• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.05.2023

13:25

KOVAČEVIĆ I JANKOVIĆ ZGROŽENI POSLE SRAMNIH UVREDA NA RAČUN VLAHOVIĆA: Italijani, ućutkajte rasiste, izbacite huligane sa tribina!

printscreen

Fudbal

KOVAČEVIĆ I JANKOVIĆ ZGROŽENI POSLE SRAMNIH UVREDA NA RAČUN VLAHOVIĆA: Italijani, ućutkajte rasiste, izbacite huligane sa tribina!

Podeli vest

Darko Kovačević i Boško Janković, bivši fudbaleri Juventusa, odnosno Đenove, Palerma i Verone, odlično znaju kako je igrati pred navijačima u Seriji A, pa nakon brutalnih vreda koje je doživeo as "stare dame" Dušan Vlahović, kažu da se huliganima mora stati u kraj.

Utakmica između Juventusa i Atalante u okviru 34. kola Serija A, čak je i prekidana zbog rasističkih uvreda prema srpskom golgeteru, koji je dobio žuti karton zbog reakcije. Navijači su govorili srpskom reprezentativcu da je ci**nin, uspeli su tako da iznerviraju Vlahovića, koji je od glavnog arbitra Danijela Doverija tražio da reaguje. Čak se oglasio i ministar sporta Andrea Abodi, koji je našem asu uputio izvinjenje, a iza našeg fudbalera stala je FIFA i Đani Infantino. 

Proterati rasiste sa tribina

Ovo nažalost nije izolovan incident, već su na meti navijača nedavno bili Filip Kostić, pre nekoliko meseci našao se na udaru navijača Rome, kao i trener Sampdorije Dejan Stanković, a sa tribina se u oba slučaja čulo "ciganine".

Foto: Tanjug

Dušan Vlahović na meti rasista

Darko Kovačević kaže da nije imao slično iskustvo dok je nosio dres crno-belih iz Torina, ali da je vreme da Fudbalski savez reaguje i ućutka rasiste.

- To se dešava godinama unazad. Nisam imao takvo iskustvo, ali pratim i vidim da se to dešava godinama. Prevršilo je svaku meru. Treba tome da se stane u kraj, da li da uvedu neke ozbiljnije kazne ili ne, to je na Fudbalskom savezu Italije - rekao je za Informer.rs Kovačević.

Foto: Starsportphoto

Darko Kovačević

Roma je nedavno, nakon što su navijači vređali Dejana Stankovića, kažnjena sa 8.000 evra. Jasno je svima da trenutne sankcije ne mogu ništa da promene. 

- Ako kažnjavaju, to ne donosi rezultate, pa je jasno da je potrebno nešto drugo. Skandiraju "ciganine". Kakve su to uvrede? FS Italije treba da kazni klubove i navijače. 

Prvi čovek FIFA Đani Infantino se brzo oglasio i tražio hitnu reakciju Italijana i oštre kazne.

- Slažem se sa Infantinom! Ako se nešto slično godinama ponavlja potrebne su drastičnije kazne. 

Vlahović je na uvrede odgovorio stavljanjem prsta na usta, a sudija Danijele Doveri je potom srpskom golgeteru pokazao žuti karton.

- Mi smo prefesionalci i moramo to da istrpimo, ali je potrebno i da se navijači kazne. Ima toliko kamera na stadionima, mislim da klubovi sve znaju, samo je potrebno da se angažuju, jer to traje 20 ili 30 godina. Potrebno je takve navijače udaljiti iz sporta, da ne dolaze više na tribine - jasan je za naš portal bio Darko Kovačević.

Boško Janković je u Italiji igrao od 2007. do 2016. godine. Kaže da navijači u Italiji reaguju uglavom u slučaju provokacije.

Foto: Starsportphoto

Boško Janković

- Naravno da sam protiv uvreda, Atalantini navijačli su poznati po tome što su malo ekstremniji. Dosta je, zaista treba stati na kraj tome - rekao je Janković za naš portal.

Nije mu jasno zašto su navijači vređali napadača Juventusa i reprezentativca Srbije.

- Dok sam ja igrao nije bilo tako, nikada nas nisu dirali. Bilo smo super prihvaćeni gde god da smo igrali. Znam da su Romini navijači napadali Deklija jer je on navijač Zvezde. Ne znam razlog zašto su sad tako reagovali navijači Atalante, obično nikada nikoga tako ne diraju. Možda je nekako reagovao ranije, ne verujem da bi iz čista mira nekoga vređali. Nisu Italijani takav narod, ne vređaju iz čista mira, moraš nešto da uradiš, da ih ispovociraš, da bi ti pogrdno skandirali - rekao je Janković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan
Društvo

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će, prema obećanju izvođača, 15. oktobra biti završeno iskopavanje desne cevi u tunelu “Munjino brdo” na poslednjoj deonici autoputa između Pakovraća i Požege, a 23. novembra na levoj cevi čime će taj tunel kompletno biti prokopan.

01.09.2024

13:21

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija