirao Kvaračkeliju. Slobodan udarac za domaće sa nekih 20-tak metara, Mario Rui je plasirao loptu, koja je zakačila Radeta Krunića i otišla u korner. Rui preti centaršutem iz ugla, novi korner. Posle novog još jedan. Loptu je izblokirao Teo Ernandez. 

1. minut - Utakmice su počele.

UŽIVO:

20.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo mečeva Napoli - Milan i Čelsi - Real Madrid na portalu Informer.rs.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija