• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2023

20:02 >> 23:35

INTER NA KORAK OD FINALA! "Nero-azuri" za tri minuta srušili Milan (VIDEO+FOTO)

Reuters

Fudbal

INTER NA KORAK OD FINALA! "Nero-azuri" za tri minuta srušili Milan (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Intera savladali su Milan sa 2:0 (2:0) na "San Siru" u prvom meču polufinala Lige šampiona

Fudbaleri Intera savladali su Milan na "San Siru" sa 2:0 (2:0) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

"Nero-azuri" su praktično za 180 sekundi rešili pitanje pobednika. Prvo je Edin Džeko u osmom minutu, nakon kornera Hakana Čalhanoglua, sjajno reagovao i zatresao mrežu "roso-nera".

Već u 11. minutu Henrik Mhtarijan je udvostručio prednost gostiju. Asistenciju je upisao Dimarko, a jermenski reprezentativac je utrčao iz drugog plana i sa desetak metara savladao Majka Menjana.

Mnogo bolju partiju pružili su izabranici Simonea Inzagija. Vrlo lako su mogli i do trećeg pogotka posle "bombe" Čalhanoglua u 13. minutu, ali je tada stativa spasila "roso-nere".

Videlo se da je ekipa Stefana Piolija u nokdaunu, nikako nije uspevala da poveže redove i ozbiljno zapreti golmanu Andrei Onani.

Na strani domaćih bio je i VAR, pošto je u 31. minutu glavni arbitar Hesus Hil Manzano nakon pregledanog snimka poništio jedanaesterac za Inter. U kaznenom prostoru pao je Lautaro Martinez, ali prekršaja ipak nije bilo.

Milanu nije pomoglo ni to što ga je s tribina bodrio i najbolji svetski teniser Novak Đoković, koji je bio u društvu legende crveno-crnih Andreja Ševčenka. 

Najbolju šansu za domaći tim propustio je Sandro Tonali u 63. minutu, kada je dobro šutirao sa distance, ali je tada stativa spasila "nero-azure".

Ovo je bio treći uzastopni trijumf Intera u gradskom derbiju "Dela Madonina" i to bez primljenog pogotka.

Revanš je zakazan za 16. maj na "Đuzepe Meaci".

MILAN - INTER 0:2 (0:2)

Strelci: Džeko (8), Mhtarijan (11)

Stadion: "San Siro"

Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija)

Žuti kartoni: Krunić, Tomori (Milan), Mhtarijan (Inter)

MILAN (4-2-3-1): Menjan - Kalabrija (od 82. Kalulu), Kjer (od 59. Tijo), Tomori, Ernandez - Krunić, Tonali - Salemakers (od 59. Origi), Benaser (od 18. Mesijas), Dijaz (od 82. Pobega) - Žiru.

Trener: Stefano Pioli

INTER (3-5-2): Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Mhtarijan (od 62. Brozović), Čalhanoglu (od 78. Galjardini), Barela, Dimarko (od 70. Di Fraj) - Martinez (od 78. Korea), Džeko (od 70. Lukaku).

Trener: Simone Inzagi

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.

89. minut - Statistika šuteva u okvir gola. Milan - Inter 1:5.

80. minut - Opada ritam meča na "San Siru". Inter rutinski čuva prednost.

Foto: Tanjug/AP

 

74. minut - Darmijan se ušunjao u šesnaesterac "roso-nera", u poslednjem trenutku su njegov šut u korner izbili defanzivci Milana.

70. minut - Dvostruka izmena i u Interu. Odlučio je trener gostiju Simone Inzagi da šansu dobiju Lukaku i Di Fraj, a izašli su Dimarko i Džeko.

63. minut - Sreća je sada pogledala Inter! Tonali je dobro šutirao sa distance, ali je zatresao desnu stativu. Loptu je malo zakačio i Dimarko.

Foto: Tanjug/AP

 

59. minut - Mora Stefano Pioli da menja nešto. Na teren su ušli mladi defanzivac Tijo i napadač Origi, izašli su štoper Kjer i krilni vezista Salemakers.

52. minut - Odmah uzvraća Inter. Kakva šansa za Džeka, posle sjajnog prodora i asistencije Bastonija. Izašao je iskusni napadač sam na Menjana, ali je francuski golman ovog puta bio uspešniji.

51. minut - Konačno je zapretio Milan. Odlično je Tonali povukao napad, poslao loptu u prostor za Mesijasa, koji je iskosa s desne strane šutirao pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na "San Siru".

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Koliko je Inter bio dominantan u prvom poluvremenu govori i statistika. Osam puta je ekipa Simonea Inzagija šutirala ka golu, naspram samo dva pokušaja Milana.

36. minut - U kratkom vremenskom razmaku još dva pokušaja Intera. Martinez i Damfris su probali da nadmudre Menjana, ovaj put se rezultat nije menjao.

Foto: Reuters

 

31. minut - Arbitar Manzano je prvo dosudio jedanaesterac za Inter, ali je posle asistencije iz VAR sobe i pregledanog snimka odlučio da tu odluku poništi. Pao je Lautaro Martinez u kaznenom prostoru, ali prekršaja nije bilo.

30. minut - Tek posle pola sata igre "roso-neri" su prvi put odigrali dobru akciju. Mesijas je pronašao Kalabriju po desnoj strani, pokušao je kapiten domaćih petom, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Foto: Tanjug/AP

 

27. minut - Potpuno je Milan van ritma. Ne uspeva ekipa Stefana Piolija da zapreti golmanu Onani, a nervozu zbog toga ispoljio je Dijaz, koji je ušao u raspravu sa Bastonijem.

18. minut - Novi maler za Milan, povredio se vezista Ismael Benaser. Šansu je dobio Žunior Mesijas.

13. minut - "Nero-azuri" pogađaju stativu. Inter ne staje, poslao je "bombu" Čalhanoglu, ali je pogodio samo okvir gola. U nastavku akcije golman domaćih Menjan je zaustavio udarac Mhtarijana.

11. minut - 2:0 ZA INTER! Zatresao je mrežu Mhtarijan posle lepe asistencije Dimarka. Milan je u nokdaunu.

 

 

8. minut - GOOOL! Majstorska reakcija Edina Džeka. Korner s leve strane izveo je Čalhanoglu, a reprezentativac BiH je, pored Kalabrije, sa šest-sedam metara sjajno pogodio.

 

 

5. minut - Oprezno su krenuli i jedni i drugi, lopta je najviše na sredini terena.

1. minut - Počela je utakmica u Milanu.

20.59 - Kladionice su kao blagog favorita označile Inter, na čiju pobedu je kvota 2,54. Na trijumf Milana je 3,28, dok je kvota na nerešeno 3,09.

20.50 - "Roso-neri" su u klupskoj istoriji dosad osvojili sedam titula prvaka Evrope, poslednju 2007. godine. "Nero-azuri" su tri puta bili na krovu Starog kontinenta, poslednji put 2010.

20.45 - Milan i Inter su u polufinalu Lige šampiona odmerili snage i 2003. godine. Tada je još bilo na snazi pravilo o prednosti gola u gostima. "Roso-neri" su prošli dalje, pošto su posle 0:0 u prvom okršaju, u revanš u odigrači 1:1 sa "nero-azurima", koji su tada bili nominalni domaćini.

20.40 - Milan na klupi ima Mirantea, De Ketelarea, Balo-Turea, Mesijasa, Rebića, Origija, Kalulua, Mesijasa... S druge strane, rezerve u Interu večeras su: Handanović, Brozović, De Fraj, Lukaku, D`Aambrozio, Korea, Gosens...

Foto: Reuters

Brozović počinje utakmicu sa klupe

20.30 - Legenda Milana, Dejan Savićević, za Informer: Nisam mogao da idem na utakmicu jer imam obaveze. Gledaću od kuće i biću svim srcem uz Milan. Mada mi se čini da je Inter trenutno bolji, posebno što će mojima nedostajati Leao.

20.15 - Bivši fudbaler Zvezde i Intera, Darko Pančev, za Informer: Domaći teren ne igra veliku prednost. Velika je stvar što su dva italijanska kluba stigla do polufinala. Tome se na početku sezone verovatno niko nije nadao. Inter je u dobroj formi, ima odlične pojedince, dok je Milan trenutno u malom padu i na sve to povredio mu se Leao. U derbijima jedan trenutak može da odluči utakmicu, ne mora čak ni forma igrača da igra presudnu ulogu. Verujem u prolaz "nero-azura".

Foto: AP PHOTO

Rafael Leao propušta prvu utakmicu zbog povrede

20.10 - Moraće "roso-neri" protiv gradskog rivala bez jednog od najboljih igrača. Sjajni ofanzivac Rafael Leao nije se našao u protokolu zbog povrede primicača desne noge.

20.00 - Dobrodošli na blog posvećen utakmici Milana i Intera u prvom polufinalnom meču Lige šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija