• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

17.05.2023

12:22 >> 14:31

NAKON SPEKTAKLA I ULASKA U SERIJU A, HRVAT ZA INFORMER PORUČIO: Miha i Groso su najbolji treneri koje sam imao! Skromnost je garancija za USPEH!

Privatna arhiva

Fudbal

NAKON SPEKTAKLA I ULASKA U SERIJU A, HRVAT ZA INFORMER PORUČIO: Miha i Groso su najbolji treneri koje sam imao! Skromnost je garancija za USPEH!

Podeli vest

Hrvatski ofanzivac i nekadašnji mladi reprezentativac te zemlje, Karlo Lulić (27), došao je do prvog trofeja u karijeri. Njegov Frozinone osvojio je titulu šampiona u italijanskoj Seriji B, a Lulić je za Informer progovorio o velikom uspehu, saradnji sa legendarnim Fabijom Grosom i poštovanju koje će uvek imati prema pokojnom Siniši Mihajloviću.

Italijanski Frozinone ove sezone ima najbolji napad i obranu lige i uskoro će igrati u elitnom rangu, a Karlo Lulić je dao veliki doprinos, koji bi nesumnjivo bio još veći da ga nije omela povreda ligamenta zbog koje je dugo bio udaljen sa terena.

Navijači su napravili spektakl, fudbaleri su bili u transu, a novi član Serije A je potpuno neočekivano ostvario san.

Kao veliki talenat iz omladinaca Osijeka prešao je u Sampdoriju, gde mu je šef struke bio Siniša Mihajlović, ali je seniorsko iskustvo ipak sticao na pozajmicama u češkom Bohemiansu, Osijeku i Rudešu. Iz Rudeša je otišao u belgijski Beveren, odakle je stigao u Slaven Belupo, a fenomelne igre u Koprivnici preporučile su ga italijanskom drugolišau, klubu iz istoimenog gradića u okolini Rima.

Sredinom sezone Lulić je bio jedan od najbitnijih igrača kluba koji se nakon sedam godina vratio u Seriju A, ali je pre povrede u pet kola namestio tri gola i dobio poverenje trenera Fabia Grosa, legendarnog beka i osvajača Svetskog prvenstva 2006. 

Lulić oporavak privodi kraju, a ukoliko sve bude u redu, naredne sezone trebao bi prvi put u karijeri da se okuša u jednoj od najjačih liga sveta. 

 

 

- Imao sam povredu ligamenata koja me je udaljila šest meseci od terena, ali oporavak teče odlično. Trebao bih da budem sreman za početak nove sezone. Kada je reč o našim igrama, iskreno, niko ove sezone nije očekivao ulazak u seriju A, a kamoli na ovakav način! Nadigrali smo svakog protivnika i maltene celo prvenstvo drzali prvu poziciju. To je bilo nezamislivo, pogotovo jer je Serija B jedna od najizjednačenijih liga u Evropi - rekao je Lulić u razgovoru za Informer.

Foto: Printscreen, Tanjug

 
MIHA I GROSO SU NAJBOLJI

Trener kluba je nekadašnji reprezentativac Italije i as Intera i Juventusa, Fabio Groso, a oduševljen je Lulić čovekom koji je svojevremeno postizao odlučujuće golove u polufinalu i finalu Mundijala.

- Stvarno je ogromna čast sarađivati sa legendom italijanskog fudbala, a on je uz pokojnog Sinišu Mihajlovića najbolji trener sa kojim sam sarađivao. Ego jednostavno ne postoji, od prvog dana smo prijatelji kao da se znamo ceo zivot, a postoji i ogroman respekt. Kupi te svojom direktnošću i iskrenosću. Ima 25 igrača u timu i svi su mu isti, svi se osećaju bitno i to je snaga ove grupe! Kada bih sutra postao trener, sledio bih ga 100 odsto! Neverovatno je kakve ideje ima i na koji način se odnosi prema radu i prema okolini.

Otkrio je hrvatski fudbaler tajnu uspeha i kako je Frozinone ispred mnogih favorita uspeo da se izbori za titulu.

- Ovo je ogroman uspeh za klub koji je tri puta u svojoj istoriji izborio Seriju A, ali nikada na način na koji smo mi učinili ove godine. Predsednik je na početku sezone rekao da je cilj ostanak u ligi, a da se onda ide korak po korak. Smatram da sve dolazi od skromnosti. Daću vam samo primer da je bivši prvoligaš Benevento najavljivao na početku sezone napad na Seriju A, pa su ispali iz lige. 

SANJAM "SAN SIRO"

Ne može da dočeka Lulić da se okuša u elitnom rangu italijanskog fudbala i ne krije sa kojim klubom jedva čeka da njegova ekipa odmeri snagu.

 
Jedan od snova mi je da zaigram na "San Siru" protiv Milana. Ali korak po korak, trenutno mi je najbitnije da se dobro oporavim od povrede i da onda na pripremama pokažem da pripadam tu. Znate kako se u fudbalu sve menja u dan-dva. Nadam se najboljem i sa osmehom na licu i pozitivom gledam na sve, jer drugacije ne ide - poručio je Karlo Lulić za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija