• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Nedeljković

29.04.2023

12:39

FUDBALER MILANA U INTERVJUU ZA INFORMER OTKRIVA! Želim Zvezdu u grupi Lige šampiona!

Tanjug/AP

Fudbal

FUDBALER MILANA U INTERVJUU ZA INFORMER OTKRIVA! Želim Zvezdu u grupi Lige šampiona!

Podeli vest

Voleo bih da se na jesen u Ligi šampiona sastanemo sa Crvenom zvezdom, kaže u intervjuu za Informer fudbaler Milana Rade Krunić (29).

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je potpunu igračku afirmaciju stekao u Donjem Sremu, odakle je otišao u Veronu, a onda je pre odlaska u Empoli i Milan proveo jednu polusezonu u Borcu iz Čačka.

Krunić kaže da je veliki zvezdaš i da zbog toga priželjkuje da se u narednom izdanju Lige šampiona sretne s crveno-belima, ali milaniste pre toga očekuje i borba za ovosezonski trofej u elitnom evropskom kupu.

Foto: Reuters

 


Zvezda je prvi učesnik Lige šampiona za sledeću sezonu. Da li biste voleli da se sretnete?

- Video sam da je osvojila titulu i voleo bih da budemo sa njom u grupi. Uvek se obradujem kad treba da igram na Balkanu. Posebno na "Marakani". Nikad nisam krio da sam navijač Zvezde. Sećam se, kao juče da je bilo, kad je 2021. godine bio žreb za šesnaestinu finala Lige Evrope. Bili smo u klubu na zajedničkom ručku i kad smo izvukli Zvezdu, skočio sam od sreće. Tada zbog korone nije bilo navijača na utakmicama, nadam se da bi sad bili puni i "Marakana" i "San Siro". Voleo bih da moji saigrači dožive "Marakanu" na pravi način.

Milan uskoro očekuju mečevi protiv Intera u polufinalu Lige šampiona, jeste li verovali da možete tako daleko da dogurate?

Pokloniću Ibri medalju

Legendarnom golgeteru Milana Zlatanu Ibrahimoviću ne bi se u biografiji računalo da je osvojio Ligu šampiona čak i ako biste ove sezone stigli do trofeja, budući da Šveđanin nije registrovan za nokaut fazu takmičenja. Je li vam žao zbog njega?


- Baš smo mu pre nekoliko dana Ante Rebić i ja rekli da ćemo mu mi dati naše medalje ako osvojimo Ligu šampiona. Međutim, rekao je da neće tako, jer ako sad osvojimo, a on ne učestvuje, znači da mu nije bilo suđeno. Ne treba Ibri Liga šampiona da bi dokazao da je veliki. Mnogo stvari je u karijeri uradio i jedan je od najvećih ikada. Pa kad mu je šef rekao da ne može da ga registruje za Ligu šampiona, jer mu treba pun roster zdravih igrača, bilo mu je žao, ali je prihvatio, rekao je da razume odluku. Nismo se tada nadali da ćemo ovako daleko da doguramo.


- Ovo što doživljavamo ovih dana za sve nas je velika stvar. Kad smo u osmini finala eliminisali Totenhem, tad smo shvatili da možemo sa svima da se nosimo. Kad je bio žreb za četvrtfinale, ceo Napulj je slavio što su baš nas izvukli. To nam je dalo motivaciju da ih eliminišemo. Razumem da ovo nije Milan od pre 20 ili 30 godina, ali veliki smo klub i niko ne bi trebalo da se raduje što igra protiv nas.

 


Da li je posebna tenzija zbog toga što ćete igrati protiv gradskog rivala Intera? Oseća li se tenzija u Milanu ovih dana?


- Uh, gledao sam mnogo intervjua bivših igrača Milana koji su igrali velike utakmice sa Interom. Najbolji savet čuo sam od Kostakurte. Rekao je da bi trebalo dobro da se naspavamo ovih dana, jer kad se približi utakmica sa Interom, nećemo moći da spavamo.

Ako se plasirate u finale, koga biste voleli da imate za rivala, Real ili Mančester siti?

- Nisam siguran. Jaki su i jedni i drugi. Ne volim nešto preterano Real, ali kad se kaže "fudbal", odmah se pomisli na Real Madrid i Milan. Dva velikana, najtrofejniji klubovi u Ligi šampiona. Mislim da bi Milan - Real bilo fantastično finale. A tamo bismo se muški potukli, pa šta bude.

Ako osvojite, hoćete li da vodite ekipu u Foču?

- Ha-ha-ha, ne znam da li bi hteli da dođu. Moja vrata su im uvek otvorena, baš bi bilo lepo da dođu, da ih ugostim kao pravi domaćin.
 

Foto: reuters

 


Gledate li Sampdorijine utakmice zbog Dejana Stankovića?
 

- Kako ne, gledam i žao mi je što ne može da ostvari bolje rezultate. Mogu da zamislim koliko se on nervira. Verujem da će mu krenuti nabolje i da će uspeti da pokaže zbog čega je doveden. Nije lako biti trener u Sampdoriji. Tu su pritisci, očekivanja navijača.

Jeste li poznavali Sinišu Mihajlovića?

- Poznavali smo se sa terena. Uvek bismo se lepo pozdravili, pitao bi me kako mi ide, kako se snalazim. Znao je ko sam ja i odakle sam. Baš mi je bilo žao kad je umro. Verujem da je žao svakom čoveku koji je makar malo pratio fudbal u Srbiji ili Italiji. Moj prvi dres kad sam bio mali bio je Mihin sa brojem 11 - rekao je Rade Krunić u intervjuu za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija