• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2023

07:59

"UBICA GOLMANA", HOLAND ISPISAO ISTORIJU: Idem kući da igram igrice!

Tanjug/AP

Fudbal

"UBICA GOLMANA", HOLAND ISPISAO ISTORIJU: Idem kući da igram igrice!

Podeli vest

Erling Holand postigao je drugi gol u pobedi Mančester sitija protiv Vest Hema (3:0) u 28. kolu Premijer lige i tako ispisao istoriju.

Norveški centarfor postigao je 35. prvenstveni pogodak i srušio rekord Premijer lige pošto je nadmašio legendarnog Alana Širera (34).  Saigrači su mu odali priznanje formiravši špalir kroz koji je prošao.

Bio je lep osećaj, ali je malo i bolelo, jer su me svi udarali po leđima - našalio se Haland posle meča.

Također, Holand, koji igra prvu sezonu u Premijer ligi, izjednačio je rekod star 71 godinu. On se odnosi na broj postignutih golova u engleskom prvenstvu igrača koji nije Britanac. Do sada ga je s 33 gola držao Čileanac Robledo iz sezone 1951/1952.  Holand je trenutno na impresivnoj brojci  od 51 pogotka u svim takmičenjima ove sezone.

Foto: Tanjug/AP

 

Gvardiola hvali pulena

Menadžer Sitija Pep Gvardiola nije štedeo kompolimente na račun Erlinga Holadna. 

- Neverovatno je koliko je golova postigao i kako nam pomaže da pobeđujemo. Ceo tim je zadovoljan jer je on jedinstvena ličnost. Sjajan igrač, naravno, ali i kao osoba je poseban. Zaslužio je počasni špalir jer je to neverovatno dostignuće i jednog dana će možda oboriti sopstveni rekord - rekao je Gvardiola posle utakmice.

 

- Ne razmišljam o ličnim rekordima inače bih poludeo. Idem kući da igram video igrice, da spavam i razmišljam o utakmici protiv Lidsa. Koje igre? Sramota me je da javno priznam.

Holandu su u prvom planu timski ciljevi. 

- Svi znaju da je tripla kruna moguća, ali o tome sada ne možemo da razmišljamo. Sada je svaka utakmica finale.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija