• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2023

16:56

SRBIN BESAN NA TRENERA! Da li je DOŠLO VREME da ode IZ JUVENTUSA?!

Printscreen

Fudbal

SRBIN BESAN NA TRENERA! Da li je DOŠLO VREME da ode IZ JUVENTUSA?!

Podeli vest

Dušan Vlahović ljut zbog izmene protiv Sevilje, minutaža mu je sve manja, pa bi na leto mogao da promeni klub

Da li je došlo vreme za rastanak Dušana Vlahovića (23) i Juventusa? Srpskom fudbaleru je minutaža u ozbiljnom padu ovog proleća, sve češće pokazuje frustracije zbog toga, a očigledno je da između njega i trenera Masimilijana Alegrije ne funkcioniše sve kako treba.

Na poslednje četiri prvenstvene utakmice naš reprezentativac je odigrao ukupno 124 minuta, a čak tri puta je na teren ulazio sa klupe za rezerve. Računajući mečeve u svim takmičenjima u 2023. godini, samo šest puta je proveo svih 90 minuta na terenu.

Poslednji put mladi napadač je zamenjen sinoć protiv Sevilje u prvom polufinalnom duelu Lige Evrope (1:1). Odigrao je sat vremena, a onda je mesto ustupio Arkadijušu Miliku, što ga je poprilično razbesnelo. Na putu do klupe Vlahović je besno skinuo i bacio zavoj sa ruke, čak je odbio da se pozdravi sa Alegrijem. To nije promaklo italijanskim medijima, koji su Dušana, zajedno sa Anhelom di Marijom, označili kao najgoreg igrača na meču sa Špancima.

Iako je kormilar "stare dame" pokušao da odbrani srpskog asa, jasno je da mu više ne veruje kao ranije.

- Vlahović i Di Marija su odigrali dobro, nije im bilo lako. Zamenio sam ih jer su se istrošili, naporno su radili na terenu. Izmene su nam donele svežinu i novi entuzijazam - rekao je Alegri.

Očigledno je da je povreda prepona, koju je doživeo uoči Svetskog prvenstva u Kataru, ozbiljna uzdrmala Vlahovića. Od tada nikako ne uspeva da se vrati u prepoznatljivu formu. Nagovestio je to na poslednja dva okršaja u Seriji A, protiv Lećea i Atalante, kada je uspeo da se upiše u strelce, a onda su usledila dešavanja u Sevilji.

Momak koji je ponikao u Partizanu ostao je tako na samo 13 pogodaka u 39 mečeva. Primera radi, minule sezone je dao 29, a one tamo 21 gol.

- Vlahović može da bude Juventusov golgeter za narednih deset godina. Nije isto igrati centarfora ovde i u Fiorentini. Svi treba sada da se podrede samo jednom cilju, a to je plasman u Ligu šampiona - naglasio je Alesandro del Pjero, legenda crno-belih.

Foto: Reuters

 

Dušan u Torinu ima platu od 13 miliona evra po sezoni, a Fiorentini je u januaru 2022. plaćen 81,6 miliona evra. S obzirom da je Juventus u finansijskim problemima sve češće se pominje njegova prodaja na leto. I baš to bi mogao da bude spas, kako za "staru damu", tako i za Vlahovića, koji ima važeći ugovor do leta 2026.

"Među timovima koji ozbiljno žele Srbina najozbiljniji su Arsenal i Aston Vila. Menadžer "tobdžija" Mikel Arteta veliki je Vlahovićev obožavalac, a londonski klub je za njega spreman da plati oko 60 miliona. Ipak, ne treba smetnuti s uma da je Dušan i na radaru minhenskog Bajerna, kojem očajnički treba centarfor, a merka ga i Real Madrid, kao zamenu za Karima Benzemu. U poslednje vreme sve češće se pominje i Pariz Sen Žermen, tako da će Juve i igrač morati na leto da sednu za sto i odluče šta će i kako dalje", pišu italijanski mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Obeležen Dan grada Subotice - 1. septembar
Društvo

Obeležen Dan grada Subotice - 1. septembar

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici subotičke Gradske kuće, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe", danas je obeležen Dan grada Subotice - 1. septembar.

01.09.2024

14:25

MIlićević na manifestaciji "Jedinstvo i snaga - Srbija": Ponosan sam da ste jasno poslali poruku da bez obzira gde živeli i radili, vaša država je Srbija!
Politika

MIlićević na manifestaciji "Jedinstvo i snaga - Srbija": Ponosan sam da ste jasno poslali poruku da bez obzira gde živeli i radili, vaša država je Srbija!

Predstavnici relevantnih udruženja i organizacija koje okupljaju Srbe u regionu, Evropi i širom sveta, učesnici dvodnevne manifestacije „Jedinstvo i snaga - Srbija" koja je održana u Domu Narodne skupštine u organizaciji Kabineta ministra zaduženog za odnose sa dijasporom Đorđa Milićevića, usvojili su zaključke i smernice za dalje jačanje veza matične države i sunarodnika u rasejanju.

01.09.2024

14:05

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija