• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.04.2023

22:11

DUŠAN KERKEZ: Partizan se neće odreći borbe za drugo mesto

Starsportphoto

Fudbal

DUŠAN KERKEZ: Partizan se neće odreći borbe za drugo mesto

Podeli vest

Trener Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je da je svestan da se Partizan neće olako predati u trci za drugo mesto na tabeli Superlige Srbije.

Kerkez je pričao za sajt Čukaričkog pred nastavak prekinutog meča 30. kola Super lige protiv Partizana, koji je zakazan za sutra.

Pravila nalažu da susret bude nastavljen od 22. minuta, sa istim protokolom, odnosno istim startnim postavama, kao i službenim licima iz duela prekinutog 11. aprila. Biće ovo specifična situacija za sve na Banovom brdu, pa i za stručni štab koji predvodi Dušan Kerkez.

- Iskreno, ovo je nešto novo i za mene kao trenera. Ali, pre svega želim da kažem da mi je izuzetno drago što ćemo igrati utakmicu protiv Partizana - kazao je Kerkez.

I priprema za utakmicu je sada drugačija.

- Desilo se to što se desilo, sada je i priprema derbi meča malo drugačija. Ovoga puta, najbitnija je psiha. Imali smo dva dana slobodno za Uskršnje praznike, momci su se osvežili. Biće meč protiv Partizana težak, baš kao i onaj koji nam predstoji sa istim rivalom u prvom kolu plej-ofa u nedelju. Uostalom, svaka utakmica do kraja šampionata je vrlo zahtevna, nije to ništa novo u ovoj fazi takmičenja - naveo je trener Čukaričkog.

Ponovio je i sve što je već pričao o Partizanu u kratkim crtama.

- Sve što sam već rekao o kvalitetima Partizana i veličini tog kluba uoči prethodnog meča koji je prekinut, važi i sada. Znamo ko nam je rival, znamo kakve pojedince imaju, sa ogromnim individualnim kvalitetom. Poštujemo ih, isto tako imamo dovoljno samopouzdanja i vere u svoje kvalitete. Oni nisu zaboravili da igraju fudbal, igraćemo prsa u prsa, pa neka bolji pobedi - dodao je Kerkez.

Činjenica je, kako je naveo, da će isti igrači nastaviti prekinuti meč, da će na klupi biti isti rezervni igrači.

- Neće biti iznenađenja. Spremamo se za neke nijanse, nema tu neke posebne priče. Kad bi se igrala nova utakmica, verovatno bi i izbor startnih postava oba trenera bio nešto drugačiji. - Da se menja protokol, verovatno bi bilo tako. Ali, situacija je drugačija, moramo da se prilagodimo i mi i Partizan. Žao mi je i što će meč biti igran bez prisustva publike. Ovo je meč koji nam određuje hoćemo li u plej-of ući sa treće ili sa četvrte pozicije. Potrudićemo se da odigramo na najboljem mogućem nivou, a posle meča u četvrtak uveče znaćemo da li ćemo prvi naredni protiv crno-belih igrati kod kuće ili u gostima - istakao je Kerkez.

I pored svega lošeg što se dešavalo prilikom prekida meča, Kerkez je istakao da među akterima dva tima nije bilo nikakvih problema.

- Sve je bilo u sportskom duhu što se tiče dešavanja na terenu, posebno u odnosu između igrača, stručnih štabova. Nije naše da komentarišemo dešavanja na tribinama, već da se koncentrišemo na fudbal. Ponavljam, na nama je da odigramo najbolje moguće i da se nadamo pozitivnom rezultatu. Partizan se neće sigurno tek tako predati u borbi za drugo mesto, očekuje nas još mnogo zanimljivih utakmica do kraja prvenstva. To daje draž ovoj sezoni, a iskreno se nadam da će ovako zanimljivo biti i narednih godina. Ne kalkulišemo, nemamo ni prostora za to. Protiv svakog tima ćemo ići na pobedi. Da li će naša dobra igra biti dovoljna za to, videćemo. Verujem u svoj tim, verujem u ove momke, ako zaslužimo, pobedićemo - zaključio je Kerkez.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17