• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2023

11:04

TADIĆ POKRENUO BURU! Nama trebaju BOLJI IGRAČI!

Starsportphoto

Fudbal

TADIĆ POKRENUO BURU! Nama trebaju BOLJI IGRAČI!

Podeli vest

Kapiten holandsog Ajaksa Dušan Tadić kritikovao je saigrače i klub, ali je bio i samokritičan.

Posle jučerašnjeg šamara Ajaksu koji je dobio u duelu sa PSV Ajndhovenom jasno je da Dušan Tadić i njegov klub posle četiri godine neće više sedeti na holandskom tronu.

Kritikovao je sve redom Dušan Tadić zbog onoga što su pokazali juče, a upravu zbog transfer politike.

Foto: epaimages

 

- Porazi su uvek teški, pogotovo protiv PSV Ajndhovena. Pobedili smo samo jedan derbi u sezoni. Onaj protiv Fajenorda u kupu. Ali tada smo se žrtvovali jedan za drugog na terenu. Nedopustivo je da ovako izgubiš utakmicu. Prelako smo im dozvolili tri gola, propustili smo šanse nakon poluvremena... Da je bilo 1:2, možda bi bila druga priča. Ali ako hoćeš da pobeđuješ velike utakmice, ovakve golove ne smeš da primaš. Kada primiš gol iz prvog centaršuta, to stvarno ne valja. U drugom poluvremenu smo krenuli sa drugom energijom, stvorili neke šanse ali nismo došli do 1:1. Trenutak kasnije, već je bilo 2:0 za njih- rekao je razočarani Tadić posle poraza u Ajndhovenu.

Imao je mnogo toga kapiten reprezentacije Srbije da zameri saigračima u Ajaksu.

- Bilo je i dobrih momenata ali često pravimo nerazumljive greške. Ne znam da li je to zbog nedostatka kvaliteta ili stresa, ali treba da se pogledamo u ogledalo. Nositi Ajaksov dres je veliki teret i svi treba da preuzmemo odgovornost i da ne krivimo jedni druge. Nebitno je da li imaš 17 ili 35 godina. Svako mora da bude odgovoran za sebe kako se priprema za utakmicu i šta radi za tim. Moramo da igramo jednostavno i da ne pravimo ludosti u defanzivi. To je deo fudbalske inteligencije koju treba da posedujemo u svakoj utakmici.

Treneru Džoniju Heitingu se sada drma klupa. 

- Krivo mi je zbog njega jer osećam da je dobar trener. Zna šta Ajaks znači i daje sve za klub. Uvek mi je krivo zbog zbog trenera jer osećam odgovornost.

Upitan je Dušan da li su Ajaksu potrebni bolji igrači, a Srbin nije imao dlake na zeziku.

- Ako pobediš samo jedan derbi u sezoni, onda je to očigledno. Ali već smo to znali i pričali smo o tome i ranije. Svima je jasno da su nam potrebni bolji igrači. Ali to ne može da bude izgovor već moramo da uradimo sve što je do nas. Devetorica startera su otišli letos, ukupno 15 igrača. To je previše. Menjali smo i trenere. Potrebno je vremena da sve nalegne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija