• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2023

12:49

"BEOGRADSKA VEŠTICA" OPET U CENTRU PAŽNJE! Srpkinja pomaže Klužu da osvoji titulu!

Starsportphoto©

Fudbal

"BEOGRADSKA VEŠTICA" OPET U CENTRU PAŽNJE! Srpkinja pomaže Klužu da osvoji titulu!

Podeli vest

Rumunski Kluž potražio je pomoć čuvene Srpkinje, koju su mediji svojevremeno nazivali "beogradskom vešticom", kako bi stigao do titule. Uprava "mašinovođa" poslala je jednog od najboljih fudbalera ovog tima Danijela Birligeu (23) kod srpske isceliteljke Marijane Kovačević da ga što pre oporavi od povrede i spremi za finiš šampionske trke.

Napadač je doživeo povredu prošle subote u meču sa Sepsijem, a tek pošto su rumunski novinari saznali da ga nakon tog meča nije bilo na treninzima, oglasio se predsednik Kristijan Balaj i prekinuo sva nagađanja.

- Birligea je kod Marijane Kovačević u Srbiji. Verujemo u nju i njene metode rada i nadamo se da ćemo Danijela imati na raspolaganju već za meč protiv Farula - rekao je Balaj.

Kluž, trenutno drugoplasirani tim na tabeli rumunske lige sa 38 bodova, sledeće subote ide u Konstancu u goste Farulu, koji je lider šampionata sa bodom više od "mašinovođa". Do kraja plej-ofa ostalo je da se odigra šest kola, a osim ova dva tima u trci za titulom je i Steaua (FCSB), koja ima 37 bodova.

Foto: informer

Marijana Kovačević pomaže Klužu da dođe do titule


Birligea je ove sezone postigao samo četiri gola u prvenstvu, ali sva četiri u poslednjih šest utakmica, odnosno dva u prethodna dva meča.

Rumuni, kao i mnogi klubovi i reprezentacije širom sveta, veoma cene srpsku doktorku Marijanu Kovačević, koja se proslavila lečenjem najvećih zvezda. Tako je i uprava Steaue pre nekoliko godina, baš pred duela sa Klužom i utakmicu koja je tada odlučilavala o šampionu države, rešila da pošalje iskusnog Mihaija Pantilija kod Marijane da ga spremi za meč odluke. Prekaljeni defanzivac je nekoliko dana pred utakmicu sa Klužom povredio mišić i prve prognoze su bile da će morati da miruje tri nedelje, što nikako nije išlo u prilog klubu iz Bukurešta. Budući da ih je čekala utakmica "na život ili smrt" rešili su da oporave Pantilija po svaku cenu, a onda je odluka da ga pošalju u Beograd izazvala veliku polemiku u javnosti.

Mediji su podsetili da je kontroverzni gazda Steaue Điđi Bekali nekoliko godina ranije doktorku Marijanu nazivao "vešticom iz Beograda", pa su se čudili kako to da je baš od nje potražio pomoć u borbi za trofej.

Foto: printscreen

Danijel Birligea

- To što ona radi nisu metode koje nam je dao Bog. Kako da dozvolim igračima da odlaze kod te beogradske veštice? - grmeo je svojevremeno Bekali, ali je kasnije promenio ploču.

Za razliku od nekadašnjeg kontroverznog biznismena poznatog po dugačkom jeziku, neodmerenim izjavama i čudnom ponašanju, gotovo svi rumunski fudbaleri koji su imali tretmane kod Marijane Kovačević tvrdili su da je ona čudotvorka i imali su samo reči hvale za nju.

Nekadašnji napadač Parme, Intera i mnogih rumunskih klubova, Janis Ziku, svim srcem je branio beogradsku isceliteljku.

- Bio sam četiri puta u Beogradu kod doktorke Kovačević. Tri puta mi je rečeno da ću morati da pauziram mesec dana zbog povrede, a Marijana me svaki put osposobila za tri dana! Radio sam magnetnu rezonancu po povratku i nijednom se nije video nikakav ožiljak. Ništa! Ona koristi gel i iglu, kojom unosi gel u mišić. Sve traje oko dva sata. Naravno, nikome ne govori šta sve sadrži gel, jer je to tajni recept pomoću kojeg je izgradila ime i reputaciju čudotvorne isceliteljke - kazivao je Ziku.

Foto: Starsportphoto©

 

Nekadašnji reprezentativac i bivši sportski direktor Steaue Mihai Stojka takođe je žestoko branio Srpkinju.

- Slušajte dobro, Marijana nije neka šarlatanka, ona je diplomirani farmaceut. Sve procedure kojima se koristi su konvencionalne. Koristi gel čiji sastav nije poznat, ali tu nema ništa sporno!

Marijana Kovačević gotovo 15 godina intrigira svetsku fudbalsku javnost, jer se od prvog puta kad su mediji saznali za njene čudotvorne tertmane pa sve do danas nije saznalo kako onda tačno postiže neverovatne rezultate i čime uspeva da sanira povrede igrača. U početku se spekulisalo da koristi konjsku placentu, ali se od tada do danas nije mnogo odmaklo u nagađanjima. Istina, u svakom slučaju, nikad nje izašla na videlo, jer je reč o poslovnoj tajni.

Doktorki iz Beograda u međuvremenu su na noge dolazili fudbaleri poput Robija van Persija, Frenka Lamparda, Darija Srne, Vensana Kompanija i gotovo da nema većeg domaćeg fudbalskog imena kome nije barem jednom pomogla... Bila je član stručnog štaba reprezentacije Gane na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine, odbila je na desetine poziva raznih evropskih klubova iz zapadne Evrope i Rusije da im se priključi. Oporavila je brojne srpske sportiste, ali poverenje joj je ukazao i najveći od svih - Novak Đoković, kojem je pomogla da početkom ove godine osvoji Australijan open uprkos povredi zadnje lože.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija