• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

13.05.2023

18:54

KAKO JE TAJKUN ŠOLAK UPROPASTIO SAUTEMPTON: Od stabilnog Premijerligaša do ispadanja u drugu ligu

Tanjug

Fudbal

KAKO JE TAJKUN ŠOLAK UPROPASTIO SAUTEMPTON: Od stabilnog Premijerligaša do ispadanja u drugu ligu

Podeli vest

Tajkun Dragan Šolak uspeo je da sroza na najniže grane Sautempton, koji je kupio pre nešto više od godinu dana

Posle 11 godina uspešnog igranja u Premijer ligi, Sautempton se večeras, dva kola pre kraja sezone, oprostio od elitnog ranga takmičenja i od naredne sezone biće učesnik Čempionšipa. Sunovrat stabilnog kluba počeo je onog dana kada ga je preuzeo tajkun Dragan Šolak. Do tog momenta, niko nije mogao ni da zamisli kakva će sudbina za manje od godinu i po dana sačekati "svece".

Krenimo redom. Vlasnik "Junajted grupe" i milijarder šolak kupio je klub u januaru 2022. godine za 120 miliona evra. "Sveci" su u tom trenutku bili 14. na tabeli sa 11 bodova više od zone ispadanja. Dakle, ni u kom slučaju nije delovalo da će im opstanak biti doveden u pitanje. Međutim, i tu sezonu su jedva završili u eliti, pošto su se do kraja srozali na 15. mesto, ali na samo pet bodova više od timova koji su eliminisani u niži rang.

Foto: REUTERS/Hannah McKay

Igrači Sautemptona

Nadali su se navijači da će u sezoni koja još teče biti bolje, ali su se prevarili. Sautempton je do početka igrao loše i retko je uspevao da poveže dva meča bez poraza. Tim je vodio Ralf Hasenhitl do 7. novembra, kada je zamenjen zbog loših rezultata. Na njegovo mesto došao je Nejtan Džons, ali i on je u februaru dobio otkaz. Zatim je doveden Ruben Seles sa namerom da prodrma ekipu i pomeri se nekako sa poslednjeg mesta, na kojem je klub već tada obitavao. Ni on se nije proslavio. Nastavio je da niže poraze, a agonija je postala još veća kada ga je u osmini finala FA Kupa izbacio četvrtoligaš Grimzbi. Bio je to pokatatelj da klubu nema spasa.

Foto: Informer/Wikipedia

Dragan Šolak

Oni najvatreniji navijači i dalje su se nadali da nešto može da se promeni i pozivali su se na reči tajkuna Šolaka, koje je izgovarao kada je kupovao Premijerligaša. Nije jasno šta su bile namere prvog čoveka Sautemptona, jer nije ispunio ništa od onog što je govorio. Umesto da zaustavi sunovrat velikog kluba, jednostavno ga je pustio da potone.

 - Teško da bih mogao da pronađem klub koji se bolje uklapa u moje ambicije. To je klub koji voli da razvija igrače, klub koji ima odličnu bazu navijača, porodično je orijentisan i ima lepu lokaciju - govorio je Šolak u januaru prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 11 meseci

to on hoce i sa ovom zutom bagrom da uradi od Srbije da napravi nacisticko eu prciju ..... samo nece moci ove noci gamadi jedna

savakiwi

pre 11 meseci

Šolak je kupio Sautempton da bi lobirao za prenose premijer lige kao jedan od većinskih vlasnika kluba iz Premijer lige.Ali Arena je dobila prenose i on nije hteo ništa da ulaže u klub.Samo ih je upropastio.

Stršljen

pre 11 meseci

E pa nema tamo MUTNIH RADNJI LOPOVLUKA I ŽUTIH KUMOVA a dotični gospodin ne ume da se ponaša niti radi u poštenoj sredini i okolnostima i onda vidimo rezultat toga. Ako prebaci žute kumove možda oni zaraze tu sredinu pa će se onda snalaziti ovako ne biva.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija