• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.05.2023

23:22

DA NISAM UPOZNAO PI*KU OSVOJIO BIH ZLATNU LOPTU! Zvali su ga "KRALJ ŽURKI", bio vicešampion sveta, a danas je AMBASADOR INTERA! (VIDEO)

EPA PHOTO ANSA/FILES/pal/kr

Fudbal

DA NISAM UPOZNAO PI*KU OSVOJIO BIH ZLATNU LOPTU! Zvali su ga "KRALJ ŽURKI", bio vicešampion sveta, a danas je AMBASADOR INTERA! (VIDEO)

Podeli vest

"Bolje izgubiti, nego biti navijač Milana", rečenica je po kojoj svaki navijač Intera pamti Nikolu Bertija, sigurno jednog od najboljih svetskih vezista 90-ih godina prošlog veka.

Sa 55 godina, bivši vezista još uvek je jedan od najomiljenijih igrača među navijačima Intera. Osvojio je mnogo trofeja, a proživo još mnogo više, neodoljiv na terenu i često bez ograničenja van njega.

Berti je karijeru počeo u Parmi, zatim je otišao u Fiorentinu, a od 1988. do 1998. godine je nosio dres Intera. Zbog svog načina života, ali igre na terenu dobio je nadimak Ludi konj.

Van terena je bio glavni za organizovanje žurki. Kako je to izgledalo svojevremeno se prisetio Pol Ins koji je jedno vreme bio član Intera.

 

- Znate ko je Nikola Berti? Nikola Berti bio je kralj žurki u Milanu. Jeste li ikada bili na zabavi koju je on organizovao? Kad sam tek stigao u Milano, organizovao je jednu. Pozvali su me gotovo slučajno. Kad sam došao bilo je možda osam ljudi, mislio sam da će to biti jako duga noć. Stavio sam slušalice i slušao muziku, ali kad sam u jednom trenutku pogledao oko sebe ostoao sam šokiran. Stan je bio pun ljudi i bilo je tu poznatih likova sa televizije i sveta zabave, od Ume Turman do Majkla Kitona, glumca iz "Betmena", ali pre svih i Džo Peši.

Berti je uradio mnogo toga u karijeri, a kako sam kaže da je vodio profesionalniji život mogao je da osvoji i Zlatnu loptu.

- Nije da nisam pravo sr*nja. Stvarno jesam. Samo što me na kraju nikad nisu uhvatili. Ili u svakom slučaju. Sve dok trčite, niko se neće previše brinuti o problemu. Siguran sam, možda pucam na visoko, ali da nisam upoznao pi*ku, osvojio bih Zlatnu loptu - rekao je Berti.

U Bertijevo vreme jedna Zlatna lopta je stigla u ruke igrača Intera. Pripala je Lotaru Mateusu. Da je Italijan bio pribraniji, možda je mogla biti i njegova.

Već dugi niz godina je u braku sa Ajet s kojom ima dvoje dece, odnosno dvojicu sinova, Leonarda rođenog 2006. godine i Lorenca rođenog 2008. godine.

 

 

Berti je danas angažovan kao sportski ambasador Intera, a pre pet godina našao se u centru pažnje jer je bio pod istragom zbog trgovine i upotrebe kokaina, ali je oslobođen od optužbi.

Tokom igračkih dana je osvojio Skudeto sa Interom i dva puta Kup UEFA, sa reprezentacijom Italije je stigao do bronze, i srebra 1990, odnosno 1994. godine.

Osim za Inter od slavnih klubova još je igrao za Totenhem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija