• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

14.05.2023

11:20

FULAM BI IGRAO U EVROPI DA NIJE BILO KAZNE ZA MITRA? Evo koliko srpski napadač znači ekipi, statistika sve govori!

reuters

Fudbal

FULAM BI IGRAO U EVROPI DA NIJE BILO KAZNE ZA MITRA? Evo koliko srpski napadač znači ekipi, statistika sve govori!

Podeli vest

Srpski napadač Aleksandar Mitrović (28) juče se vratio golom nakon suspenzije od osam utakmica i još jednom je potvrdio koliko znači Fulamu!

Sjajni golgeter bio je strelac drugog pogotka u pobedi svog tima nad Sautemptonom u gostima od 2:0, što mu je bio 12 gol u Premijer ligi. Fulam je zahvaljujući trijumfu u Sautemptonu stigao do 51. boda u Premijer ligi ove sezone, ali još ranije ostao je bez izgleda da se plasira u evropska takmičenja naredne sezone.
I dalje postoje teoretske šanse za popularne "kolibare", ali one se mere u promilima i izvesno je da tim sa "Krejven Kotidža" neće igrati ni Ligu konferencija.

 

 

Šta bi bilo kad bi bilo

 


Navijači i ljubitelji Fulama s pravom postavljaju pitanje, da li bi možda bilo drugačije da se nije dogodila prestroga suspenzija najboljeg igrača ove ekipe? Podsetimo, srpski golgeter je sredinom marta nasrnuo na arbitra Krisa Kavanoa na meču protiv Mančester junajteda u FA Kupu, a Fudbalska asocijacija Engleske i njena disciplinska komicija izrekla mu je jednu od najtežih kazni u istoriji engleskog fudbala - osam utakmica suspenzije. Fulam je u tom periodu pobedio samo tri utakmice, a nema sumnje da bi Mitrova pomoć izuzetno dobro došla.

Foto: reuters

 

Evo šta kaže statistika.
Fulam je ove sezone, kada je Aleksandar Mitrović bio na terenu osvojio 35 bodova iz 22 utakmice. Tu se ubraja i jučerašnji meč sa Sautemptonom. Kao što smo već rekli, bivši napadač Partizana je 12 puta bio strelac i u mnogo navrata njegov učinak bio je još značajniji od samog postizanja pogodaka.

FULAM SA MITROVIĆEM
35 bodova iz 22 utakmice
1,5 bodova u proseku po utakmici

FULAM BEZ MITROVIĆA
9 bodova iz 8 utakmica
1,12 bodova u proseku po utakmici

To znači da je sa Srbinom u postavi tim Marka Silve osvajao 1,59 bodova po utakmici.
Međutim, potom se desila suspenzija srpskog rekordera i žestok pad "kolibara". U osam utakmica na kojima Mitrović nije bio na terenu, Fulam je zabeležio tri pobede i čak pet poraza. U prevodu, devet bodova iz osam utakmica, odnosno 1,12 bodova po meču.

 

Foto: Tanjug

 

Sudeći po statistici, Fulam bi sa Mitrom osvajao 1,5 bodova po meču, odnosno mogao bi da računa na barem još tri boda na mečevima kada je odrađivao suspenziju. Zanimljivo da je Fulam svih tih pet poraza doživeo sa jednim golom razlike, što dovodi do zaključka da je bivši as Partizana, Anderlehta i Njukasla itekako nedostajao. Ove sezone nije imao post bez gola od osam mečeva, pa se sa razlogom veruje da bi sa nekim pogotkom dodatno pogurao Fulam.
Šta bi bilo, kad bi bilo...

 

Silva: Mnogo nam je nedostajao


Realnost je da Fulam i Aleksandar Mitrović naredne sezone neće igrati u evropskim takmičenjima, a takođe je realnost da je na to itekako uticala odluka disciplinaca da kazni Aleksandra na čak osam utakmica.

Foto: REUTERS/Hannah McKay

 

Na kraju krajeva, i trener Fulama Marko Silva je nakon jučerašnjeg meča protiv Sautemptona

Nedostajao mnogo

Siguran sam da smo sa njim mnogo jači. Jasno je da je suspenzija prestroga i da je previše osam utakmica

Marko Silva, trener Fulama

izjavio da bi sve bilo mnogo lakše da srpski napadač nije zaradio prestrogu suspenziju.
- Svi znaju da nam je mnogo nedostajao. Siguran sam da smo sa njim mnogo jači. Jasno je da je suspenzija prestroga i da je previše osam utakmica. To je moje mišljenje. On je naporno radio tokom perioda kada nije bio na terenu, a svi u klubu smo mu pružili podršku. Kada mu obezbedite šansu u kaznenom prostoru, on je sjajan strelac. Želim mu da potpuno zaboravi šta se desilo i da nastavi sa golovima - poručuje portugalski stručnjak.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija