• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2023

11:12

SUDAR TITANA! Ko će slaviti u okršaju timova koji ukupno vrede 1,9 MILIJARDI EVRA!? (ANKETA)

printscreen

Fudbal

SUDAR TITANA! Ko će slaviti u okršaju timova koji ukupno vrede 1,9 MILIJARDI EVRA!? (ANKETA)

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija igraju u utorak od 21 čas prvi meč polufinala Lige šampiona.

Očekuje se ove večeri spektakl na madridskom "Santjago Bernabeuu" , a ko će igrati finale LŠ biće poznato naredne sedmice, nakon revanša na mančesterskom Etihadu.

Dva brutalna trenera Karlo Anćeloti i Pep Gvardiola imaju u svojim redovima zvezde koje ukupno vrede nestvarnih 1,9 milijardi evra! Naime, igrači Real Madrida procenjeni su na oko 860.000.000 evra, dok igrači engleskog giganta vrede vrtoglavih 1,05 milijardi evra!

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

Runi nema dilemu: Siti će uništiti real

Kao nikada do sada, mnogo nade se polaže u izabranike Pepa Gvardiole, a prema rečima bivšeg fudbalskog asa Vejna Runija, došlo je vreme da oni konačno pokore Evropu.
- Mančester siti ne samo da će pobediti Real Madrid, nego će ga uništiti. Naravno, to je moj utisak i može da se desi da pogrešim, ali rekao bih da je Siti viši nivo u odnosu na Madriđane. Od početka sezone osećao sam da će ovo biti sezona u kojoj će Pep Gvardiola konačno sa Sitijem osvojiti Ligu šampiona. Način na koji njegov tim igra poslednjih meseci i rezultati kakve postiže samo potvrđuju moju teoriju- kaže Runi u kolumni za "Tajms".

Fudbaleri Reala su pod dirigentskom palicom Karla Anćelitija do polufinala stigli osvajanjem Grupe F, ispred Lajpciga, Šahtjora i Seltika. Nakon toga je španski klub ponizio Liverpul u osmini finala sa 5:2 u Engleskoj i 1:0 kod kuće, a onda je sa dva puta rutinski sa po 2:0 eliminisao i drugog predstavnika iz Engelske - Čelsi.

"Kraljevski klub" u trećoj rundi nokaut faze čeka okršaj sa aktuelnim, a po svemu sudeći i budućim šampionom Premijer lige, Mančester sitijem.

"Građani" su krčili put sa četiri pobede i dva remija u duelima protiv Borusije Dortmund, Sevilje i Kopenhagena! Fenomenalan je bio Siti protiv Lajpciga u osmini finala, koga je nakon 1:1 u Nemačkoj ponizio rivala sa 7:0 pred svojim navijačima.

U četvrtfinalu su Gvardiolini puleni našli na najtežem izazovu do tada, ali su bez mnogo muke eliminisali Bajern sa 3:0 i 1:1.

Anketa

Dva kluba sastala su se prošle sezone u polufinalu Lige šampiona. Bio je to jedan od najluđih dvomeča u novijoj istoriji evrokupova. Najpre je Siti kod kuće slavio 4:3, a onda je u revanšu vodio 1:0 do 90. minuta.

Usledio je potpuni preokret sa dva gola Rodriga i jednim Karima Benzeme za konačnih 3:1 Real je prošao u finale.

Foto: Tanjug

 

- Bio je to kraj sveta za nas, ali opet smo ovde. Biti stabilan je najvažnija stvar. Važno je što se trudimo da svake godine budemo bolji. Bili smo spremni i prošle godine. I dalje je isti trener, uglavnom isti igrači, ali potpuno drugačije utakmice. Razliku pravi revanš kod kuće - rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Bernardo Silva: Tradicija ništa ne znači

Istorija ne igra nikakvu ulogu i ne plašimo se Reala, poručio je fudbaler Sitija Bernardo Silva.
- Trenutno uspeh nema nikakve veze sa grbom kluba za koji igraš i nikad nije imalo. Stvar je u igračima koji su na terenu. Da Madrid nije imao Modrića, Krosa, Vinisijusa, Benzemu, mogao bih da ih nabrojim sve, ne bi osvojili ništa prošle sezone, bez obzira na grb, dres i bogatu istoriju. Bili bismo glupi da im ne ukažemo poštovanje, ali imamo jasan cilj, znajući da smo prošle sezone izgubili u teškim okolnostima - rekao je Silva.


Prema rečima bivšeg reprezentativca Engleske, Vejna Runija, to se ne bi desilo da je za Siti igrao napadač Erling Holand, kojeg ove sezone ne može niko da zaustavi.

- Pre godinu dana Real je eliminisao Siti, ali sada je ekipa iz Mančestera potpuno drugačija. Bolja je i strpljivija u defanzivi, a napred ima Holanda. Prošle sezone na "Bernabeuu" Siti je imao pet ludih minuta i izgubio je. Sa Holandom u timu to se ne bi desilo. Pretpostavljam da će Antonio Ridiger imati zadatak da se nosi s njim, ali teško da će uspeti - zaključuje Runi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12