• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2023

23:51

KRISTAL PALAS POKRENUO PROCES! Istražuje se navijač zbog rasnih uvreda Sona!

Tanjug/AP

Fudbal

KRISTAL PALAS POKRENUO PROCES! Istražuje se navijač zbog rasnih uvreda Sona!

Podeli vest

Kristal Palas saopštio je da će istražiti navijača koji je, kako se čini, na rasnoj osnovi uvredio fudbalera Totenhema Hjun Min Sona.

Totenhem je u subotu na svom terenu pobedio Kristal Palas sa 1:0, a incident se dogodio u 89. minutu utakmice kada je Son zamenjen.

Južnokorejski fudbaler je izlazio sa terena i prolazio pored tribine na kojoj su bili smešteni navijači Kristal Palasa, od kojih je jedan uvredljivo gestikulirao prema Sonu.

- Svesni smo video snimka koji kruži internetom, zajedno sa izveštajima koje smo direktno dobili, na kome pojedinac koji je bio smešten na gornjem delu tribine za gostujuće navijače tokom utakmice protiv Totenhema, izgleda čini rasističke gestikulacije prema Hjun Min Sonu - naveo je Kristal Palas u saopštenju.

Londonski klub dodao je da su policiji prosleđeni dokazi i da će navijaču, kada bude identifikovan, biti zabranjen ulaz na stadion.

- Kao klub nećemo tolerisati takvo ponašanje - ističe se u saopštenju.

Takođe i Totenhem sarađuje sa policijom na identifikaciji izgrednika.

- Diskriminacija bilo koje vrste je odvratna i nema joj mesta u društvu, našem sportu i našem klubu - naveo je Totenhem.

To nije prvi put da je Son vređan na rasnoj osnovi, pošto je takvih incidenata bilo i na utakmici protiv Čelsija (2:2) na Stamford Bridžu.

Čelsi je zbog toga na neodređeno vreme zabranio navijaču ulaz na stadion, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome se vidi kako vređa Sona na rasnoj osnovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija