• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2023

23:01

JUVENTUS PREŽIVEO! Sevilja UMALO KAZNILA Vlahovićeve promašaje! Roma nosi MINIMALNU prednost u Nemačku!

Tanjug/AP

Fudbal

JUVENTUS PREŽIVEO! Sevilja UMALO KAZNILA Vlahovićeve promašaje! Roma nosi MINIMALNU prednost u Nemačku!

Podeli vest

Bez pobednika na meču Juventusa i Sevilje, Roma minimalnim rezultatom savladala Bajer Leverkuzen u polufinalu Lige Evrope.

Odavno je poznato da je Sevilja vladar Lige Evrope, a da su Andalužani potpuno drugi sastav kada se takmiče na međunarodnoj sceni potvrdili su večeras u Torinu. Uspela je selekcija Hosea Luisa Mendilibara da namuči favorizovani Juventus, a desetak sekundi delile su Sevilju od pobede na Alijanc stadionu. Ipak, špansku žurku pokvario je Federiko Gati u 97. minutu utakmice - 1:1 (0:1). 

Bio je Juventus bolji rival na startu utakmice, već posle 16 minuta veliku šansu je imao Filip Kostić, ali je njegov udarac završio pored gola. Uzvratila je Sevilja preko Lukasa Okamposa, a najbolju priliku imao je Dušan Vlahović posle dodavanja Anhela Di Marije. Na nesreću srpskog reprezentativca sjajno se postavio Bono i zaustavio njegov udarac, a nekoliko sekundi kasnije Marokanac je još jednom stao na put Vlahoviću. 

Foto: Tanjug/AP

Kazna za promašaje stigla je u 26. minutu. Lukas Okampos je pronašao prostor po desnoj strani, poslao sjajnu povratnu loptu za Brajana Hila koji je samo propustio loptu. Na nju je naleteo Jusuf En Nesiri i snažnim udarcem matirao nemoćnog Vojčeka Ščensnog. 

Razigrala se Sevilja nakon vodećeg gola i još dva puta zapretila do poluvremena. Prvu šansu je imao En Nesiri, a drugu Ivan Rakitić koji je gađao sa dvadesetak metara, lopta je na putu ka golu promenila pravac, ali je spreman bio golman Juventusa i sprečio potpuno nokaut Stare dame. 

Reagovao je Masimilijano Alegri već na poluvremenu, do 70. minuta promenio čak pet igrača, ali bez učinka. Sevilja se sjajno branila na krilima Nemanje Gudelja te je posao Stare dame bio daleko teži. Odbrana gostiju poklekla je tek posle 100 minuta, tačnije u 97. kada je Federiko Gati sačuvao šanse Stare dame za plasman u finale. 

I dok se jedan italijanski predstavnik mučio, drugi nije! Roma je na svom terenu, baš u stilu Žozea Murinja uspela da dođe do minimalne pobede nad Bajer Leverkuzenom - 1:0. 

Foto: Tanjug/AP

Imao je Leverkuzen terensku inicijativu, igrao fudbal i dominirao, ali je popularni "autobus" pred golom Rui Patrisija bio savršeno "parkiran". Sa druge strane, Vučica je vrebala iz kontre i svoju šansu dočekala u 63. minutu kada je Eduardo Bove povukao loptu, proigrao Tami Abrahama koji je sjajno šutirao, ali je Hradecki zaustavio njegov udarac. Ipak, Italijan je ispratio akciju i posle odbitka pogodio nebranjeni deo mreže za erupciju na Olimpiku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija